2019 008 Lexus UX 250h succesvol bij Euro NCAP

DE LEXUS UX 250h BEHAALT MAXIMUMSCORE BIJ EURO NCAP-CRASHTESTS

De nieuwe Lexus UX crossover is niet alleen zeer stijlvol, hij blijkt ook nog eens zeer veilig te zijn. Tijdens de recente crashtests van het veiligheidsinstituut Euro NCAP behaalde de urban crossover een maximumscore van vijf sterren. Deze score is mede te danken aan de omvangrijke actieve- en passieve veiligheidsuitrusting.

 •     2019 008 Lexus UX 250h succesvol bij Euro NCAP 1 810

  DE HOOGSTE SCORE IN HET SEGMENT

  De Lexus UX is een van de veiligste auto’s voor bestuurder en passagiers. Tijdens de crashtests behaalde de crossover een score van maar liefst 96% voor de bescherming van volwassenen. Voor de bescherming van kinderen was de score 85%. Deze scores, die volgens de nieuwe, nog strengere veiligheidseisen van Euro NCAP behaald zijn, behoren tot de hoogst scores tot op heden, ongeacht het segment. Dankzij de geautomatiseerde noodremfunctie – Automated Emergency Braking – behaalde de UX 250h een score van 82% bij de bescherming van voetgangers en fietsers. Dat is de hoogste score in het SUV-segment.

 • VEILIGHEIDSTECHNOLOGIE VOOR IEDEREEN BEREIKBAAR

  Aanvullend op het uitgebreide actieve veiligheidssysteem Lexus Safety System + is ook de passieve veiligheid van hoog niveau. Het ijzersterke en extreem stijve Global Architecture-C-platform en de standaard aanwezige acht airbags beschermen de inzittenden optimaal. Het Lexus Safety System + is in bijna alle Europese modellen van Lexus leverbaar. Daarmee bewijst Lexus dat het geavanceerde veiligheidssystemen bereikbaar maakt voor iedereen die Lexus rijdt.
 •     2019 008 Lexus UX 250h succesvol bij Euro NCAP 2 810

  VIJF ACTIEVE VEILIGHEIDSTECHNOLOGIEËN

  Het nieuwste Lexus Safety System + telt vijf actieve veiligheidstechnologieën die de inzittenden en de omgeving van de auto beschermen. Het Pre-Collision System detecteert bijvoorbeeld voetgangers en fietsers, zelfs bij weinig daglicht. Verder houdt Dynamic Radar Cruise Control automatisch gepaste afstand tot de voorganger op de rijbaan. Het veiligheidssysteem omvat verder Road Sign Assist, Lane Tracing Assist en Automatic High Beam.

  Meer informatie over de nieuwe Lexus UX en de veiligheidsvoorzieningen is te vinden op https://newsroom.lexus.eu/the-new-lexus-ux/. Meer informatie over Euro NCAP is te vinden op www.euroncap.com.