Lexus NX meer verbonden dan ooit met slim en snel multimediaplatform

LEXUS NX MEER VERBONDEN DAN OOIT MET SLIM MULTIMEDIAPLATFORM

Toegang tot informatie, communicatie en entertainment met naadloos bedieningsgemak en liefst op elk gewenst moment? Dat kan met de volledig nieuwe Lexus NX. De prestaties op het gebied van connectiviteit zijn ongekend groot dankzij een multimediaplatform, dat slim is en zich zeer snel laat bedienen met 14-inch High Definition touchscreen - een van de grootste in het segment.

 •     2021 033 IMG S1

  Het Lexus Link Pro systeem is 3,6 keer sneller dan het voorgaande systeem. De bediening is vloeiend en de respons is direct, terwijl de informatie in heldere graphics gepresenteerd wordt die onder alle lichtomstandigheden goed leesbaar zijn. Op deze solide basis biedt Lexus zijn meest uitgebreide multimediapakket ooit, met talrijke functies en informatiebronnen om elke reis eenvoudiger, slimmer en meer connected te maken.

 •     2021 033 IMG S2

  SLIMME NAVIGATIE

  Het systeem biedt toegang tot cloud-gebaseerde navigatie, een ‘always connected’-service die gebruik maakt van actuele verkeersinformatie en die lokale informatie biedt, zoals brandstofprijzen en parkeergelegenheden. Lexus Link Pro beschikt ook over een geïntegreerd navigatiesysteem, zodat de routegeleiding actief blijft wanneer een verbinding met de cloud niet mogelijk is. Navigatie-instructies worden gegeven in een conversatiestijl die de bestuurder makkelijker kan herkennen. Een aanwijzing is bijvoorbeeld: "Sla rechtsaf bij het tankstation". Het centrale touchscreen wordt gecombineerd met fysieke knoppen voor de meest gebruikte functies.

 •     2021 033 IMG S3

  'HEY LEXUS'

  De mensgerichte benadering komt ook tot uiting in de nieuwe assistent ‘Hey Lexus’. Deze reageert op stemcommando’s voor zoekopdrachten op internet, om te bellen en de audio- en klimaatregeling te bedienen. Hij is geprogrammeerd om natuurlijk gesproken opmerkingen op de juiste wijze te interpreteren. Op "Ik heb het koud" reageert de assistent bijvoorbeeld met de verwarming hoger zetten of het sluiten van de ramen. En bij het uitspreken van "Ik heb trek" stelt hij eetgelegenheden in de buurt voor. Het systeem kan zelfs bepalen of de bestuurder of de passagier aan het woord is en kan opdrachten herkennen bij achtergrondlawaai. Het systeem is geprogrammeerd om 19 verschillende Europese talen te verstaan.

 • DRAADLOZE CONNECTIE

  Dankzij de datacommunicatiemodule (DCM) van het voertuig kan Lexus multimedia software-updates ‘over the air’ leveren, zonder dat de eigenaar bestanden hoeft te downloaden of zijn auto naar een servicecentrum hoeft te brengen.

 •     2021 033 IMG S4

  Ook draadloos opladen van de smartphone kan in de nieuwe NX in een speciale oplaadlade, die een smartphone 50% sneller laadt. Eenvoudige smartphone-integratie is mogelijk met een draadloze Apple CarPlay- of (bekabelde) Android Auto-verbinding. Verder heeft de Lexus NX meer aansluitmogelijkheden, met vier USB-poorten in het interieur - drie USB-C geschikt voor opladen en een USB-A poort op de console voor het aansluiten van apparaten op de auto.

 •     2021 033 IMG S6

  OOK BUITEN DE AUTO VERBONDEN

  De connectiviteit gaat verder dan alleen in de auto zelf: Lexus Link Pro geeft op afstand toegang tot de auto met behulp van een smartphone app. Hiermee kan de klimaatregeling worden ingesteld, zijn portieren te vergrendelen en te ontgrendelen en is het mogelijk de alarmlichten te activeren. De app biedt tevens rijstijlanalyses, informatie over waarschuwingslampjes, coaching voor rijtechnieken met hybride auto's en de zoekfunctie ‘Vind mijn auto’.

 •     2021 033 IMG S7

  STANDAARD RIJK UITGEVOERD

  De nieuwe NX wordt standaard geleverd met een vierjarig aansluitabonnement, zodat er geen extra kosten zijn voor het gebruik van alle functionaliteiten van het multimediasysteem. Behalve de optionele 14-inch Lexus Link Pro met de meest geavanceerde multimedia-ervaring, is ook de standaard 9,8-inch Lexus Link Connect volledig nieuw. Dat werkt 2,4 keer zo snel als het vorige systeem van Lexus.

 •     2021 033 IMG S8

  Mensgericht, sneller, responsiever en met meer functionaliteit dan ooit tevoren. Het multimediasysteem van de NX biedt een nieuwe connectiviteitservaring, gebaseerd op Lexus' streven naar de meest geavanceerde technologieën.