2020 019 Houd uw Lexus in topconditie met Lexus Homecare hero 2

HOUD UW LEXUS IN TOPCONDITIE MET LEXUS HOMECARE

Gaat u momenteel ook wat minder vaak de weg op met uw Lexus? Met deze Lexus Homecare-checklist geven we u 6 tips waarmee uw Lexus in absolute topconditie blijft.

 •     2020 019 Houd uw Lexus in topconditie met Lexus Homecare IMG Voorruit

  1: REINIG UW VOORRUIT

  Gaat u na een lange tijd weer de weg op? Zorg voor goed zicht door eerst uw voorruit te controleren. Mogelijk is het bedekt met stof, pollen of ander vuil. Na een lange periode kan vuiligheid zich zodanig opgehoopt hebben, waardoor het niet eenvoudig met uw ruitensproeier te verwijderen is. Gebruik dan voor het rijden een doek met een reinigingsmiddel en volg hierbij de aanwijzingen in de gebruikershandleiding van uw Lexus.

 •     2020 019 Houd uw Lexus in topconditie met Lexus Homecare IMG Bandenspanning

  2: BANDENSPANNING OP ORDE

  Rijdt u nauwelijks met uw Lexus, dan doet u er goed aan om toch minimaal eens per week de bandenspanning te controleren. De referentietabel voor bandenspanning vindt u in de gebruikershandleiding. Gaat u uw Lexus de komende drie weken niet gebruiken, blaas de banden dan op tot 3 bar / 43psi. Verplaats uw auto regelmatig om de kans op beschadiging van de banden te verkleinen.

 •     2020 019 Houd uw Lexus in topconditie met Lexus Homecare IMG Start motor

  3: START AF EN TOE DE MOTOR

  Mocht u de auto vrijwel niet gebruiken, dan is het toch raadzaam om af en toe de motor te starten. Zodra de motor is gestart, controleert u het dashboard op eventuele waarschuwingsindicatoren. Laat de motor eenmaal per week 20 tot 30 minuten draaien en schakel alle niet-essentiële elektrische functies als de radio en airconditioning uit. Houd er rekening mee dat u de motor alleen in de open lucht mag laten draaien en dat u uw Lexus niet onbeheerd mag achterlaten. Bij hybride voertuigen is het raadzaam om eens per week op de startknop te drukken en deze minimaal 20 minuten in de parkeerstand te houden.

 •     2020 019 Houd uw Lexus in topconditie met Lexus Homecare IMG Olie brandstof

  4: ZORG VOOR VOLDOENDE OLIE EN BRANDSTOF

  Controleer af en toe met een peilstok of de juiste hoeveelheid motorolie aanwezig is. In uw gebruikershandleiding staan alle details. Wilt u uw olie bijvullen, gebruik dan het aanbevolen type. Uw plaatselijke Lexus dealer adviseert u hier graag over. Dat u tijdelijk niet of minder rijdt, wil overigens niet betekenen dat een lege tank een goed idee is. Als u uw brandstoftank vol houdt, loopt uw motor soepel wanneer u weer met uw Lexus gaat rijden.

 •     2020 019 Houd uw Lexus in topconditie met Lexus Homecare IMG Airco

  5: LAAT DE AIRCO DRAAIEN

  U vermindert nare geurtjes door de airconditioning in elk geval eens per maand te laten draaien. Zet 'm op volle kracht, dan blijft u verzekerd van een frisse geur in uw Lexus. Is het niet meer zo fris of werkt de airco niet meer naar behoren? Ga dan langs bij uw dealer voor een airco controle.

 • 6: STEL ONDERHOUD NIET UIT

  Ook al rijdt u momenteel minder of niet met uw Lexus, is het toch niet raadzaam om uw onderhoud uit te stellen. Maakt u zich zorgen over uw Lexus dan kunt u altijd de mogelijkheden bespreken met uw Lexus dealer of plan een afspraak in.