2021 012 hero

EEN BERICHTJE LEZEN ‘KAN WEL EVEN’? IN 4,6 SECONDEN BEWIJST LEXUS HET TEGENDEEL…

Hoe lang denk je dat het duurt om tijdens het rijden een berichtje te lezen? Een seconde? Twee? Veel automobilisten denken dat een berichtje lezen of sturen tijdens het rijden maar heel even afleidt. Lexus onderzocht samen met de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration hoe lang dat werkelijk duurt. Wat blijkt? Een berichtje lezen of sturen duurt gemiddeld 4,6 seconden…

 • In de VS is april al tien jaar lang Distracted Driving Awareness Month. In die maand wordt dus extra aandacht gevraagd voor de keuzes die we op de weg maken. Dat blijkt nodig ook. Volgens de NHTSA heeft afleiding tijdens het rijden in 2019 in de Verenigde Staten aan maar liefst 3.142 mensen het leven gekost… Berichten lezen of sturen is daarbij de belangrijkste vorm van afleiding.

 •     2021 012 img RIJDEN MET JE OGEN DICHT

  RIJDEN MET JE OGEN DICHT

  We zeiden het al: een berichtje lezen of sturen duurt gemiddeld 4,6 seconden. Ter vergelijking: op de snelweg staat dat gelijk aan de afstand van de lengte van een voetbalveld rijden met je ogen dicht… Lexus laat met de nieuwe video Driving Disrupted zien wat er allemaal kan gebeuren als je 4,6 seconden lang niet op de weg kunt kijken.

 •     2021 012 img1 afgesloten terrein

  Op een afgesloten terrein namen deelnemers plaats achter het stuur van een Lexus NX. Hen was verteld dat ze gewoon een testritje zouden maken. Wat de deelnemers niet wisten, is dat ze niet in een gewone NX reden. De reden met de speciaal aangepaste NX 4.6. Die is voorzien van elektrochrome technologie die alle ruiten direct ondoorzichtig kan maken. Daardoor kan de bestuurder 4,6 seconden lang niets zien. De video laat zien welke chaos er dan ontstaat…

 • Het laat maar weer eens zien hoe gevaarlijk het lezen en sturen van berichtjes achter het stuur is. Je bent langer afgeleid dan je denkt. Hoe goed veiligheids- en assistentiesystemen tegenwoordig ook zijn: zelf goed blijven opletten blijft het allerbelangrijkst.