De nieuwe Lexus ES dynamisch en verfijnd hero

DE NIEUWE LEXUS ES: DYNAMISCH EN VERFIJND

 • De Lexus ES zet tijdens de Autosalon van Parijs (4-14 oktober) voor het eerst voet op een Europese autoshow. De Lexus ES is een nieuwe speler voor Europa. In Nederland zal de ES als ‘300h’ hybrideversie leverbaar zijn en als sportieve F SPORT Line.
 •     De nieuwe Lexus ES dynamisch en verfijnd luxury sedan

  LUXURY SEDAN

  De Lexus ES is een middelgrote luxury sedan die mooi tussen de dynamische sportsedan Lexus IS en de ultieme limousine LS in het gamma past. De Lexus ES kenmerkt zich door dynamisch design en een hoge mate van verfijning.

 • HYBRIDE

  Uiteraard beschikt de ES 300h over een hybridesysteem waarbij een 2,5-liter benzinemotor en een zelfopladende elektromotor samenwerken. Dit zorgt voor een gecombineerd vermogen van 160 kW/ 218 pk en een gecombineerd verbruik van 4,7 l/ 100 km.

 • HERKENBAAR ALS LEXUS

  Het uiterlijk van de ES is zeer herkenbaar als Lexus. Voor op de carrosserie prijkt de kenmerkende 'spindle'-grille met verticale spijlen en de sportieve koplampen. Het zijaanzicht van de auto oogt rustig, terwijl de scherpaflopende daklijn uitmondt in een coupéachtige achterkant met led-verlichting. Net zoals de andere sportsedans van Lexus is ook de ES leverbaar als F-SPORT Line-versie. Deze heeft een grille met zwart gaas, 19-inch lichtmetalen wielen, een subtiele spoiler op de kofferklep en diverse F-SPORT-badges voor een sportievere uitstraling.

 •     De nieuwe Lexus ES dynamisch en verfijnd driedimensionale bekleding

  DRIEDIMENSIONALE BEKLEDING

  Uniek in de F-SPORT-uitvoering is een nieuw soort metaalachtige bekleding dat geïnspireerd is op het werk van traditionele Japanse zwaardenmakers. Deze Hadori-bekleding beschikt over golfpatronen die een driedimensionale indruk wekken onder diverse invalshoeken. Voor de luxere uitvoeringen maakt Lexus gebruik van bamboe en Shimamoku-hout.

 • FUTURE INTERIOR-CONCEPT

  Binnenin de ES borduurt Lexus voort op het Future Interior-concept waarbij het dashboard volledig op de bestuurder is gericht. Lexus heeft het dashboard zo ontworpen dat het centrale display, het instrumentenpaneel en de head-up display allemaal in het directe blikveld van de bestuurder zijn geplaatst. De ES kan daarnaast optioneel uitgerust worden met een multimediadisplay van 12,3-inch en Remote Touch-bediening. Hiermee is het mogelijk om ES met diverse online diensten te verbinden.

 •     De nieuwe Lexus ES dynamisch en verfijnd veiligheid

  VEILIGHEID

  De Lexus ES is standaard uitgerust met het nieuwe Lexus safety system+. Hierbij is de herkenning van fietsers en voetgangers verbeterd, zowel ’s nachts als overdag. Daarnaast kan de ES ook uitgerust worden met het two-stage Adaptive High-beam system. Dat regelt niet alleen het grootlicht, maar past ook het lichtbeeld aan met 24 verschillende LED-lampen. Door het toepassen van de laatste veiligheidstechnieken in en buiten de auto, is de Lexus ES niet alleen comfortabel voor zijn inzittenden, maar ook voor zijn omgeving. De combinatie van een dynamisch design, vooruitstrevende techniek en dito interieur maken van de Lexus ES een onderscheidende auto in zijn segment.