zweven door het verkeer

ZWEVEND DOOR HET VERKEER

Herinnert u Marty McFly uit de filmreeks Back to the Future nog? En hoe hij in deel II op een zwevend skateboard aan zijn belagers ontsnapt? Een handig ding, maar qua design - knalroze en groen – iets minder geslaagd. Wij hebben er daarom één met oog voor design gemaakt: het Lexus Hoverboard.

 • 
 

 
  zweven door het verkeer GRILL

  SPINDLE-GRILL

  Het Lexus Hoverboard heeft een toplaag van stijlvol bamboehout, natuurlijk materiaal dat is terug te vinden in onze luxe Lexus modellen. De Lexus Hoverboard is zelfs voorzien van de ‘spindle’-grille waarmee elke Lexus zich onderscheidt. Door magneten en zogeheten supergeleiders die gekoeld worden door vloeibaar stikstof (vandaar de rook), maakt Lexus het onmogelijke mogelijk.

 • 
 

 
  zweven door het verkeer magnetisch

  MAGNETISCH VELD

  Dr. Oliver de Hass van evico GmbH zegt hier het volgende over: “Het magnetische veld van het spoor wordt als het ware bevroren in de supergeleiders van het hoverboard waardoor het blijft zweven. De kracht is zo sterk dat iemand op het Lexus Hoverboard kan staan en er zelfs op kan springen.”

 • 
 

 
  zweven door het verkeer techniek

  TECHNIEK EN DESIGN

  Mark Templin, Executive Vice President van Lexus International: “Bij Lexus dagen we onszelf voortdurend uit. We zoeken continu de grenzen op van wat mogelijk is. Dit gecombineerd met onze passie voor design en onze expertise hierin, heeft geleid tot het project Lexus Hoverboard. Het is het perfecte voorbeeld van wat te bereiken is als technologie, design en verbeelding met elkaar worden gecombineerd.”

  Bekijk de video.