DE NIEUWE RC

SCHERP EN TOCH VEFIJND

De vernieuwde Lexus RC coupé heeft een uitgesproken scherp, maar ook verfijnd karakter. De Deense chefkok Andreas Møller maakte na zijn eerste proefrit een uniek gerecht om deze tegenstellingen in smaak uit te drukken.

EMOTIE OP WIELEN


 

 
  2018 lexus new rc driving emotion
 • DE NIEUWE RC

  NIEUWE ELEGANTIE

  Het design van de nieuwe RC is geïnspireerd op dat van de Lexus LC Coupé. De hoeken van de nieuw vormgegeven voorbumper lopen vanaf de koplampen naar beneden, terwijl het raster in de grille van boven naar beneden geleidelijk verandert.

  Extra smalle, verticaal geplaatste LED koplampen en nieuwe, L-vormige dagrijverlichting geven de auto een scherper en meer onderscheidend uiterlijk. De achterlichten hebben meer geprononceerde, L-vormige lenzen. Dit is een nieuw visueel handelsmerk voor de coupés van Lexus.

 • 
 

 
  2018 lexus new rc driving emotion quote background
  
 

 
  2018 lexus new rc driving emotion quote foreground

  CHEFKOK ANDREAS BEDACHT EEN UNIEK GERECHT OM DE SCHERPE LIJNEN EN HET LUXUEUZE INTERIEUR VAN DE RC IN SMAAK UIT TE DRUKKEN: EEN GERECHT VOL VERRASSENDE SMAKEN, ZOALS LICHTGEZOUTEN SUIKERSPIN MET CITROENSTOF.

SCHERP GESNEDEN


 

 
  2018 lexus new rc razor sharp
2018 lexus new rc quality abd space

DE NIEUWE RC

VERFIJNDE SOUPLESSE

Met zijn meer gelijkmatige, stabielere wegligging en rijeigenschappen die werden afgeleid van de Lexus LC Coupé, is de nieuwe RC scherper en verfijnder dan ooit.

Details als de vinvormige profielen voor de zijruiten en een luchtgeleider in de achterbumper geven de auto een stabielere wegligging, en verbeteren tegelijkertijd de aerodynamica.

NOG MEER KWALITEIT

In het interieur is alles gericht op maximaal rijplezier, van de hoogwaardige materialen tot de ergonomische indeling van bedieningselementen en het instrumentarium.


 

 
  2018 lexus new rc quality abd space
 • De elegante Shimamoku houten decoratiepanelen gecombineerd met lederen bekleding in de RC Luxury Line verhogen het niveau van luxe en stralen het vakmanschap uit van de Lexus Takumi. Het interieur wordt subtiel van onderaf verlicht door een aangenaam zachte sfeerverlichting. De verlichting in de portierpanelen past zich automatisch aan de rijomstandigheden aan. De RC beschikt over hetzelfde analoge klokje als de Lexus LC. Deze is relatief hoog geplaatst op het instrumentarium, een ander visueel handelsmerk van de coupés van Lexus.

 • 
 

 
  2018 lexus new rc razor sharp quote background
  
 

 
  2018 lexus new rc razor sharp quote foreground 810x1080 v2

  DE SCHERPTE EN SOUPLESSE KOMEN TOT UITDRUKKING IN DE VERSCHILLENDE RIJMODI, VAN EEN ZEER SPORTIEF RIJGEVOEL TOT EEN MEER OP COMFORT GERICHTE RIJBELEVING.

  Andreas Møller, Chefkok

EXCLUSIEF VOORPROEFJE IN PARIJS

Het exclusieve pop-up evenement vond plaats een maand voor het officiële werelddebuut van de Lexus RC Coupé, op de Salon van Parijs 2018. Chef Møller van restaurant Copenhague op de Champs-Elysées, dat eerder dit jaar een Michelin-ster ontving, bedacht een gerecht dat de essentie van de vernieuwde RC op een heel bijzondere manier tot uitdrukking brengt.

Next steps