DESIGN

PROVOCEREND PERSPECTIEF

Om moedig te zijn, moet je ergens voor staan. Op gebied van styling en design doen we dat wat goed is. Daarbij stellen we creativiteit en esthetische precisie altijd voorop.

DESIGN MET EEN MENING

Lexus design is bewust gedurfd en provocerend. Vrijheid van denken en persoonlijke expressie zijn voor ons van het grootste belang. Voortdurend jagen we nieuwe ideeën na. We beginnen met een gedurfd concept - een idee dat uitgesproken origineel en gewaagd is, een conceptionele visie die we vertalen in bijzondere auto's die in elk opzicht de fantasie stimuleren.

    design provocative perspectives 01
    design provocative perspectives 02

DESIGN MET EEN MENING

GEDURFDE KEUZES MAKEN

Voor ons gaat het bij gedurfd design om zelfvertrouwen. De bereidheid om een standpunt in te nemen en om anders te durven zijn dan de rest. We weten wie we zijn en doen altijd datgene waar we in geloven.

Waarom? Omdat moedige designkeuzes leiden tot bijzondere ervaringen. De dingen die ons echt raken, komen meestal niet uit datgene wat we al kennen. Ze komen voort uit het creëren van tegenstellingen. Daarom omarmen wij graag de discussie en maken wij spraakmakende auto's.

WERELDWIJDE BLIK

Lexus design wordt gevoed door andere zienswijzen, verschillende culturen en frisse lokale gewoontes. We zijn trots op onze drie designstudio's op unieke plekken in de wereld. De studio's werken samen en onafhankelijk van elkaar, dagen elkaar uit met gewaagde ideeën en eindeloze experimenten. Deze creatieve broedplaatsen brengen iconische auto's voort.

 •     design global points of view 02

  WERELDWIJDE BLIK

  AICHI, JAPAN

  De Lexus RX. De LC Sportcoupé. De Lexus LS. Wat hebben deze drie indrukwekkende modellen met elkaar gemeen? Ze ontstonden allemaal binnen de muren van Lexus' Designstudio in het Japanse Aich. De studio heeft faciliteiten voor elke fase van het designproces, van de eerste ruwe schetsen tot 3D-animaties en het maken van bijna volledige prototypes.

  Op de bovenste verdieping vindt u een uniek onderzoekslab. Dankzij een 200 ton zwaar, inschuifbaar dak kunnen nieuwe modellen er in het geheim bij daglicht worden bekeken. Op de tweede verdieping bevindt zich een theater en een virtual reality ruimte waar auto's op ware grootte te zien zijn. De begane grond biedt ruimte voor een fotostudio's. Dit is de geboortegrond van legendarische auto's.

 •     design global points of view 03

  WERELDWIJDE BLIK

  COTE D'AZURE, FRANKRIJK

  Lexus' Europese designcentrum bevindt zich in Sophia Antipolis, vlakbij de azuurblauwe glans van de Middellandse zee. Het centrum heeft uitzicht op de Alpen, en ook Nice en Cannes liggen vlakbij. De ultieme plek om inspiratie te krijgen voor innovatief design.

  ED2 - European Design Development - is het 6.000 vierkante meter grote onderkomen van het Europese designteam. De ontwerpers en modelleurs werken samen met hun collega's in de designstudio in het Japanse Aichi. Dat is de plek waar 's werelds meest spectaculaire concept cars tot leven komen. Het team maakte er bijvoorbeeld de grensverleggende LF-SA voor de Salon van Genève van 2015.

 •     design global points of view 04

  EEN WERELDWIJDE BLIK

  NEWPORT BEACH, CALIFORNIË

  Californië is de thuishaven van CALTY Design Research, onderdeel van onze wereldwijde designafdeling. Die naam is belangrijk. "We zijn niet zomaar een stylingstudio, stelt Kevin Hunter, directeur van CALTY. "We doen veel onderzoek en daar zijn we trots op. Daarom gebruiken we graag onze volledige naam.

  De in Newport Beach gevestigde studio is een broeinest van creativiteit en bestaat bijna net zo lang als Lexus zelf. Het team was verantwoordelijk voor de elegante LC 500 en de RX – twee van Lexus' meest vooruitstrevende productiemodellen.

FANTASIE VOOR DE TOEKOMST

Onze ideeën resulteren na verloop van tijd in concept cars, die uiteindelijk in productie worden genomen. Soms heeft onze inspiratie een futuristisch, zelfs avantgardistisch resultaat. We kijken zonder beperkingen naar begrippen als onderweg zijn en reizen. Door de lucht, op zee en op het trottoir; we maken voertuigen voor elke omgeving en voor elk moment.

    design imagining the future 01

FANTASIE VOOR DE TOEKOMST

VISIONARY IDEAS

Onze grenzeloze fantasie brengt ons soms op onverwachte, spectaculaire plekken. We zoeken altijd de grenzen van de techniek op en verkennen nieuw terrein met nieuwe technologie. Nooit zijn we tevreden, nooit hebben we rust.

In de afgelopen jaren introduceerden we een Skyjet, een Sports Yacht en een Hoverboard. Deze hebben allemaal een compleet andere functie, met de moedige denkwijze van Lexus als belangrijke overeenkomst.