Lexus UX 250h ontmoet Lexus RX 400h

DEZE LEXUS INNOVATIE GEEFT NOG MEER RIJPLEZIER

In 2019 onthulde Lexus de LF-30, een futuristisch en volledig elektrisch studiemodel waarbij beleving en rijplezier centraal staan. Nu presenteren we technologie die hierbij naadloos aansluit: DIRECT4. Dit aansturingssysteem is speciaal ontwikkeld voor de volgende generatie geëlektrificeerde Lexus modellen.

 • DIRECT4 is ontwikkeld voor komende volledig elektrische en hybride elektrische Lexus modellen. Het systeem stuurt behalve het vermogen van de elektromotoren vóór en achter ook de verdeling van de remkracht over de vier wielen aan. Door automatisch de balans tussen de voor- en achterwielaandrijving aan te passen, zorgt het systeem ervoor dat de aandrijving altijd optimaal is aangepast aan de omstandigheden én aan de intenties van de bestuurder.

 •     Onmiskenbaar gevoel van verfijning en luxe

  UITERMATE STIL EN SUPERCOMFORTABEL

  De elektromotoren op de voor- en achteras zijn direct aan de wielen gekoppeld. Daardoor vindt de verdeling van de aandrijfkracht altijd direct plaats en ervaart de bestuurder een authentiek gevoel van verbondenheid met de auto. DIRECT4 zorgt hierbij voor een ideale balans tussen een voorspelbaar weggedrag en rijplezier. Dat laatste komt vooral tot uiting in een krachtige, lineaire acceleratie en een opwindend bochtgedrag. Uiteraard zijn ook andere kernwaarden van Lexus geïntegreerd: DIRECT4 functioneert uitermate stil en supercomfortabel.

 •     2020 040 IMG Pure rijbeleving

  PURE RIJBELEVING EN RIJPLEZIER

  In een korte video (zie onderaan deze pagina) introduceert Takashi Wanabe, Lexus Electrified Chief Engineer, de technologie van DIRECT4. Hij vertelt onder meer dat Lexus bij de ontwikkeling volop profiteerde van zijn ruime ervaring met elektrificatie. Mede daardoor zorgt het systeem voor pure rijbeleving én rijplezier. Dat wordt in de video duidelijk aan de hand van prototypes met 4DIRECT-technologie die op een testcircuit de voordelen van het systeem laten zien.

 •     Onmiskenbaar gevoel van verfijning en luxe

  100% ELEKTRISCHE LEXUS

  In de video geven we ook een voorproefje van het toekomstige design van Lexus. Er zijn designschetsen en -beelden te zien van een 100% elektrische Lexus, die begin 2021 wordt onthuld. Lexus designchef Koichi Suga legt daarbij uit welke invloed elektrificatie heeft op het design en de prestaties van toekomstige Lexus modellen. Zo ontbreekt bij elektrische modellen vaak een traditionele grille omdat de motor niet met een radiator hoeft te worden gekoeld. Dat brengt nieuwe ontwerpmogelijkheden met zich mee. Lexus gaat zijn technologische vooruitgang dan ook zichtbaar maken in het design van zijn toekomstige modellen.