2019 lexus design awards entries

LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS DESIGN AWARD 2020 - INSCHRIJVING GEOPEND

DESIGN VOOR EEN BETERE TOEKOMST
De Lexus Design Award is een wereldwijde verkiezing voor aanstormend designtalent en vindt dit jaar voor de 8e keer plaats. Dit unieke programma is opgezet om innovaties te stimuleren die bijdragen aan een betere toekomst. De inschrijving voor deze jaarlijkse verkiezing is nu geopend.
ANTICIPEREN. INNOVEREN. INSPIREREN.
Van deelnemers wordt verwacht dat hun creatieve ideeën aansluiten bij de drie belangrijkste merkwaarden van Lexus: anticiperen, innoveren en inspireren. Het design moet de nadruk leggen op het anticiperen van de behoefte van de individuele mens en de samenleving als geheel. De inschrijving voor de 8e editie van de Lexus Design Award 2020 is geopend van 1 augustus tot 14 oktober 2019.
WIN MENTORSHIP IN NEW YORK
Begin 2020 maakt Lexus de zes finalisten bekend die mogen deelnemen aan dit bijzondere en exclusieve programma in New York, onder begeleiding van vooraanstaande designers uit tal van verschillende sectoren. Elke finalist krijgt een budget van maximaal 3.000.000 yen (ruim $25,000 US) om hun design uit te werken tot een prototype. Het uiteindelijke design wordt tentoongesteld op de stand van Lexus tijdens de Milan Design Week 2020.
INSPIREREN TOT INNOVEREN
Het programma ging in 2013 van start met als doel om aankomende ontwerpers te ondersteunen. Nog altijd zet Lexus zich met dit programma in voor innovaties die bijdragen aan een betere toekomst. Elk jaar neemt het aantal inschrijvingen van over de hele wereld verder toe. Vorig jaar stuurden ontwerpers uit 65 verschillende landen maar liefst 1.548 ideeën in, waarvan een groot aantal was gebaseerd op de kracht van technologie.