nieuwe lexus ux ook als hybride

NIEUWE LEXUS UX OOK ALS HYBRIDE

De nieuwe compacte crossover Lexus UX wordt naast een efficiënte 2,0-liter benzinemotor ook leverbaar met een krachtige hybride aandrijflijn.

 •     01 nieuwe lexus ux ook als hybride

  COMPACT SPORTIEF DESIGN

  Het design van de Lexus UX is compact en dynamisch. De driedimensionale ‘Spindle’-grille is volledig nieuw en verandert van vorm afhankelijk van de invalshoek. Scherpe, pijlvormige LED-dagrijverlichting en slanke koplampen geven de UX een geheel eigen gezicht. Bij de carrosserie van de auto is er veel aandacht gegeven aan aerodynamisch design.

 •     02 nieuwe lexus ux ook als hybride

  AERO STABILIZING BLADE LIGHTS

  De Lexus UX heeft bijvoorbeeld unieke aerodynamische achterlichtunits over de gehele breedte van de auto. Deze Aero Stabilizing Blade Lights beïnvloeden de aerodynamica en hebben zo een positief effect op het rijgedrag van de auto. Vier nieuwe wieldesign in de maten 17- en 18-inch maken de sportieve uitstraling helemaal af.

 •     03 nieuwe lexus ux ook als hybride

  F-SPORT

  Wie echt op zoek is naar een sportieve SUV kan niet om de Lexus UX F-SPORT heen. De UX F-SPORT is ten opzichte van de standaard UX uitgerust met een exclusieve grille en L-vormige mistlampen met verchroomde omlijsting. De achterbumper en unieke 18-inch lichtmetalen wielen maken de auto extra sportief. Binnenin zorgen de aluminium sportpedalen, achtvoudig verstelbare sportstoelen, een lederen stuurwiel, 8-inch TFT-kleurendisplay voor de nodige sportiviteit. Het onderstel is bij de F-Sport verbeterd met speciale performance schokdempers voor een sportiever rijgedrag.

 •     04 nieuwe lexus ux ook als hybride

  IN- EN EXTERIEUR SAMENSMELTEN

  Het sportieve en dynamische uiterlijk vertaalt zich door in het interieur van de UX. Daar lijkt het dashboard samen te smelten met de motorkap. Het interieur blinkt uit door zijn ‘less is more’-uitstraling. De dunne A-stijlen geven de bestuurder een uitstekend zicht op de weg, terwijl veel functies van het multimediasysteem geïntegreerd zijn in een comfortabele polssteun. De UX beschikt daarnaast ook over de unieke Lexus Climate Concierge. Hierbij wordt de stroming van warme en koele lucht verbonden met de verwarmbare en geventileerde stoelen. Dit zorgt voor een optimaal klimaatcomfort. Voor de Lexus UX is er de keuze uit een bekleding van stof, leer en een combinatie daarvan, gemaakt volgens de traditionele Japanse quilttechniek.

 •     05 nieuwe lexus ux ook als hybride

  LEXUS SAFETY SYSTEM +

  De Lexus UX beschikt over de meest moderne veiligheidssystemen zoals het Pre-Collision System dat overdag en ’s nachts voetgangers signaleert. Daarnaast zorgen Lane Tracing Assist, Adaptive Cruise control, Automatic High Beam en Road Sign Assist voor een uiterst veilige rijervaring. Daarnaast helpt Parking Support Brake bij het voorkomen van botsingen met auto’s achter de UX.

 •     06 nieuwe lexus ux ook als hybride

  AANDRIJVING

  De Lexus UX is uitgerust met een nieuwe hybride aandrijflijn. Deze bestaat uit een 2,0-liter viercilinder benzinemotor, een elektromotor en een elektrische continu variabele transmissie. De UX is leverbaar met voorwielaandrijving en vierwielaandrijving. In dat laatste geval plaatst Lexus een elektromotor op de achteras. Het gecombineerd vermogen van de UX 250h bedraagt 131 kW/178 pk. Een primeur is het Predictive State of Charge systeem waarbij de rijgewoonten geanalyseerd worden om het rijgedrag hierop af te stemmen. Zo kan de elektromotor waar nodig bijspringen. De 2,0-liter benzinemotor is eveneens nieuw. Met 126 kW/171 pk zorgt deze voor de souplesse die men van Lexus gewend is.