lexus lda 2018 winners article 001

LEXUS DESIGN AWARD

WINNAAR LEXUS DESIGN AWARD 2018 BEKENDGEMAAKT

Lexus International heeft de winnaar van de Lexus Design Award 2018 bekendgemaakt – Testing Hypotheticals van Extrapolation Factory (Christopher Woebken, Elliott P. Montgomery). Hiermee bereikt deze prestigieuze internationale designwedstrijd zijn hoogtepunt. Voor de Lexus Design Award 2018 - met als thema 'CO-' - ontving Lexus een recordaantal van 1.319 inschrijvingen uit 68 landen.
Lexus is overtuigd van de kracht van design om de wereld te veranderen. Daarom stimuleert Lexus aankomende designers die in staat zijn om perspectieven te veranderen, ideeën over te brengen en die hun fantasie prikkelen voor een betere toekomst.
“De winnaar van dit jaar staat symbool voor het huidige denken over de rol van design in onze veranderende samenleving die steeds technologischer wordt. Producten zijn minder belangrijk en onderwijs in design staat voorop. Hoe burgers en ontwerpers omgaan met producten en processen wordt steeds belangrijker om de invloed te reguleren die design heeft op een steeds meer toekomstgerichte en technologische samenleving. Het gekozen design toont methodes en processen die het publiek en ontwerpers uitnodigen om mogelijke toekomsten na te bootsen en te zien hoe onze technologische wereld ons beïnvloedt”, aldus David Adjaye, architect en jurylid voor de Lexus Design Award 2018.
        lexus lda 2018 winners article 002
“Het was echt geweldig en het was onvoorstelbaar om te kunnen werken met onze begeleiders van Formafantasma. Zonder de ondersteuning van Lexus hadden we dit niet kunnen doen”, reageert Elliott P. Montgomery van de Extrapolation Factory.
De Lexus Design Award ondersteunt sinds 2013 de volgende generatie van designers. Voor het zesde jaar kozen we het thema 'CO-', een Latijs voorzetsel dat zoveel betekent als 'met' of 'samen in harmonie'. Lexus is ervan overtuigd dat goed design ervoor kan zorgen dat de mensheid in harmonie kan leven met de natuur. In dat opzicht is het gekozen thema een benadering om haar volledige potentieel en dat van het milieu te verkennen door via samenwerking, coördinatie en verbinding nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen.
Uit een groot aantal inzendingen heeft onze internationale jury 12 finalisten gekozen. Vier van hen mogen hun ontwerp uitwerken tot een prototype, de overige finalisten krijgen de kans hun werk te exposeren. De 12 finalisten worden ten overstaan van de internationale designwereld onthuld tijdens de Lexus’ “LIMITLESS CO-EXISTENCE” tentoonstelling, die van 17 tot en met 22 april tijdens de Milan Design Week plaatsvindt in het Cavallerizze in Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci, tijdens de Milan Design Week.
Voor deze tentoonstelling deed Lexus een beroep op de Japanse architect Sota Ichikawa om de ruimte vorm te geven. Voor zijn installatie maakte Ichikawa gebruik van innovatieve methodes om de ultieme beleving van LIMITLESS CO-EXISTENCE tot uitdrukking te brengen. De Lexus LF-1 Limitless Concept, die eerder werd onthuld tijdens de North American International Auto Show, krijgt ook een rol in de unieke aanpak van Ichikawa.

OVER DE LEXUS DESIGN AWARD 2018 PUBLIEKSPRIJS

Gezien de enorme betrokkenheid van publiek bij eerdere edities, heeft Lexus de ‘LEXUS DESIGN AWARD 2018 PUBLIEKSPRIJS’ in het leven geroepen, om de interactie met bezoekers nog meer te stimuleren. Het publiek kon een winnaar aanwijzen door van 16 tot 21 april te stemmen via de website, waarna de winnaar op 23 april bekend werd gemaakt. De winnaar van de Publieksprijs voor dit jaar is Honest Egg van Aesthetid.
Kijk voor meer informatie op: Lexus Design Award: www.lexusdesignaward.com Lexus Design Event: www.lexusdesignevent.com Officiële hashtags: #LexusDesignAward; #LexusDesignEvent;

SAMENVATTING LEXUS DESIGN EVENT IN MILAAN