2020 001 lexus rx modeljaar 2020 1920x1080 hero

DE NIEUWE LEXUS RX 450h HYBRIDE: VIJF UNIEKE DETAILS

De ingenieurs en designers van Lexus hebben elk aspect van de nieuwe RX 450h Hybride kritisch bekeken en verbeterd. De wereldwijd bijzonder succesvolle luxe SUV is niet alleen het toonbeeld van Lexus design, de nieuwe RX bevat ook technisch en optisch indrukwekkende vondsten. We laten er vijf zien.

 •     2020 001 lexus rx modeljaar 2020 IMG1 680

  INTELLIGENT GROOTLICHT

  Lexus heeft de nieuwe RX voorzien van koplampen met AHS, ofwel Adaptive High-beam System, met BladeScan-technologie, een wereldprimeur. Met deze technologie verspreidt een roterende spiegel in het licht over een veel groter gebied zonder andere weggebruikers te verblinden. De bestuurder heeft daarmee in het donker een veel beter zicht, wat de verkeersveiligheid verhoogt.

 •     2020 001 lexus rx modeljaar 202 IMG wielophanging 680

  WIELOPHANGING MET ACTIEVE STABILISATIE

  De Lexus RX staat bekend om zijn zijdezachte, soepele en comfortabele wegligging. De nieuwe RX gaat weer een stapje verder dankzij het unieke Active Stabilizer Suspension System met Roll Skyhook Control. Dat onderdrukt de rolneiging van de carrosserie – niet alleen in bochten, maar nu ook op oneven wegdek. Zodra het systeem merkt dat de carrosserie begint over te hellen, in welke richting dan ook, onderdrukt de stabilisator die beweging. Dat resulteert in uitzonderlijk comfort doordat de carrosserie vlak blijft en de inzittenden steeds hun comfortabele zitpositie behouden.

 •     2020 001 lexus rx modeljaar 2020 IMG2 drive mode select 680

  DRIVE MODE SELECT

  De nieuwe Lexus RX biedt de bestuurder dankzij Drive Mode Select zeer uitgebreide mogelijkheden om de instellingen aan te passen aan zijn rijstijl en de omstandigheden. De basismodi zijn Normal (ideale balans tussen prestaties en verbruik), Eco (minimaal verbruik), Sport S (scherpere reacties vanuit de motor en besturing) en Sport S+ (voor extra sportief rijden).

  De Customize Mode is speciaal aangepast voor auto’s met Adaptive Variable Suspension (AVS), zodat de bestuurder onbeperkt kan combineren met instellingen voor motor, hybrideaandrijving, onderstel en airconditioning. In de Customize Mode presteert de RX maximaal naar ieder klantwens.

 •     2020 001 lexus rx modeljaar 2020 IMG3 heads up 680

  HEADS-UP DISPLAY

  Dankzij de optionele Heads-Up Display ziet de bestuurder allerlei informatie over de auto zonder dat hij zijn ogen van de weg hoeft te nemen. Het 10,1” Heads-Up Display is de grootste die Lexus tot op heden heeft aangeboden – deze toont onder meer snelheid, gekozen versnelling, toerental en audio-informatie. Deze informatie wordt weergegeven in het blikveld van de bestuurder doormiddel van projectie op de voorruit geprojecteerd welke twee meter vóór de auto te lijkt zweven. Deze nieuwste generatie van het Head-Up Display is ook op extreem zonnige dagen optimaal afleesbaar.

 •     2020 001 lexus rx modeljaar 2020 IMG5 lmotif 680

  NIEUWE GRILLE MET ‘L’-MOTIEF

  Elke Lexus heeft een opvallend front. Dat van de nieuwe RX is voorzien van een nieuwe interpretatie van de zogenoemde Spindle-grille. De grille is niet alleen aan de onder- en bovenzijde opnieuw vormgegeven, het is tevens voorzien van een nieuw, L-vormig motief. Welke verandert van vorm naarmate het verder van het Lexus-logo af staat. Dat geeft het front van de RX een dynamisch aanzien met sportiviteit en elegantie.