2017 lda judges hero

JURYLEDEN LEXUS DESIGN AWARD 2017

PAOLA ANTONELLI - Curator

Antonelli werkt sinds 1994 voor het Museum of Modern Art, en is Senior Curator voor de afdeling Architectuur en Design. Daarnaast is ze Director Research & Development bij MoMA. Ze heeft lezingen gegeven voor het World Economic Forum in Davos, en maakte in internationaal verband diverse keren deel uit van jury's voor architectuur- en ontwerpwedstrijden. Zij wil begrip voor design stimuleren, totdat de positieve invloed die design heeft op ons dagelijks leven wordt onderkend en benut. Op dit moment werkt ze aan enkele projecten op het gebied van modern design. Ook werkt ze aan States of Design, een boek over de vele verschillende soorten van design die er tegenwoordig zijn.

2017 lda judges paola antontelli

ARIC CHEN - Curator

Aric Chen is hoofdcurator voor Design en Architectuur van M+, het nieuwe museum voor visuele cultuur in het Cultural District van Hong Kong. Daarvoor zette hij als Creative Director in 2011 en 2012 de Beijing Design Week opnieuw op de kaart. Chen organiseerde diverse internationale tentoonstellingen en kunstprojecten voor musea en biënnales en schrijft regelmatig artikelen voor onder meer The New York Times, Monocle, Architectural Record en PIN-UP.

    2017 lda judges aric chen

TOYO ITO - Architect

Ito studeerde in 1965 als architect af aan de Universiteit van Tokyo. Tot zijn belangrijkste werken horen de Sendai Mediatheek, de bibliotheek voor de Tama Art University (Hachioji), het College of Social Sciences voor de Universiteit van Taiwan en ‘Minna no Mori’ Gifu Media Cosmos. Momenteel werkt hij onder meer aan projecten als het National Taichung Theater in Taiwan en het New Athetic Field and Sports Park in Aomori (werktitel). Ito ontving meerdere onderscheidingen, onder andere de Architectural Institute of Japan Prize, de Golden Lion tijdens de Biennale van Venetië, de Royal Gold Medal van het Royal Institute of British Architects en de Pritzker Architecture Prize.

    2017 lda judges toyo ito

BIRGIT LOHMANN - Hoofdredacteur van designboom

De uit Hamburg afkomstige Lohmann studeerde Industrieel Design in Florence, om vervolgens naar Milaan te verhuizen. Daar woont en werkt ze sinds 1987. Als designer en manager in productontwikkeling werkte ze voor een aantal Italiaanse architecten en ontwerpers. Ook was ze als designhistoricus verbonden aan internationale veilinghuizen. Als onderzoeker en spreker organiseerde Lohmann op een aantal prestigieuze universiteiten seminars over industrieel design. In 1999 was ze een van de oprichters van designboom, waar ze momenteel werkzaam is als hoofdredacteur en curator voor Internationale Tentoonstellingen.

    2017 lda judges birgit lohmann

ALICE RAWSTHORN - Designcriticus

Alice Rawsthorn schrijft als designcriticus voor de internationale editie van The New York Times en frieze. In haar boek Hello World: Where Design Meets Live bespreekt ze de impact van design op ons dagelijks leven, in verleden, heden en toekomst. Ze treedt regelmatig op als spreker, bijvoorbeeld tijdens de TED evenementen en de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos. Alice woont in Londen, waar ze voorzitter is van de Raad van Toezicht voor The Chisenhale Gallery en het moderne dansensemble van de Michael Clark Company. Ze maakt tevens deel uit van de Raad van Toezicht van de Whitechapel Gallery. Voor haar verdiensten in de wereld van kunst en design ontving zij een Order of the British Empire (OBE).

    2017 lda judges alice rawsthorn

YOSHIHIRO SAWA - Curator

Yoshihiro Sawa haalde zijn Bachelor of Science in Engineering en Design aan het Kyoto Institute of Technology. Sinds 1980 werkt hij bij de Toyota Motor Corporations, onder meer als Chief Officer of Global Design. In april 2016 werd hij benoemd tot Executive Vice President van Lexus International.

    2017 lda judges yoshihiro sawa