2019 017 lexus electrified

LEXUS ELECTRIFIED: VOLOP BELEVING EN RIJPLEZIER

Op de Tokyo Motor Show 2019 (23 oktober t/m 4 november) trekt Lexus het doek van de LF-30 Concept. Het betreft een volledig elektrische conceptcar waarmee Lexus bewijst dat in de toekomst ook ruimte is voor beleving én rijplezier. Zoals het een Lexus betaamt, speelt innovatieve technologie een sleutelrol. Zo is de LF-30 Electrified Concept uitgerust met in de wielen geïntegreerde elektromotoren.

 • De bijzondere aandrijftechniek van de Lexus LF-30 gaf de mogelijkheid om een unieke carrosserie te ontwerpen. Zo ontbreekt een traditionele motorkap en strekt de raampartij zich over de gehele lengte van de auto. Bovendien zijn de zijruiten met een simpele druk op de knop te blinderen. De bestuurder kan de LF-30 zelf besturen, maar desgewenst ook autonoom laten rijden. Daarbij veranderen de voorzijde en lichtpatronen automatisch van kleur om andere weggebruikers te informeren.
 •     2019 017 lexus electrified IMG1 680

  VOOR-, ACHTER- OF VIERWIELAANDRIJVING

  Lexus Advanced Posture Control bewijst dat elektrische aandrijving niet ten koste gaat van rijplezier. Dit systeem reguleert per wiel de vermogensafgifte. Afhankelijk van de omstandigheden is de LF-30 dus een voor-, achter- of vierwielaandrijver. Lexus verwacht deze technologie in de complete line-up van geëlektrificeerde voertuigen te implementeren.

  De batterij in de LF-30 is draadloos op te laden en deelt zijn energie met het elektriciteitsnet. Verder onthoudt de slimme sleutel de instellingen van navigatie, klimaatcontrole en audio. Gehele zelfstandig parkeren en voorrijden behoren ook tot de mogelijkheden.

 •     2019 017 lexus electrified IMG2 680

  TAZUNA-PRINCIPE

  Het rijplezier komt ook terug in het interieur van de LF-30. Dat is geheel vormgegeven volgens het Tazuna-principe. Daarbij kan de bestuurder dankzij augmented reality en displays allerlei functies eenvoudig aansturen zonder zijn ogen van de weg te hoeven halen.

  De luxueuze stoelen bevatten relax- en waarschuwingsfuncties, terwijl de stoelen achterin zijn voorzien van massagefunctie met artificiële spiertechnologie. De ‘SkyGate’-display in het panoramadak toont de passagiers achterin desgewenst video’s, navigatiekaarten of zelfs een sterrenhemel. Het hoogwaardige Mark Levinson® audiosysteem met ‘noise-cancelling’ functie doet de rest.

 •     2019 017 lexus electrified IMG3 680

  NEXT GENERATION LUXURY

  Voor het interieur van de LF-30 maakt Lexus gebruik van materialen die het milieu zo min mogelijk belasten. Ook dat is een kenmerk van ‘next generation luxury’.