2020 012 slaag jij voor de Takumi origami opdracht hero

SLAAG JIJ VOOR DE TAKUMI ORIGAMI OPDRACHT?

Medewerkers van Lexus die in hun vakgebied een meestervakman of – zoals we bij Lexus zeggen – een ‘Takumi’ willen worden, moeten eerst hun behendigheid bewijzen door het succesvol volbrengen van een origami-opdracht. Heb jij het in je om een ‘Takumi’ te worden?

 • Het vouwen van een origami-kat is niet heel ingewikkeld, maar pas op: om een ‘Takumi’ te worden, moet hij worden gevouwen met alleen je niet-dominante hand én binnen 90 seconden. Wil je het proberen? Volg dan de onderstaande stappen.
  Pak een vierkant stuk papier. Vouw het diagonaal doormidden en vervolgens opnieuw doormidden, zodat het in het midden gekruist is.
  Open het zodat een driehoek ontstaat. Vouw vervolgens de oren aan elke kant omhoog.
  Vouw vervolgens het middelste punt naar beneden om de kop bovenop plat te maken en draai het papier vervolgens om zodat het de andere kant op wijst. Vouw het onderste punt - de kin - naar boven tot iets meer dan halverwege het gezicht.
  Vouw ten slotte het uiteinde van dat punt weer naar beneden om de neus van de kat te vormen.
  We hebben een illustratie toegevoegd om je te helpen, en in deze video kun je de techniek zien van origami-expert Mark Bolitho.

 •     2020 012 slaag jij voor de Takumi origami opdracht IMG 680 new

  Als je de opdracht met twee handen onder de knie hebt, kijk dan of je het met één hand kunt doen - als je rechtshandig bent, probeer het dan met je linkerhand en vice versa.

  Gelukt? Het enige wat je nu nog moet doen, is de tijd verkorten. Lukt het je in minder dan 90 seconden? Succes! Blij met het eindresultaat? Laat je origami-kat zien via onze Facebook- of Twitter-accounts.