2019 007 vier unieke details nx 300h

VIER UNIEKE DETAILS VAN DE LEXUS NX 300h

De Lexus NX 300h is een echte crossover SUV , met een uitgesproken design, efficiënte hybride aandrijflijn en hoogstaand comfort. ‘Takumi’-ambachtslieden spendeerden talloze uren aan het vakkundig afwerken van de talloze details. Voordat u er allicht voor kiest om te genieten van een proefrit op maat in de NX 300h, belichten wij alvast vier bijzondere details.

 •     2019 007 vier unieke details nx 300h dak

  VRIJHEID: PANORAMISCH SCHUIF-/KANTELDAK

  Het panoramische schuif-/kanteldak is een van de populairste opties voor een auto. Het geeft inzittenden het gevoel van cabriorijden zonder het gedoe van een opvouwbaar dak. Het panoramische schuif-/kanteldak van de Lexus NX 300h is het grootste in zijn segment en biedt een unieke openluchtbeleving zonder in te boeten aan carrosseriestijfheid.

  Bij conventionele schuif-/kanteldaken nemen de mechanische componenten zo’n 30% van de opening in beslag. De ingenieurs van Lexus kwamen met de oplossing: ’s werelds eerste zogenoemde Forward Transfer Latch. Hierbij schuift het dakpaneel bij het kantelen naar voren in plaats van naar achteren. Daardoor is de opening 30% groter, zonder dat ook een groter gat in het dak nodig is.

 •     2019 007 vier unieke details nx 300h wissers

  VORM VOLGT FUNCTIE: RUITENWISSERS

  Tijdens een regenbui moet u blindelings kunnen vertrouwen op de ruitenwissers. De ingenieurs van Lexus hebben geen enkel detail over het hoofd gezien en ontwikkelden voor de NX 300h een nieuw type ruitenwissers. Die presteren op hoge snelheid niet alleen beter dan conventionele exemplaren, ze maken de auto ook fraaier.

  De wisserbladen van de NX 300h zijn op slechts één punt opgehangen aan de wisserarm, in plaats van de vier van conventionele ruitenwissers. Daardoor is de constructie kleiner en ligt de wisserarm dichter op de voorruit. De wissers liggen daardoor ook strakker op de voorruit en veroorzaken minder windgeruis. En in de ruststand vallen ze ook minder op.

 •     2019 007 vier unieke details nx 300h bekers

  KLEIN MAAR FIJN: DE BEKERHOUDERS

  In het interieur van de Lexus NX 300h vindt u maar liefst zes bekerhouders. Elke inzittende kan dus eenvoudig een plaatsje vinden voor een beker of drinkfles. De bekerhouders voorin zijn bekleed met elastomeer, een stroeve rubbersoort die vooral in sportschoenen wordt toegepast. Dat voorkomt niet alleen dat de beker of fles kan schuiven tijdens het rijden, het materiaal biedt zelfs zoveel grip dat u de dop van uw fles in de houder kunt losdraaien zonder de fles met uw andere hand te moeten vasthouden. Elastomeer is duurzaam, bestand tegen vloeistoffen en vetten als zonnebrandolie én eenvoudig te reinigen.

 • HET ZIT IN DE DETAILS: 'SHIMAMOKU'-HOUTEN AFWERKING

  De Lexus NX 300h is voorzien van ‘Shimamoku’-houten sierlijsten, waarin donker en licht houtfineer zijn gecombineerd tot een natuurlijk ogend oppervlak. Het hout is vervolgens behandeld volgens de ‘steel kenma’-methode, waarbij de uitzonderlijke glans iets wordt gedempt door er microscopisch kleine krasjes in aan te brengen. Dit procedé is ontwikkeld door Lexus zelf. Ook met deze kleine details stijgt de Lexus NX 300h boven de concurrentie uit.