Lexus LC 500 Convertible

LEXUS LC CONVERTIBLE OPNIEUW ONDERSCHEIDEN

Binnen een week na de vorige titel is de Lexus LC 500 Convertible in het Verenigd Koninkrijk opnieuw onderscheiden. De Lexus werd verkozen tot Best Open Top Car bij de Car of the Year Awards 2021. Eerder werd de nieuwe Lexus LC 500 Convertible bij de Women’s World Car of the Year-verkiezing al uitgeroepen tot Best Luxury Car van 2021.

 • De jury van de UK Car of the Year Awards bestaat uit de meest ervaren en gerespecteerde autojournalisten van het Verenigd Koninkrijk. Doordat de Lexus LC 500 Convertible nu zijn categorie heeft gewonnen, is hij ook kandidaat voor de overall titel, de UK Car of the Year Award. De uitslag van die titel wordt op 9 maart a.s. bekendgemaakt.

 • ‘VERBLUFFEND’

  De lovende commentaren van de juryleden liegen er niet om: “De feelgoedfactor van het rijden in een auto die zo verbluffend oogt en klink en zo betrouwbaar is als een Zwitsers horloge mag je niet onderschatten”, “een van de fraaiste convertibles ooit” en “een blik op de LC is voldoende om te weten dat het design volmaakt is – hij ziet er verbluffend uit.”

 • VEEL MEER DAN DE MOOISTE IN ZIJN KLASSE

  Ewan Shepherd, Director of Lexus in the UK, reageert: “Vanaf het begin van de ontwikkeling moest de LC Convertible de mooiste auto in zijn klasse worden. Dat is gelukt, maar zoals deze onderscheiding ook aangeeft, heeft deze auto veel meer kwaliteiten. Hij rijdt ook geweldig en belichaamt de essentie van de luxe van Lexus en de geweldige ervaring die we onze klanten willen bieden.”

 •     2021 007 IMG AANDACHT

  AANDACHT VOOR DETAIL

  Het uitgangspunt bij het ontwerp van de Lexus LC 500 Convertible was dat de auto er met de kap open en met de kap dicht even fraai moet uitzien. Met de van Lexus bekende aandacht voor detail is bijvoorbeeld het mechanisme van de kap zo ontworpen dat niets de lijnen van de carrosserie verstoort en dat de constructie niet ten koste gaat van het comfortabele interieur en de bagageruimte.

 • OPWINDENDE PRESTATIES, HOOGWAARDIG COMFORT

  Natuurlijk levert de LC 500 Convertible ook de voor Lexus kenmerkende opwindende prestaties. Met zijn atmosferische 5,0-liter V8-motor en automatische Direct Shift 10-trapstransmissie accelereert de Lexus LC 500 Convertible in 4,6 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en bedraagt zijn topsnelheid 270 km/h. Dankzij de perfecte aerodynamische vormgeving is er ook op hoge snelheid weinig windgeruis. Het op de mens gerichte interieur is afgewerkt met hoogwaardige materialen die in combinatie met het verfijnde design alle zintuigen verwent.