lexus limitless co existence milan hero

LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS ‘LIMITLESS CO-EXISTENCE’ EVENT TIJDENS DE MILAN DESIGN WEEK

De missie van Lexus om met behulp van design de wereld te verbeteren en om fantasie en creativiteit te stimuleren, bereikte vandaag een nieuwe mijlpaal met de aankondiging van het ‘LIMITLESS CO-EXISTENCE’ evenement. Hiermee is de 11e deelname van Lexus aan de vooraanstaande Milan Design Week een feit.

LIMITLESS CO-EXISTENCE

Bezoekers van het evenement maken kennis met creatief en spraakmakend design waarmee voor de samenleving een onbegrensde toekomst wordt verkend. Lexus beschouwt design als katalysator voor voortdurende verandering, voor emancipatie en voor inclusiviteit. Design kan het gewone veranderen in iets buitengewoons en de mensheid laten zien dat de mogelijkheden met ‘CO-‘ eindeloos zijn, zoals in coöperatie en co-existeren.
Tijdens het evenement maken bezoekers via een sensationele hoofdinstallatie kennis met het concept ‘CO-‘. De installatie is een ontwerp van de Japanse architect Sota Ichikawa van doubleNegatives Architecture en is een dynamisch kunstwerk dat in vier dimensies bestaat. Ichikawa, die vaker IT en design combineert om de fysieke ruimte opnieuw vorm te geven, ontwikkelde in dit geval een installatie op het snijvlak van digitaal en analoog. Zijn kunstwerk is gebouwd op de slimme ideologie dat iedereen het middelpunt van de wereld is. Dit idee wordt uitgebeeld door een ogenschijnlijk oneindig aantal verticale draden, die alle individuen op de wereld voorstellen. Elke verticale draad wordt tegelijkertijd verlicht door dezelfde lichtbron, waarbij niet één draad in de schaduw blijft. Zo staat elke draad voor een individu dat zijn eigen middelpunt is, en maakt de ontwerper met behulp van technologie en innovatief denken het onmogelijke mogelijk.
De passie van Lexus voor design heeft het merk in de afgelopen jaren aantrekkelijker gemaakt. In Milaan toont Lexus het nieuwste concept - de innovatieve Lexus LF-1 Limitless als voorbode van een toekomstige designrichting voor Lexus.
Bezoekers kunnen het Lexus Design Event beleven in de onlangs gerestaureerde Cavallerizze in Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci. Dit voormalige klooster met paardenstallen uit de 19e eeuw werd recentelijk gerestaureerd als onderdeel van een stedelijk ontwikkelingsproject met aandacht voor de architectonische historie.
Om klanten extra te verwennen, hebben de drie innovatieve jonge chefkoks van ALTATTO uit Milaan een unieke culinaire belevenis opgezet. De koks stimuleren de zintuigen door middel van smaak en zicht en transporteren LIMITLESS CO-EXISTENCE naar een andere dimensie. Daarnaast hebben bezoekers de mogelijkheid om het werk te bekijken van de 12 finalisten voor de Lexus Design Award 2018, een verkiezing voor aanstormend talent van over de hele wereld. Op 16 april wordt tijdens de persdag de winnaar gekozen door een internationaal vooraanstaande jury.

2018 MILAN LEXUS DESIGN EVENT TEASER