2019 005 meest betrouwbaar

LEXUS WEDEROM BETROUWBAARSTE MERK VOLGENS J.D. POWER

Lexus blijkt in het betrouwbaarheidsonderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau J.D. Power opnieuw het betrouwbaarste automerk. Het is de achtste keer (!) op rij dat Lexus als nummer 1 uit de bus komt. De Lexus ES blijkt de betrouwbaarste sedan en de Lexus GX de betrouwbaarste SUV.

 • Het gerenommeerde J.D. Power doet al dertig jaar onderzoek naar de betrouwbaarheid van auto’s. Daarbij worden automobilisten ondervraagd die een auto van drie jaar oud bezitten en daarvan de eerste eigenaar zijn.

  Van elk model worden honderd eigenaren gevraagd naar de problemen die zij met de auto hebben ervaren. Voor de 2019-editie onderzocht J.D. Power 177 specifieke probleemgroepen, waarbij meer dan 32.950 respondenten werden benaderd.
 •     2019 005 meest betrouwbaar 680

  BOVENGEMIDDELD GOED

  Het onderzoeksbureau bepaalt vervolgens aan de hand van een ‘problems per 100 vehicles’-score (PP100) de eindstand, waarbij het model met de laagste score wint. Het gemiddelde van 2019 is 136 PP100, maar Lexus zit daar met 106 ruim onder. Over het algemeen steeg de betrouwbaarheid van auto’s met 4%.

 • KWALITEIT EN SERVICE

  Het is de achtste keer op rij dat Lexus door J.D. Power is uitgeroepen tot betrouwbaarste automerk. Daarbij ontvangt Lexus maar liefst vier prijzen die de kwaliteit en service benadrukken: de J.D. Power quality award, dependability award, performance award en de dealership sales award.


  VEILIGHEID

  Behalve de bewezen betrouwbaarheid volgens J.D. Power zijn de modellen van Lexus ook toonaangevend op het gebied van veiligheid. Het meest recente voorbeeld is de nieuwe Lexus ES 300h, de veiligste auto die het crashtestinstituut Euro NCAP ooit getest heeft.

  Meer informatie over de Lexus ES is te vinden via: https://www.lexus.nl/car-models/es/#hero