2020 033 hero

LEXUS CREATES: DE KUNST VAN SCHETSEN

De derde aflevering van ‘Lexus Creates’ – een serie inspirerende video’s waarbij Lexus de handen ineenslaat met bijzondere en talentvolle partners – betreft een schetsworkshop van Koichi Suga, General Manager of Design bij Lexus.

 • De onderwerpen van ‘Lexus Creates’ houden verband met de kenmerken van het merk Lexus op het gebied van design en vakmanschap. De meeslepende videoserie die een reeks creatieve Lexus partners onder de aandacht brengt, informeert en inspireert. In de derde aflevering laat Koichi Suga de kijker genieten van de basisprincipes die nodig zijn om een auto goed te kunnen illustreren. En dit doet hij terwijl hij het topmodel Lexus LC 500 schetst.

 •     2020 033 IMG koichi suga

  EMOTIONELE EN MENTALE VOORDELEN

  “Zolang ik mij kan herinneren, is tekenen een vaardigheid van mij als ontwerper”, vertelt Koichi Suga. “Vaak denken mensen dat deze vaardigheid uniek en niet aan te leren is, maar ik vertel dat iedereen kan leren tekenen en schetsen en hiervan kan genieten, ongeacht de stijl of het vaardigheidsniveau. Als je creatief bezig bent, geeft dat emotionele en mentale voordelen. Ik ben verheugd dat ik dit met deze aflevering van ‘Lexus Creates’ kan laten zien.”

 • VERBAZINGWEKKEND

  In de video (zie ook hieronder) neemt Suga alle stappen van een masterclass autoschetsen door. Met alleen een stuk papier en een potlood. De Lexus designer maakt eenvoudige lijnen en geeft gemakkelijk te volgen instructies die uiteindelijk de Lexus LC 500 als het ware tot leven wekken. Een proces dat ronduit verbazingwekkend is.
  “Alhoewel ik al tientallen jaren auto’s ontwerp, ervaar ik tekenen nog altijd als plezierig. Bovendien verlicht het stress, vervolgt Suga. “Juist in deze tijden is scheten een welkome afleiding.”

  Koichi Suga is de hoofdontwerper van de vijfde generatie Lexus LS, het absolute topmodel van Lexus. De creatieve voorsprong die hij op andere ontwerpers heeft, leidde tot het gestroomlijnde en gedurfde ontwerp van de luxury limousine.