edo kars

FOTOSERIE MET LEXUS NX 300h WINT ONDERSCHEIDING

 • De serie foto’s behaalde de eerste plaats in de categorie Advertising tijdens de jaarlijkse ‘Prix de la Photographie, Paris’ ofwel Px3. De fotowedstrijd bestaat uit zes hoofdcategorieën: Advertising, Book, Fine Art, Nature, Portraiture en Press/Editorial. Elke categorie bestaat uit meerdere deelcategorieën. De winnende fotoserie van Edo Kars maakt binnen Advertising deel uit van de deelcategorie Automotive.
 •     edo kars

  UNIEK

  “Ik ben heel trots dat deze Lexus fotoserie in de hoofdcategorie Advertising de Paris Photo Prize gewonnen heeft, dat is voor een serie in de deelcategorie Automotive namelijk uniek”, vertelt Edo Kars. “Toen ik door mijn agentschap in Amerika gevraagd werd een ‘road story’ te schieten, wist ik meteen dat ik dat met een witte Lexus wilde doen.”

 • VERNIEUWEND

  De topfotograaf uit Amsterdam zocht voor de fotoserie naar eigen zeggen een vernieuwende stijl, zowel in compositie als in kleur. Daar past Lexus met zijn vernieuwende design en technologie uitstekend bij. “Ik ben dan ook heel blij dat juist deze serie nu internationale erkenning heeft gekregen.” De fotoserie was eerder gepubliceerd in Lürzers Archive ‘200 Best Ad Photographers Worldwide 2018-2019’.

  LEXUS HYBRID DRIVE

  De NX 300h is Lexus’ luxe en compacte crossover met Lexus Hybrid Drive, een efficiënte 2,5-liter viercilinder benzinemotor in combinatie met een krachtige elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 145 kW (197 pk). De NX 300h rijdt onder bepaalde omstandigheden elektrisch en laadt zichzelf op zonder tussenkomst van een stekker. De prijzen beginnen bij 54.995 euro.