Lexus Onderhoud en reparatie

ONDERHOUD EN REPARATIE

Voor onderhoud en reparatie bent u bij de officiële Lexus dealer aan het juiste adres.

Lexus Red Carpet Treatment

RED CARPET TREATMENT

Ontdek welke bijzondere privileges wij u als Lexus rijder aanbieden.

Lexus Garantie

LEXUS
GARANTIE

Onze solide garanties zorgen voor de zekerheid van onbezorgd rijplezier.

Lexus mobiliteits service

MOBILITEITS
SERVICE

Ook na aankoop van uw Lexus behandelen wij u als een zeer gewaardeerde klant.

Lexus navigatie updates en bluetooth systemen

NAVIGATIE EN
BLUETOOTH®

Alle informatie over Lexus navigatie updates en bluetooth®-systemen.

Zijaanzicht van een hybride Lexus concept car

CONCEPT
CARS

Ontdek onze meest bijzondere concepten en tal van nieuwe, innovatieve technologieën.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

Ons design onderscheidt zich door zorgvuldig afgewogen elementen die in al onze modellen zichtbaar zijn.

hybrid cars

LEXUS
HYBRID DRIVE

Ontdek alles over de werking van onze innovatieve Lexus Full Hybrid Drive technologie.

Lees de visie missie en filosofie van Lexus in Nederland Bekijk ook onze vacatures

LEXUS IN
NEDERLAND

Lees de visie, missie en filosofie van Lexus in Nederland. Bekijk ook onze vacatures.

GS F

DEZE COMPLEET NIEUWE SPORTSEDAN VAN LEXUS STAAT VOOR UITBUNDIG RIJPLEZIER EN LUXE VOOR MAXIMAAL 5 INZITTENDEN


Acceleratie , 0-100km/h (sec) 4,6
Topsnelheid (km/u) 270
Vermogen kW/pk 351/477
Koppel (Nm / rpm) 530 / 4.800 - 5.600

DE NIEUWE GS F

DEZE COMPLEET NIEUWE SPORTSEDAN VAN LEXUS STAAT VOOR UITBUNDIG RIJPLEZIER EN LUXE VOOR MAXIMAAL 5 INZITTENDEN.

De GS F dankt zijn spectaculaire rijeigenschappen aan een met de hand gebouwde 5,0 liter V8 benzinemotor met een vermogen van 351 kW (477 pk) en een topsnelheid van 270 km/u. Het vermogen wordt overgebracht door een 8-traps Sport Direct Shift automatic transmission en een Torque Vectoring Differential. De wegligging en prestaties van de GS F werd op de Nürburgring in Duitsland tot in detail fijngeslepen.

Daarbij geniet u niet alleen van het indrukwekkende geluid uit de vierdubbele uitlaten, maar ook van de rust en de luxe in een volledig op de bestuurder gerichte cockpit, met Alcantara bekleding en een subliem Mark Levinson® audiosysteem met 17 luidsprekers. Minstens zo belangrijk is het baanbrekende Lexus Safety System +, dat in alle situaties waakt over uw veiligheid.

HIGHLIGHTS

ONTDEK WAT DE GS F TE BIEDEN HEEFT

Rijden met de GS F - Highlights

HIGHLIGHTS

Deze nieuwe 5,0 liter V8 werd intensief getest tijdens de 24-uurs race op de Nürburgring en in de Pikes Peak Hill Climb in Colorado, en vestigt een nieuwe norm voor sportieve prestaties. Een motor zonder turbo staat garant voor een directe respons en een spectaculair geluid. De cilinderkop en andere bewegende delen werden ontwikkeld door Yamaha Motorsport (waar ook de V10 motoren van de LFA werden gebouwd), waarna de assemblage en de tuning plaatsvinden in de fabriek in Tahara. Daar wordt elke motor nauwgezet gecontroleerd en met een stethoscoop op geluid getest. Het resultaat: een soepele, en tegelijkertijd zeer directe acceleratie. Om van het rijden met de GS F ook een bijzondere akoestische ervaring te maken, bundelt Active Sound Control - een technologie die werd ontwikkeld voor de LFA - het geluid van de motor en de uitlaat tot een imposante soundtrack.

Het interieur van de GS F - Highlights

HIGHLIGHTS

De nieuwe GS F wordt door onze 'Takumi' vakmensen gebouwd in de veelgeprezen Motomachi-fabriek in Japan. Elk van deze vakmensen heeft minimaal 25 jaar ervaring en is een expert om zelfs de kleinste imperfecties op te sporen. Zelf beleeft u hun kunnen wanneer u de met veel precisie vervaardigde aluminium audioknoppen of de fraai gestikte lederen bekleding aanraakt.

De glanzende lak is het resultaat van een intensief proces, waarbij elke laklaag voor een perfect resultaat met de hand wordt geschuurd. Voor de laatste proefrit controleren onze 'Takumi' elke auto in een ‘quiet room’, waarbij ze hun geoefende oor combineren met een gevoelige microfoon die op een strategische plek in het interieur is geplaatst.

Veiligheid in de GS F - Highlights

HIGHLIGHTS

Lexus heeft altijd voorop gelopen met de ontwikkeling van veiligheids- en hulpsystemen. Zo testen wij al onze nieuwe modellen in ‘s werelds grootste rijsimulator. Ook de nieuwe GS profiteert van ons onderzoek op het gebied van ongevalpreventie, en is leverbaar met het baanbrekende Lexus Safety System +. Het systeem omvat onder meer het Pre-Crash System met een functie die ook voetgangers opmerkt, Advanced Lane Keeping Assist dat u helpt in uw rijbaan te blijven, Road Sign Assist om verkeersborden in de gaten te houden, Automatic High Beam voor een beter zicht in het donker en Adaptive Cruise Control, dat uw rijsnelheid automatisch afstemt op die van uw voorganger.

8-traps transmissie

8-TRAPS TRANSMISSIE

Het vermogen van de V8 motor wordt overgebracht via een 8-traps Sport Direct Shift sequentiële transmissie die ook handmatig schakelen mogelijk maakt. Zodra u kiest voor de Manual rijmodus, kunt u met schakelpaddels aan weerszijden van het stuurwiel zelf razendsnel schakelen. Bij het terugschakelen wordt u onthaald op het geluid van sportief 'tussengas' tijdens de schakelovergangen.

Active Sound Control

ACTIVE SOUND CONTROL

Als bestuurder kunt u het geluid van uw GS F aanpassen door de SPORT S of SPORT S+ rijmodus in te schakelen, waarna Active Sound Control actief word. Dit versterkt het diepe uitlaatgeluid van de auto, zodat alle inzittenden kunnen genieten van een sportieve rijervaring.

Drive Mode Select

DRIVE MODE SELECT

Met behulp van Drive Mode Select kan het rijgedrag van de GS F worden aangepast. Met de ECO modus kiest u voor lagere emissies en brandstofbesparing, terwijl de modus NORMAL in dagelijks verkeer zorgt voor een ideale balans tussen vermogen, brandstofverbruik en emissies. Met CUSTOMIZE kunt u de GS F afstemmen op uw eigen voorkeur. Wilt u tijdens het rijden een nog scherper weggedrag, dan schakelt u simpelweg de SPORT S of SPORT S+ modus in.

Stijf chassis / wielophanging

STIJF CHASSIS / WIELOPHANGING

De basis voor de uitstekende rijeigenschappen van de GS F wordt gevormd door de extreem stijve carrosserie. De torsiestijfheid wordt verder verbeterd door een aantal specialistische productiemethodes, waaronder lijm- en lastechnieken. De multilink achterwielophanging staat garant voor optimale stabiliteit, zowel op rechte stukken als in bochten. Daarbij zorgt het gebruik van staal met een hoge treksterkte in combinatie met componenten van gegoten aluminium voor een laag gewicht en trillingsvrij rijcomfort.

Sports VDIM

SPORTS VDIM

Dankzij Sports Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM) kunt u het imposante vermogen van de GS F soepel en veilig aanspreken. Het systeem zorgt voor een sportievere instelling voor de gasrespons, de stuurinrichting en de wielophanging en verhoogt de grens waarop VDIM in werking treedt. Bent u ervaren genoeg om de GS F tot het uiterste te drijven, dan kunt u Sports VDIM ook volledig uitschakelen.

Torque Vectoring Differential

TORQUE VECTORING DIFFERENTIAL

Om het rijplezier te bevorderen is de GS F uitgerust met een Torque Vectoring Differential (TVD) met drie standen: STANDARD, voor een combinatie van soepele prestaties en stabiliteit bij hoge snelheden, SLALOM voor een nadruk op een directe respons op stuurbewegingen en TRACK voor een constant en stabiel gedrag in snelle bochten op het circuit.

V8 Motor

V8 MOTOR

De imposante 5,0 liter V8 van de GS F wordt met de hand gebouwd en vervolgens afgesteld met behulp van een stethoscoop. De krachtbron levert een vermogen van 477 pk, gecombineerd met een koppel van 530 Nm. De cilinderkop en alle bewegende delen zijn ontworpen om bij hogere toerentallen het maximale vermogen te leveren. Daarbij produceert de motor tot 3.000 t.p.m. een diepe, aangename brom die tijdens snel accelereren boven 6.000 t.p.m aanzwelt tot een imposante brul.

3-Zone Climate Control

3-ZONE CLIMATE CONTROL

Het interieur van de nieuwe GS is onderverdeeld in drie zones voor de elektronische climate control met de revolutionaire nanoe® technologie. De inzittenden voorin kunnen de gewenste temperatuur instellen via Remote Touch of het centrale display, terwijl ook de passagiers achterin beschikken over een eigen bedieningspaneel voor de climate control.

Stoelverwarming

STOELVERWARMING

Beide buitenste zitplaatsen op de achterbank zijn via een praktisch bedieningspaneel individueel verwarmbaar. Het paneel, een LDS-display in de middenarmsteun, dient tevens voor bediening van de climate control, audio en de zonwering voor de achterruit.

Sportstoelen

SPORTSTOELEN

De nieuw ontworpen stoelen met hoge rugleuning zijn vervaardigd met behulp van de 'integrated foaming' technologie van Lexus. Zo bent u verzekerd van extra zijdelingse steun in snelle bochten. Beide voorstoelen zijn bovendien uitgerust met stoelverwarming en -ventilatie.

Sportstuur

SPORTSTUUR

De GS F beschikt over een 'thick grip' stuurwiel, dat meer controle biedt bij hogere snelheden. Ook de locatie, vorm en bediening van de schakelpaddels is zorgvuldig gekozen met oog op snelle, nauwkeurige schakelovergangen.

Adaptive Cruise Control

ADAPTIVE CRUISE CONTROL

Om ontspannen te rijden, bewaart Adaptive Cruise Control een veilige afstand tussen u en een voorganger, zelfs wanneer dit voertuig niet met constante snelheid rijdt.

Blind Spot Monitor

BLIND SPOT MONITOR

Radarsensoren in de achterbumper registreren achteropkomend verkeer in andere rijbanen, dat in de buitenspiegels onzichtbaar blijft. Zodra u richting aangeeft om van rijbaan te veranderen en er rijdt een voertuig in uw dode hoek, dan verschijnt in de desbetreffende buitenspiegel een waarschuwingssignaal.

Lane Keeping Assist

LANE KEEPING ASSIST

Lane Keeping Assist (LKA) bepaalt met behulp van een camera achter de achteruitkijkspiegel uw positie op de weg. Verlaat u onbedoeld uw rijbaan, dan activeert LKA een waarschuwingssignaal en voelt u tegelijkertijd een korte stuurcorrectie.

Pre-Crash Safety

PRE-CRASH SAFETY

Een millimeter-golf radar en een boordcomputer berekenen de kans op mogelijk gevaar. Is de kans op een aanrijding groot, dan wordt de bestuurder middels geluids- en lichtsignalen gewaarschuwd, terwijl ook de remdruk wordt verhoogd. Is een aanrijding onvermijdelijk, dan kan het remsysteem automatisch in werking treden en worden tevens de veiligheidsgordels aangespannen.

Rear Cross Traffic Alert

REAR CROSS TRAFFIC ALERT

De functie Rear Cross Traffic Alert maakt gebruik van de Blind Spot Monitor radar om achteropkomend verkeer op een parkeerplaats te signaleren, waarna een waarschuwingssignaal klinkt. Ook ziet u in de buitenspiegel een waarschuwingssignaal.

Road Sign Assist

ROAD SIGN ASSIST

De functie Road Sign Assist (RSA) van de nieuwe GS F herkent met behulp van de camera in de voorruit verkeersborden. Als bestuurder wordt u hierover geïnformeerd via het multi-information display. Het systeem herkent alle verkeersborden die zijn opgenomen in het Verdrag van Wenen.

Tien Airbags

TIEN AIRBAGS

Naast een uiterst robuuste veiligheidskooi genieten de passagiers bescherming van tien sensorgestuurde airbags. Bovendien zijn alle veiligheidsgordels, met uitzondering die van de middelste zitplaats achterin, uitgerust met gordelspanners. De voorpassagier wordt beschermd door een 2-fase gezichtsairbag, alsmede knie- en zijairbags. De buitenste zitplaatsen achterin beschikken standaard over zijairbags, terwijl gordijnairbags de gehele zijkant van het interieur beslaan. Al deze uitzonderlijke veiligheids voorzieningen behoren tot de standaarduitrusting van de GS. Het resultaat daarvan is dat de kans op letsel bij een eventuele aanrijding aanzienlijk wordt gereduceerd.

Adaptive Variable Suspension

ADAPTIVE VARIABLE SUSPENSION

Voor een nog dynamischer weggedrag stuurt Adaptive Variable Suspension – nu standaard op de GS F – op intelligente wijze de dempingskracht op de vier wielen aan. Dit komt niet alleen het rijcomfort ten goede, maar verbetert ook de stabiliteit, met name in snel genomen bochten.

GEEN RESULTAAT

Pas uw zoekopdracht aan en probeert u het opnieuw.

De tri led koplampen van de Lexus GS F

“NET ALS ALLE ANDERE F-LINE MODELLEN BLINKT DE GS F UIT IN OPWINDEND RIJPLEZIER, WAAR EN WANNEER U OOK RIJDT.

Yukihiko Yaguchi, GS F Chief Engineer

ACCESSOIRES

PERSONALISEER UW GS F MET DE ACCESSOIRES VAN LEXUS

ACCESSOIRES
Alle
Exterieur
Interieur
Verzorging
Veiligheid

GEEN RESULTAAT

There are no available accessories for this filter. Please select another filter.

Lexus Cookiebeleid
Onze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikservaring te bieden. Als u hiermee akkoord gaat kunt u gewoon verder gaan. In ons cookiebeleid leest u meer over cookies en kunt u indien gewenst uw cookie-instellingen aanpassen.