10 jaar Lexus F

10 JAAR LEXUS 'F', AL 10 JAAR RIJPLEZIER

In de zomer van 2018 bestaat het befaamde ‘F’ performancelabel van Lexus exact tien jaar. Reden genoeg om de geprezen F-modellen in de spotlights te zetten.

 • HEILIGE LETTER

  In een Lexus geniet je van comfort, van stilte en van hybride rijden. Toch heeft Lexus ook een heel andere kant. Hier komt de letter 'F' om te hoek kijken. Deze letter is binnen de gelederen van Lexus heilig. Hij is synoniem aan sportiviteit, dynamiek, high performance en snelheid.

  FUJI SPEEDWAY

  Waar de ‘F’ voor staat? Het is een verwijzing naar het racecircuit Fuji Speedway in Japan waar Lexus alle F-modellen heeft gesmeed tot high performance sportauto’s. De eerste bocht van dit beroemde circuit, genaamd 27R, vormde de inspiratiebron voor de F-badge. Lexus test zijn F-modellen tegenwoordig ook op de beroemde Nürburgring Nordschleife in Duitsland.

  LEXUS IS F

  De combinatie van sportiviteit, dynamiek, high performance en snelheid is van toepassing op alle modellen waarop de letter F is aangebracht. De IS F – niet meer leverbaar - kreeg de primeur. Een sportsedan in optima forma en uitgerust met een machtige 5,0-liter V8-motor met 423 pk en 505 Nm koppel. Ook imponerend: de topsnelheid van 270 km/u en de 0-100-tijd van slechts 4,9 seconden.

  LFA, DRIE MAGISCHE LETTERS

  De gedachte achter de letter ‘F’ was met de komst van de IS F direct duidelijk. Toch overtrof Lexus zichzelf in 2010 met de komst van de LFA. Een supercar met een nog altijd iconische status. De ontwikkeling duurde tien jaar, maar dat lange wachten werd rijkelijk beloond. De Lexus LFA is het boegbeeld van waartoe Lexus in staat is. Een atmosferische 4,8-liter V10 met 560 pk en 480 Nm, sensationele looks, een 0-100-sprint van 3,7 seconden, een topsnelheid van 325 km/u: de LFA heeft het allemaal.

  SNELHEIDSMETER

  De LFA is gemaakt van koolstofvezel om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Maar wist u ook dat de 4,8-liter V10 uit de Lexus LFA lichter is dan Lexus’ 3,5-liter V6, maar desondanks twee keer zoveel vermogen levert? Nog een saillant detail: de snelheidsmeter in de Lexus LFA moest wel digitaal worden; een analoog exemplaar kan het acceleratievermogen van de motor namelijk niet bijbenen. De V10 klimt in 0,6 seconde naar 9.000 toeren! In totaal zijn er 500 exemplaren van de LFA gebouwd.
 •     10 jaar Lexus F

  LEXUS RC F EN GS F

  Door naar de sportieve Lexus RC F en GS F (niet meer leverbaar), beide voorzien van een 5,0-liter V8-motor met 477 pk en 530 Nm trekkracht. Nog altijd is er geen turbo te bekennen. Kortom: een V8 die natuurlijk ademt. Dat klinkt de echte liefhebbers als muziek in de oren. Wist u dat diverse motoronderdelen van deze V8 zijn ontwikkeld door Yamaha Motorsport waar ook de V10-motoren van de LFA werden gebouwd?

 •     10 jaar Lexus F 810x540 2

  FRAAIE JUBILEUMEDITIE

  Al dat moois van ‘F’ is verschenen in een periode van 10 jaar. En dat mag best gevierd worden. Daarom heeft Lexus een fraaie jubileumeditie uitgebracht; de gelimiteerde Lexus RC F 10th Anniversary. Van deze exclusieve sportcoupé met 477 pk zijn er wereldwijd maar 240 geproduceerd en is er maar één exemplaar in Nederland! U kunt hem herkennen aan de matte lakkleur Nebula Grey, blauwe remklauwen en een deels in blauw leder uitgevoerd interieur met 'Blue Carbon' accenten. Zonder meer een spectaculair feestnummer.

 • GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED

  Ter ere van 10 jaar ‘F’ pakt Lexus ook groots uit tijdens de 2018-editie van het Goodwood Festival of Speed (12 tot 15 juli). Lexus haalt diverse highlights uit de historie van de befaamde letter ‘F’ bij elkaar op Goodwood: de IS-F, LFA, RC F Coupé en GS F. Genieten dus. Toen, nu en in de toekomst. Op naar 20 jaar Lexus ‘F’!

LEXUS NIEUWS ONTVANGEN?