1. Elektrisch rijden
  2. Plug-In Hybride
  3. Hoe het werkt
PLUG-IN HYBRIDE

HOE HET WERKT

Met een Lexus Plug-in Hybride kiest u voor de combinatie van de best beschikbare technologie voor opladen en zelfladen tijdens het rijden. Lees hier hoe het werkt en waarom dit mogelijk voor u de beste keuze is op het gebied van kracht, efficiency en zekerheid.

HOE HET WERKT

WAT IS EEN LEXUS PLUG-IN HYBRIDE?

Een plug-in hybride (of PHEV) heeft zowel een benzinemotor als een elektromotor. De batterij die u thuis of onderweg bij een laadstation kunt opladen, is groter dan die van een conventionele hybride. Dat betekent dat u in de EV rijmodus meer kilometers volledig elektrisch, en dus emissievrij kunt rijden. 

Zo geeft de Lexus NX u een emissievrije actieradius van 74 kilometer, of 97 kilometer wanneer u alleen in de stad rijdt. Met een PHEV heeft u bovendien de extra zekerheid van een zuinige (hybride-) benzinemotor die ook fungeert als back-up wanneer de batterij leeg is.

HOE HET WERKT

WAAROM EEN PLUG-IN HYBRIDE KIEZEN?

Een plug-in hybride is de ideale oplossing voor iedereen die zoekt naar de balans tussen de prestaties van een elektromotor en een benzinemotor. U maakt zonder problemen langere ritten, maar ook de kortere ritjes die veelal worden geassocieerd met elektrische auto's. 
Zowel de NX als RX

BEKIJK ONZE PLUG-IN HYBRIDE MODELLEN

HOE HET WERKT

HOE KAN IK EEN PLUG-IN HYBRIDE OPLADEN?

Een plug-in hybride heeft een kleinere batterij dan volledig elektrische auto. U kunt de batterij dan ook eenvoudig thuis opladen, of onderweg bij een van de laadstations in het snel groeiende Europese netwerk. Thuis kunt u gebruikmaken van een gewoon stopcontact en een conventionele stekker, of ervoor kiezen om een Lexus Oplaadservice te installeren en daarmee efficiënter te laden. Onderweg vindt u met de bijgeleverde app de locatie, beschikbaarheid en zelfs de kilometerkostprijs van publieke laadstations in heel Europa, waar u met behulp van een laadkabel de batterij van uw auto kunt opladen.

 

HOE HET WERKT

HOE RIJDT EEN PLUG-IN HYBRIDE?

Het rijgedrag van een plug-in hybride als de nieuwe Lexus NX is ronduit indrukwekkend, ongeacht uw rijstijl. De nieuwe NX onderscheidt zich met een ultieme balans tussen rijcomfort en dynamiek, een combinatie die wij de Lexus ‘Driving Signature’ noemen. Elke rit verloopt even soepel en ontspannend. U ervaart maximale controle, vermogen en het pure rijplezier dat kenmerkend is voor elke Lexus.