2020 010 Iconische Chief engineer Lexus F modellen hero

ICONISCHE CHIEF ENGINEER LEXUS F-MODELLEN SLUIT GLANSRIJKE CARRIÈRE AF

Hoogst verfijnde sportieve rij-eigenschappen en onberispelijke kwaliteit zijn de kenmerken van de Lexus F-modellen. Of het nu gaat om de IS F, GS F of de ultieme RC F, het zijn technische meesterwerken van de iconische Chief Engineer Yukihiko Yaguchi. Na 43 jaar is hij met pensioen gegaan.

 • Yaguchi is het ‘brein’ achter de Lexus F. In 1977 trad hij in dienst bij de Toyota Motor Corporation. Het ontwerpen van elektrische componenten voor de zesde generatie Toyota Crown was zijn eerste opdracht. Al snel raakte hij betrokken bij ontwikkelingsdivisie Noise & Vibration, die zich richt op het onderdrukken van geluid en trillingen. Tot 1995 heeft hij op daar gewerkt aan vele nieuwe modellen, waaronder de eerste generatie Lexus LS 400. Dat was destijds een van de stilste auto’s ter wereld.

 •     2020 010 Iconische Chief engineer Lexus F modellen IMG1 uur

  LEXUS-ENGINEER VAN EERSTE UUR

  Yaguchi is een van de engineers van het eerste uur bij Lexus. Bij de ontwikkeling van de LS bleek al dat hij een liefhebber is van hoge motorprestaties en graag rijdt met verfijnde en responsief sturende auto’s. Zijn passie voor deze eigenschappen zijn ook gebruikt bij de ontwikkeling van twee sportauto’s: de Lexus SC en Toyota Supra.

 • DROOM VERWEZENLIJKT MET LEXUS IS F

  Maar de Chief Engineer wilde meer. Yaguchi droomde ervan helemaal zelf de ultieme sportauto te creëren. Een auto die precies zou beantwoorden aan zijn visie op prestaties, handling en kwaliteit. Hij kreeg bij Lexus daarvoor de ruimte. In 2001 trad hij toe tot de Lexus Brand Planning divisie en daar startte hij met de ontwikkeling van de IS F, die in 2007 op de markt kwam. Een meesterlijke combinatie van de 5,0-liter V8 van de LS 430 en het platform van de IS 300.

  De Chief Engineer was daarna betrokken bij de ontwikkeling van de RC F, de GS F en ook bij pure racers voor het circuit, zoals de Lexus IS F CCS-R, RC F GT3, en GT concept.

 • ICONISCHE ENGINEER EN GETALENTEERD RIJDER

  Yaguchi (geboren in 1955) is op 1 april jongstleden met pensioen gegaan, na een carrière van 43 jaar. Lexus spreekt van een iconische constructeur, die sportiviteit en Lexus-kwaliteit aan elkaar heeft weten te koppelen. Een getalenteerde rijder die weet hoe je de kracht van een V8 van 5,0-liter met meer dan 400 pk goed op het asfalt kunt overbrengen. Of zelfs meer, zoals hij bewees met de LC 500 met 10-traps automaat en 476 pk vermogen. Of bij de eerste fabrieksracer, de Lexus RC F GT3, die in 2017 debuteerde op de Daytona International Speedway.