Lexus Onderhoud en reparatie

ONDERHOUD EN REPARATIE

Voor onderhoud en reparatie bent u bij de officiële Lexus dealer aan het juiste adres.

Lexus Red Carpet Treatment

RED CARPET TREATMENT

Ontdek welke bijzondere privileges wij u als Lexus rijder aanbieden.

Lexus Garantie

LEXUS
GARANTIE

Onze solide garanties zorgen voor de zekerheid van onbezorgd rijplezier.

Lexus mobiliteits service

MOBILITEITS
SERVICE

Ook na aankoop van uw Lexus behandelen wij u als een zeer gewaardeerde klant.

Lexus navigatie updates en bluetooth systemen

NAVIGATIE EN
BLUETOOTH®

Alle informatie over Lexus navigatie updates en bluetooth®-systemen.

Zijaanzicht van een hybride Lexus concept car

CONCEPT
CARS

Ontdek onze meest bijzondere concepten en tal van nieuwe, innovatieve technologieën.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

Ons design onderscheidt zich door zorgvuldig afgewogen elementen die in al onze modellen zichtbaar zijn.

hybrid cars

LEXUS
HYBRID DRIVE

Ontdek alles over de werking van onze innovatieve Lexus Full Hybrid Drive technologie.

Lees de visie missie en filosofie van Lexus in Nederland Bekijk ook onze vacatures

LEXUS IN
NEDERLAND

Lees de visie, missie en filosofie van Lexus in Nederland. Bekijk ook onze vacatures.

RC F

DE RC F BUNDELT OPWINDENDE RIJEIGENSCHAPPEN MET EEN GESPIERD DESIGN EN HOOGSTAANDE TECHNOLOGIE UIT DE WERELD VAN DE AUTOSPORT.


CO2 emissie gecombineerd (g/km) 251
Verbruik, gecombineerd (l/100km) 10,8
Acceleratie 0-100 km/h (sec) 4,5
Topsnelheid (km/h) 270

VANAF € 134.305,00

LUXUEUZE SPORTCOUPÉ

DE COMPLEET NIEUWE LEXUS SPORTCOUPE BUNDELT OPWINDENDE RIJEIGENSCHAPPEN MET EEN GESPIERD DESIGN EN HOOGSTAANDE TECHNOLOGIE UIT DE WERELD VAN DE AUTOSPORT.

De nieuwe RC F heeft alle techniek voor een sensationeel rijgedrag en is een van de meest verbluffende 2+2-sportcoupés die ooit werden gemaakt. De styling is agressief, met een door de racerij geïnspireerde aerodynamica en indrukwekkende 19" velgen van gesmeed aluminium. In het unieke interieur pakt hij uit met door de LFA geïnspireerde instrumenten.

Onder de motorkap levert de krachtigste V8-motor die Lexus ooit ontwikkelde, zijn ontzagwekkende vermogen aan de achterwielen af via een supersnel schakelende Sport Direct Shift-achttrapsautomaat. Bij het terugschakelen trakteert de RC F u tussen twee versnellingen op de verslavende sound van tussengas. Het Torque Vectoring Differential verzekert een maximale controle bij hoge snelheden.

HIGHLIGHTS

ONTDEK WAT DE RC F TE BIEDEN HEEFT

Rijden met de RC F - Highlights

HIGHLIGHTS

De nieuwe Lexus RC F werd ontwikkeld voor puur rijplezier en is dan ook een van de meest indrukwekkende high-performance 2+2 sportcoupés ooit. De agressieve styling wordt gekenmerkt door aerodynamica uit de racesport en 19" velgen van gesmeed lichtmetaal. In het strak vormgegeven interieur vindt u een op de LFA geïnspireerd instrumentarium. Onder de motorkap schuilt de krachtigste V8 die Lexus tot nu toe ontwikkelde, deze brengt zijn imposante vermogen via een snel schakelende Sport Direct Shift (SPDS) achttraps automaat over op de achterwielen. Bij het terugschakelen wordt u onthaald op een verslavende soundtrack, met sportief 'tussengas' tijdens de schakelovergangen, terwijl een Torque Vectoring Differential ervoor zorgt dat u de auto ook bij hoge snelheden onder controle houdt.

Veiligheid in de RC F - Highlights

HIGHLIGHTS

Voorzien van Sports VDIM (Sports Vehicle Dynamics Integrated Management) en enorme geventileerde schijfremmen heeft de nieuwe RC F alles om u te helpen gevaar te vermijden. De Adaptive Cruise Control handhaaft een veilige afstand tussen uzelf en een voorligger (ook als die vertraagt). Blind Spot Monitor en Rear Cross Traffic Alert detecteren voertuigen die u misschien zelf niet gezien hebt. Als een aanrijding waarschijnlijk lijkt, neemt het geavanceerde Pre-Crash Safety-systeem het van u over. Kan een botsing niet worden vermeden, dan wordt u beschermd door een stevige veiligheidskooi en acht airbags.

Om gevaar te helpen vermijden, is de nieuwe RC F uitgerust met Sports Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM) en grote geventileerde remschijven. Tot de geavanceerde hulpsystemen horen onder meer de Blind Spot Monitor en Rear Cross Traffic Alert. Is een aanrijding eenmaal onvermijdelijk geworden, dan genieten u en uw passagiers bescherming van een stevige veiligheidskooi en acht airbags.

Veiligheid in de RC F - Highlights

HIGHLIGHTS

Voorzien van Sports VDIM (Sports Vehicle Dynamics Integrated Management) en enorme geventileerde schijfremmen heeft de nieuwe RC F alles om u te helpen gevaar te vermijden. De Adaptive Cruise Control handhaaft een veilige afstand tussen uzelf en een voorligger (ook als die vertraagt). Blind Spot Monitor en Rear Cross Traffic Alert detecteren voertuigen die u misschien zelf niet gezien hebt. Als een aanrijding waarschijnlijk lijkt, neemt het geavanceerde Pre-Crash Safety-systeem het van u over. Kan een botsing niet worden vermeden, dan wordt u beschermd door een stevige veiligheidskooi en acht airbags.

19” velgen van gesmeed lichtmetaal

19” VELGEN VAN GESMEED ALUMINIUM

De velgen van de RC F worden gesmeed (en niet gegoten) volgens een procedé dat de hamerslagen van een smid nabootst om stevigheid dankzij een betere structuur van het metaal te combineren met een laag gewicht.

Lederen sportstoelen

LEDEREN SPORTSTOELEN

De sportstoelen zijn gemaakt met behulp van het ‘integrated foaming’ proces. Deze uit de autosport afkomstige technologie staat garant voor meer comfort en betere zijdelingse steun. Zelfs de vorm en stevigheid van het zitgedeelte is zorgvuldig gekozen om druk op de onderrug weg te nemen.

Blind Spot Monitor

BLIND SPOT MONITOR

Radars in de achterbumper detecteren voertuigen die zich in de rijstroken naast de auto bevinden en niet zichtbaar zijn in de buitenspiegels. Als de bestuurder de richtingaanwijzer inschakelt om van rijstrook te veranderen en een voertuig in de dode hoek komt, geeft de Blind Spot Monitor onmiddellijk een waarschuwing in de betreffende buitenspiegel.

8-traps Sport Direct Shift transmissie

8-TRAPS SPORT DIRECT SHIFT TRANSMISSIE

De V8-motor levert zijn vermogen aan de wielen via een sequentiële Sport Direct Shift-achttrapsautomaat met manuele schakelstand. In de manuele stand kunt u schakelen met de schakelpeddels voor bliksemsnelle sportieve prestaties. Wanneer u terugschakelt met de schakelpeddels (wat slechts 0,2 seconden in beslag neemt) is er de unieke sound van tussengas tussen twee versnellingen.

Lexus Premium Navigation

LEXUS PREMIUM NAVIGATION

Het scherm van 7" wordt bediend met de Touch Pad of met spraakopdrachten. Het biedt prachtige graphics in 3D en vele mogelijkheden voor de weergave van kaarten. Het systeem kan zelfs een QR-code aanmaken voor uw smartphone, die u helpt om te voet uw eindbestemming te bereiken.

LED-koplampunits

DRIEVOUDIGE LED-LICHTEN MET “L”-VORM / LEDDAGRIJLICHTEN

Drievoudige “L”-vormige led koplampen die iets van een edelsteen hebben, gebruiken dezelfde lichtbron voor de groot- en dimlichten. Het indrukwekkende aura van de RC F wordt extra in de verf gezet met “L”- vormige dagrijlichten opgebouwd uit dikwandige leds.

Carbon Package

CARBON PACK

Dankzij koolstofvezeltechnologie die ontwikkeld werd voor onze LFA-supersportauto en de IS F CCS-R-racewagen, is de RC F met “Carbon Pack” 9,5 kilogram lichter dan de standaardwagen. Onder meer het dak, de motorkap en de actieve achtervleugel zijn van koolstofvezel. Componenten van geweven koolstofvezel maken geslaagde visuele vormen mogelijk. Een exclusieve heldere vernis garandeert dan weer een uitstekende weerbestendigheid. Het Carbon Pack maakt de RC F niet alleen lichter, maar verlaagt ook zijn zwaartepunt met 3 mm. Het maakt de rijdynamiek nog beter dankzij een kleiner traagheidsmoment bij de rolbewegingen.

Lexus ‘Takumi’ vakmanschap

LEXUS ‘TAKUMI’ VAKMANSCHAP

De nieuwe RC F wordt gebouwd in onze bekroonde fabriek in Tahara door de “Takumi”-meestervaklui van Lexus. Met minstens 25 jaar ervaring is elk van hen een expert in het vinden van de kleinste onvolkomenheden. Hun verbluffende competenties kunt u concreet ervaren wanneer u voor het eerst de uiterst precieze aluminium knoppen van het audiosysteem of het prachtig gestikte leder aanraakt. De rijk glanzende lak wordt minutieus met de hand nat gepolijst om een perfecte afwerking te garanderen. Vóór de finale testrit controleren de “Takumi” met hun getrainde gehoor en een gevoelige microfoon op een strategische plaats in het interieur de motorloopeigenschappen van elke wagen in de zogenaamde “Quiet Room”.

Veiligheidskooi / 8 airbags

VEILIGHEIDSKOOI / 8 AIRBAGS

In de RC F zijn er acht airbags die zorgen voor de veiligheid van de inzittenden. De bestuurder en de voorpassagier worden beschermd door tweetraps airbags voor het hoofd, en door knie- en zijairbags. Over de volledige lengte van de flanken links en rechts zijn er gordijnairbags. Alle veiligheidsgordels zijn bovendien voorzien van gordelspanners.

Drive Mode Select

DRIVE MODE SELECT

Met behulp van Drive Mode Select kunt u de rijeigenschappen afstemmen op uw wensen. Zo verlaagt de ECO rijmodus het brandstofverbruik en de CO2-emissies, terwijl u met NORMAL kiest voor een ideale balans tussen vermogen, brandstofverbruik en rijcomfort. Wilt u sportiever rijden, dan selecteert u simpelweg de rijmodus SPORT of SPORT S/SPORT S+.

RC F instrumentarium

RC F INSTRUMENTARIUM

De volledig nieuwe instrumenten van de RC F zijn een verdere evolutie van de instelbare en van de rijmodus afhankelijke interface van de LFA. Ze omvatten een grote, centrale toerenteller, die verandert aan de hand van de gekozen rijmodus. De rijsnelheid wordt digitaal en analoog weergegeven. Er is een scherm voor het weergeven van de instelling en de werking van het Torque Vectoring Differential, net als een G-krachtmeter, meters voor de olie- en watertemperatuur, informatie over de kilometerstand en zelfs een stopwatch.

Rear Cross Traffic Alert

REAR CROSS TRAFFIC ALERT

Tijdens het achteruitrijden, bijvoorbeeld op een drukke parkeerplaats, controleert het Rear Cross Traffic Alert (RCTA) met behulp van de radars van de Blind Spot Monitor of er voertuigen aankomen in de slecht zichtbare zone achter de auto. Wanneer een voertuig wordt gedetecteerd, waarschuwt het RCTA u visueel in de buitenspiegels en met een zoemer.

Op de bestuurder gerichte cockpit

OP DE BESTUURDER GERICHTE COCKPIT

Dankzij de op de bestuurder gerichte cockpit van de nieuwe RC F kunt u zich perfect ontspannen en concentreren op de weg of het circuit. Achter het met groot vakmanschap afgewerkte stuurwiel stelt u de luxueuze voorzetels met tot 8 functies elektrisch in zoals u dat wilt.

Mark Levinson® Premium Audio

MARK LEVINSON® PREMIUM AUDIO

Het 835 W sterke Mark Levinson® Premium Surround-audiosysteem met 17 luidsprekers is exact afgestemd op de akoestiek in het interieur van de RC F. Het creëert een weergaloze 7.1-kanaals digitale thuisbioscoopervaring, nog verder verbeterd door Clari-Fi™, dat kwaliteitsverliezen als gevolg van digitale compressie naar MP3-formaat corrigeert.

Met de hand gebouwde V8

MET DE HAND GEBOUWDE V8

De ontzagwekkende 5,0 liter V8 wordt met de hand gebouwd, en vervolgens met behulp van een stethoscoop getuned. Het resultaat is een vermogen van 477 pk en een koppel van meer dan 530 Nm. De cilinderkop en alle bewegende delen zijn ontworpen om bij hoge toerentallen het maximale vermogen te verhogen. Het motorgeluid is al even indrukwekkend, dankzij geavanceerde akoestische maatregelen die tot 3.000 toeren zorgen voor een aangenaam sonore brom, die boven 6.000 toeren en bij hard accelereren aanzwelt tot een opzwepend gejank. Door toepassing van de Atkinson verbrandingscyclus onderscheidt de RC F zich bovendien met een opvallend laag brandstofverbruik.

Parking Assist Monitor

PARKING ASSIST MONITOR

Schakel de achteruitversnelling in en u krijgt op het Lexus Media Display de zone achter de auto te zien. Op het scherm worden ook geleidingslijnen weergegeven om u te helpen bij het parkeren.

Touchpad bediening

TOUCH PAD BEDIENING

De Touch Pad met Remote Touch Interface laat de inzittenden vooraan intuïtief interageren met het centrale multimediascherm van 7". De Touch Pad is ergonomisch vormgegeven en is net zo gemakkelijk te gebruiken als een smartphone of tabletcomputer.

Autosport Technologie

AUTOSPORT TECHNOLOGIE

De nieuwe, met de hand gebouwde 5,0 liter V8 werd intensief getest tijdens de 24-uurs race op de Nürburgring en in de Pikes Peak Hill Climb in Colorado, en vestigt een nieuwe norm voor sportieve prestaties. Deze krachtbron levert een vermogen van 477 pk en een koppel van meer dan 530 Nm, gecombineerd met een soundtrack die van een diepe grom bij 3.000 t.p.m. aanzwelt tot een imposant gehuil zodra het toerental boven 6.000 t.p.m. komt. De cilinderkop en andere bewegende delen werden ontwikkeld door Yamaha Motorsport (waar ook de V10 motoren van de LFA werden gebouwd), waarna de assemblage en de tuning plaatsvonden in de fabriek in Tahara. Voor een optimale brandstofefficiency wordt in de motor de Atkinson verbrandingscyclus toegepast.

Nieuwe wielophanging en chassis

NIEUWE WIELOPHANGING EN CHASSIS

De nieuwe RC F werd ontwikkeld en geperfectioneerd door onze meest ervaren testcoureurs, met als resultaat een werkelijk onvergetelijke rijsensatie. De superieure wendbaarheid is te danken aan de korte wielbasis en het extreem stijve chassis van de auto, dat werd geconstrueerd met behulp van de nieuwste lijm- en lastechnieken. De multilink achterwielophanging en double wishbone voorwielophanging zorgt in combinatie met aerodynamische details uit de racesport voor ongeëvenaard rijplezier. Met functies als Drive Mode Select en een Torque Vectoring Differential kunt u de RC F bovendien op uw eigen wensen afstemmen, terwijl Sports VDIM van de nieuwste generatie bijdraagt aan uw veiligheid en rijcomfort.

Voor een nog dynamischer weggedrag stuurt Adaptive Variable Suspension – nu standaard op de RC F – op intelligente wijze de dempingskracht op de vier wielen aan. Dit komt niet alleen het rijcomfort ten goede, maar verbetert ook de stabiliteit, met name in snel genomen bochten.

Sports VDIM

SPORTS VDIM

Sports VDIM (Sports Vehicle Dynamics Integrated Management) zorgt ervoor dat u vlot en veilig kunt genieten van het enorme vermogen van de RC F. Het systeem regelt de afstelling van gas, stuur en ophanging in functie van sportievere prestaties, en grijpt pas bij een hogere middelpuntvliegende kracht in. Als u er klaar voor bent om de RC F tot het uiterste te drijven, kunt u het Sports VDIM zelfs volledig uitzetten.

Torque Vectoring Differentieel

TORQUE VECTORING DIFFERENTIAL

Om nog meer rijplezier te bieden, kan de RC F uitgerust worden met een Torque Vectoring Differential (TVD, differentieel met actieve motorkoppelverdeling) met drie werkingsmodi: STANDARD, dat een goed evenwicht biedt tussen wendbaarheid en stabiliteit bij hoge snelheid, SLALOM, dat het accent legt op een snedige respons op stuurbewegingen, en TRACK, voor een consequent en stabiel bochtgedrag op het racecircuit.

GEEN RESULTAAT

Pas uw zoekopdracht aan en probeert u het opnieuw.

ACCESSOIRES

PERSONALISEER UW RC F MET DE ACCESSOIRES VAN LEXUS

ACCESSOIRES
Alle
Exterieur
Interieur
Verzorging
Veiligheid

GEEN RESULTAAT

There are no available accessories for this filter. Please select another filter.

Lexus Cookiebeleid
Onze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikservaring te bieden. Als u hiermee akkoord gaat kunt u gewoon verder gaan. In ons cookiebeleid leest u meer over cookies en kunt u indien gewenst uw cookie-instellingen aanpassen.