1. Elektrisch rijden
  2. Plug-In Hybride
  3. Voordelen
PLUG-IN HYBRIDE

VOORDELEN

Wat uw bestemming ook is, met de combinatie van een benzinemotor en een elektromotor biedt een plug-in hybride u het beste van twee werelden. Lees hier waarom dit een ideale keuze zou zijn voor uw volgende auto.

PLUG-IN HYBRIDE

FLEXIBELER

Omdat een plug-in hybride zowel rijdt op benzine als op elektrische energie wordt u niet beperkt door het noodzakelijke opladen van een volledig elektrische auto. Dit betekent ook dat u de batterij voor langere ritten niet volledig hoeft op te laden, al heeft u dan niet de voordelen van de volledige brandstofbesparing en emissievrij rijden. Een plug-in hybride past perfect bij uw wensen van dat moment, of u nu rijdt in de EV rijmodus voor kortere ritten, of volledig elektrisch rijden combineert met hybride rijden tijdens langere ritten.
VOORDELEN

LAGERE KOSTEN

De belangrijkste kostenbesparing die u realiseert met een PHEV van Lexus is omdat u tijdens kortere ritten (tot 74 kilometer, of 97 kilometer in de stad) rijdt op elektrische energie, in plaats van benzine. U kunt extra besparen door de batterij op te laden wanneer de energieprijzen lager zijn, bijvoorbeeld 's nachts. 

Een plug-in hybride blinkt uit in rijplezier, maar is tegelijkertijd vriendelijk voor uw portemonnee, met een lagere kilometerkostprijs ten opzichte van auto's met een conventionele verbrandingsmotor.* Ook bespaart u op onderhoudskosten omdat een plug-in hybride beschikt over minder onderhoudsgevoelige onderdelen. En omdat u gebruikmaakt van regeneratief remmen, is ook het remsysteem van uw auto minder onderhevig aan slijtage.

*Een lagere kilometerkostprijs is afhankelijk van de locatie van het opladen, zoals bijvoorbeeld thuis, op het werk of op een publieke locatie.

VOORDELEN

DUURZAMER RIJDEN

Lexus is marktleider in de ontwikkeling en het stimuleren van grootschalig gebruik van milieubewuste auto's in het premium segment. We streven niet alleen naar het reduceren van de emissies van onze auto's, maar hebben de ambitie dat onze fabrieken in 2050 volledig vrij zijn van CO2-emissies. Ook watergebruik willen we tot het absolute minimum beperken. Met een plug-in hybride als de Lexus NX 450h+ kunt u in de EV-modus meer kilometers elektrisch afleggen, zodat uw brandstofverbruik en CO2-emissies sterk worden gereduceerd.
PLUG-IN HYBRIDE

ONTDEK DE VOLLEDIG NIEUWE NX

PLUG-IN HYBRIDE

ONTDEK DE VOLLEDIG NIEUWE RX

VOORDELEN

MET VERTROUWEN RIJDEN

Met een plug-in hybride hoeft u niet na te denken over uw actieradius. Omdat u de zekerheid heeft van een krachtige benzinemotor, zult u onderweg niet stil komen te staan omdat de batterij van uw auto leeg is. Voor optimale EV-prestaties kunt u het laadniveau en de actieradius van uw NX 450h+ of RX 450h+ Plug-in Hybrid met de Lexus Link app op uw smartphone in de gaten houden.
VOORDELEN

GEEN COMPROMIS IN PRESTATIES

De NX 450h+ Lexus Plug-in Hybrid legt de lat hoger voor elektrische mobiliteit zonder compromis. Met een vermogen van 309 DIN pk staat hij garant voor uitzonderlijk stil rijcomfort en gecombineerde CO2-emissies van slechts 21 g/km. De acceleratie van 0 tot 100 km/u verloopt in een opwindende 6,3 seconden. Dit is te danken aan een krachtige plug-in hybride aandrijflijn die een 2,5 liter benzinemotor combineert met een elektromotor en een lithium-ion batterij met een vermogen van 18,1 kWh. Naast een toonaangevende elektrische actieradius van 74 kilometer (gecombineerde cyclus, tot 97 kilometer in stadsverkeer) bereikt de NX 450h+ in de EV-modus snelheden tot maximaal 135 km/u.
VOORDELEN

ZELFOPLADEND VERMOGEN

Een Lexus plug-in hybride is praktisch omdat deze de batterij tijdens het rijden oplaadt. Tijdens het remmen, of wanneer u de auto laat uitrollen, slaat het regeneratief remsysteem de kinetische energie van de auto op, waar deze bij conventionele auto's verloren gaat. Alle zelfopladende hybrides en plug-in hybrides van Lexus zetten deze energie om in elektrische energie die wordt opgeslagen in de batterij. Hetzelfde geldt voor het vermogen dat de aandrijflijn genereert bij rijden met hogere snelheden. Dit betekent dat u uw brandstofverbruik reduceert en verder kunt rijden op elektrische energie.