rx reveal lexus news

LEXUS RX 450hL BIEDT ULTIEM COMFORT EN LUXE VOOR 7 PERSONEN

Comfortabele zitruimte voor 7 inzittenden

Derde zitrij elektrisch neerklapbaar

Standaard lederen bekleding en separate aircobediening

Leverbaar met elektrisch bedienbare achterklepDe Lexus RX 450h is vanaf heden leverbaar met 7 zitplaatsen. Deze RX 450hL is voorzien van een derde zitrij die net zoveel comfort en luxe biedt als de andere zitplaatsen.
    rx reveal hero interior
 •     rx reveal portrait 01

  RX L

  LEXUS HANDTEKENING ONTWERP

  De nieuwe Lexus RX 450hL is 110 millimeter langer dan de reguliere RX 450h. De extra ruimte die hierdoor ontstaat, komt volledig ten goede aan de passagiers op de derde zitrij en de bagageruimte. Door de steiler geplaatste achterruit, is de hoofdruimte op de achterste zitrij dik in orde en nam de bagageruimte achter de derde zitrij toe. En doordat de tweede zitrij iets hoger gepositioneerd is, hebben de inzittenden helemaal achterin meer ruimte voor hun voeten. De derde zitrij is goed toegankelijk door aan een hendel te trekken; hierdoor schuift de tweede zitrij naar voren.

 •     rx reveal portrait 02

  RX L

  LEXUS SAFETY

  De nieuwe Lexus RX 450hL is vanaf het tweede kwartaal van 2018 leverbaar bij de Lexus dealer. Standaard zijn onder meer de actieve veiligheidssystemen van Lexus Safety System+, 20-inch lichtmetalen velgen en tien airbags waaronder twee knieairbags en gordijnairbags voor de derde zitrij.

    rx reveal portrait 04

RX L

VOLLEDIG ELEKTRISCH

De Lexus RX 450hL is uitgerust met een uiterst efficiënte aandrijflijn die een 3,5-liter V6-benzinemotor combineert met twee krachtige elektromotoren. Het gecombineerde vermogen bedraagt 230 kW/313 pk. De RX 450hL rijdt onder bepaalde omstandigheden volledig elektrisch. Het opladen van de accu doet de auto zelf, bijvoorbeeld tijdens remmen. Doordat een elektromotor de achterwielen aandrijft, beschikt de RX 450hL over All Wheel Drive en ervaart de bestuurder extra grip.

    rx reveal portrait 05

RX L

VOLLEDIG VLAKKE LAADVLOER

De achterste zitrij is in twee ongelijke delen (50/50) en elektrisch neer te klappen. Als resultaat ontstaat een volledig vlakke laadvloer. De inzittenden achterin ervaren dezelfde luxe als de degenen die voorin zitten.

Ze zitten op standaard lederen bekleding en beschikken over een separate bediening van de airconditioning en eigen ventilatieroosters en bekerhouders.

Voor extra gebruiksgemak is de luxe SUV leverbaar met een elektrisch bedienbare achterklep – door simpelweg de hand bij het Lexus embleem te houden, opent hij.

DRAADLOZE TELEFOONOPLADER

Vergeet het frustrerende zoeken naar de juiste kabels en connectors om uw telefoon op te laden. De middenconsole van de RX is uitgerust met een draadloze oplader. U hoeft slechts een compatibele telefoon in het laadgedeelte te leggen, waarna de RX de batterij weer bijlaadt tot 100%.

De revolutionaire Climate Concierge houdt de weersomstandigheden in de gaten, meet lichaamstemperaturen en stelt daar de temperatuur van het interieur en de stoel- en stuurverwarming op af, met maximaal comfort voor alle individuele zones. Daarbij zuivert de veelgeprezen Nanoe® technology de lucht in het interieur, waarbij ook de stoelen fris blijven en de luchtvochtigheid verbetert, wat een weldadig effect heeft op uw huid en haar.

Het Mark Levinson® Premium Surround system met GreenEdge™ technologie en 15 luidsprekers is op maat gemaakt voor de akoestische eigenschappen van het interieur van de RX. Het systeem klinkt als een volwaardige 7.1-kanaals home theatre installatie, met een geluidskwaliteit die nog eens wordt verbeterd door Clari-Fi™, een functie die geluid herstelt dat verloren gaat bij het comprimeren van mp3-bestanden.

VOERTUIG DETAILS

 • VIJF STERREN VOOR VEILIGHEID

  Bij de prestigieuze crashtests van Euro-NCAP behaalde de Lexus RX de maximale score van vijf sterren. Op alle geteste punten lagen de scores ruimschoots boven het minimum wat nodig is voor een beoordeling met vijf sterren. Daarmee behoort de RX tot de veiligste voertuigen in zijn klasse.

 • NAUWKEURIG TAKUMI VAKMANSCHAP

  De afwerking van de middenconsole en de portierpanelen van de RX verlegt de norm voor luxe die u mag verwachten in een SUV. Ontdek de kwaliteit en precisie van onze Takumi.

 • EXTRA BREED HEAD-UP DISPLAY

  Rijsnelheid, route-aanwijzingen, instellingen van het audiosysteem en andere belangrijke informatie, in kleur geprojecteerd op uw voorruit. Precies de plek waar u het nodig heeft. Met een breedte van 240 mm en een hoogte van 90 mm is dit het grootste head-up display voor een Lexus. Het systeem geeft u alle informatie en feedback die u nodig heeft, zonder dat u uw blik van de weg hoeft af te wenden.

 • ADAPTIVE VARIABLE SUSPENSION

  Voor een nog dynamischer weggedrag stuurt het optionele Adaptive Variable Suspension op intelligente wijze de dempingskracht voor alle wielen aan, afhankelijk van het wegoppervlak en uw voorkeursinstellingen. Behalve meer rijcomfort geeft dit vooral meer stabiliteit.

 • BRAKE ASSIST

  Een millimetergolf radar en een boordcomputer berekenen de kans op een aanrijding met een ander voertuig, voetgangers of andere obstakels. Bijna de helft van alle automobilisten remt in zulke gevallen niet snel of krachtig genoeg. Daarom reageert Brake Assist in geval van een noodstop. Het systeem zorgt voor extra remkracht en helpt zo de auto veilig tot stilstand te brengen.