1. Lexus rijders
 2. Connected Services
 3. Lexus Link+ App
 4. LINK+ FAQ

Lexus Link+ FAQ

(DE)ACTIVIERING

U kunt uw actieve en inactieve abonnementen controleren door naar My Garage te gaan en de sectie Connected Services Center te selecteren.

Als u een tweedehands Lexus koopt die Connected Services ondersteunt, kunt u Connected Services direct activeren via uw Lexus Link+ app, mits u kunt aantonen dat u fysieke toegang heeft tot de auto (via het verificatieproces van de kilometerteller of het scannen van een QR-code). Bezoek alstublieft uw dealer om de eigendom van de auto op uw naam over te zetten om te genieten van de volledige functionaliteit van de app.

Om een auto toe te voegen, klikt u op 'Voertuig toevoegen' op de startpagina of als u al een voertuig heeft, klikt u op het pictogram Mijn Garage rechtsboven op de knop 'Toevoegen'. Om een auto te verwijderen, gaat u naar Mijn Garage, scrolt u naar beneden en klikt u op 'Voertuig verwijderen'.

In de Lexus Link+ app, selecteer eerst uw auto in Mijn Garage en klik vervolgens op Connected Services Center. Volg vervolgens de stappen om de beschikbare Connected Services voor uw voertuig te activeren.

 

Als een of meer verbonden auto's in Mijn Garage nog niet zijn geactiveerd, krijgt u bij elk inloggen in de app een welkomstscherm te zien om Connected Services te activeren. Als u deze stap overslaat, kunt u deze op een later tijdstip alsnog activeren door de bovenstaande stappen te volgen.

 

Raadpleeg voor meer informatie onze How-to-gids.

 

Let op: tijdens het activeringsproces moet u de Gebruiksvoorwaarden accepteren en het Privacybeleid bevestigen.

Als u Connected Services permanent wilt stoppen in de Lexus Link+ app, selecteer dan eerst de specifieke auto in Mijn Garage en klik vervolgens op Connected Services Center. Volg de stappen om de services te deactiveren.

 

Raadpleeg voor meer informatie onze How-to-gids

U kunt uw Gebruiksvoorwaarden beheren via de sectie Data Privacy Portal in uw account.

U kunt uw Privacykennisgeving raadplegen via de sectie Data Privacy Portal in uw account.
OVER DE APP

De Lexus Link+ app stelt u in staat om controle te hebben over uw auto, waar u ook bent. Het is eenvoudig te gebruiken en het biedt unieke functies die uw ervaring naar een nieuw niveau brengen, verder dan het rijden. U kunt reizen plannen, uw geparkeerde auto lokaliseren, informatie vinden over wanneer uw auto onderhoud moet krijgen, uw voertuiggegevens controleren en belangrijke meldingen over uw auto ontvangen, evenals het op afstand bedienen van het klimaatsysteem, de deuren en de waarschuwingslichten van uw auto.

De rij van 5 pictogrammen van links naar rechts staat voor de volgende secties: Voertuig - Kaart - Meldingen - Account - Ondersteuning

U kunt op elk moment toegang krijgen tot Connected Services. Autogegevens worden naar de app gestuurd wanneer de motor is uitgeschakeld. U kunt de details van uw laatste rit bekijken nadat de motor is uitgeschakeld. Er is mobiele data dekking nodig om gegevens te verzenden, dus het werkt mogelijk niet als u uw auto ondergronds parkeert.

Voor meer details over de beschikbaarheid van functies per model kunt u contact opnemen met een erkende dealer of de informatie raadplegen op onze lokale Lexus-website.

Ga naar de iOS App Store of Google Play Store en zoek naar de Lexus Link+ app. Download vervolgens eenvoudig de app, helemaal gratis.

Connected Services bestaan uit de Lexus Link+ app op uw mobiele apparaat en het multimediasysteem in het voertuig. Elke suite heeft zijn eigen set functies die rijden veiliger en leuker maken, zowel in als buiten uw auto.

 

De Lexus Link+ app stelt u in staat om met uw auto te communiceren, waar u ook bent. U kunt reizen plannen, uw geparkeerde auto lokaliseren, informatie vinden over wanneer uw auto onderhoud moet krijgen, uw voertuiggegevens controleren en belangrijke meldingen ontvangen, evenals het op afstand bedienen van het klimaatsysteem, de deuren en de waarschuwingslichten van uw auto.

 

Multimedia stelt u in staat om uw smartphone (compatibel met iOS en Android) aan te sluiten op uw auto*. Uw favoriete apps, zoals Spotify, WhatsApp, Audible, Google Maps en Waze, kunnen in uw auto worden gebruikt en worden bediend via Siri Voice Assist of OK Google. Multimedia biedt ook toegang tot handige informatie zoals realtime verkeerswaarschuwingen en snelheidscamera-waarschuwingen en stelt u in staat te zoeken naar bezienswaardigheden in het navigatiesysteem.

 

*voor geselecteerde modellen

De Lexus Link+ app stelt u in staat om altijd verbonden te zijn met uw auto, terwijl de Klantportaal/Personal Site u de mogelijkheid biedt om uitgebreidere rapportages te maken, eigenaarshandleidingen te downloaden en andere multimediamogelijkheden in te schakelen (kaartupdates etc.)

 

Sommige functies zijn beschikbaar in zowel de Lexus Link+ app als de Klantportaal/Personal Site (website) met dezelfde inloggegevens, bijvoorbeeld online serviceboeking.

Blijf een stap voor terwijl u rijdt met een breed scala aan functies en kom op tijd op uw bestemming aan. Stem af op diverse gebeurtenissen op de weg en vind beschikbare brandstofstations en parkeerplaatsen (op of buiten de straat). Rijd zorgeloos met navigatie die wordt bijgewerkt via internet.

U beslist welke gegevens u deelt met Lexus. U kunt dit op elk moment beheren in het Data Privacy Portal en uw toestemming intrekken wanneer u dat wilt.

Met een aangewezen dealer in de app krijgt u een betere ervaring voor functies zoals Online Serviceboeking en Waarschuwingslampjes.
ACCOUNT

Uw dealer zal uw identiteit moeten bevestigen om ervoor te zorgen dat onbevoegde personen geen toegang hebben tot persoonlijke gegevens van Lexus-klanten. U wordt verzocht uw dealer te bezoeken, want het beschermen van persoonlijke gegevens van klanten heeft bij Lexus de hoogste prioriteit.

Annuleer het abonnement op Connected Services en verwijder de auto uit uw account in de applicatie.

Verwijder het gebruikersprofiel uit het multimediasysteem van het voertuig.

 

Verwijder uw account niet, want eventuele toekomstige Lexus-auto's die u mogelijk bezit, kunnen aan het account worden toegevoegd. Vergeet niet de nieuwe eigenaar van de auto te informeren dat het voertuig is uitgerust met Connected Services.

Connected Services zullen stoppen als het voertuigidentificatienummer (VIN) uit uw account wordt verwijderd.

Ja en nee. Een auto kan aan meerdere accounts worden toegevoegd, maar slechts één account kan tegelijkertijd toegang hebben tot connected services of andere persoonlijke gegevens.

Met een Lexus Link+ account kunt u uw multimediasysteem beheren en nuttige inzichten krijgen in uw auto via de Lexus Link+ app en het portal/persoonlijke site.

De Lexus Link+ app is gekoppeld aan het voertuigidentificatienummer (VIN) van de auto en de eigenaar van de auto, dus alleen u kunt de Connected Services voor die auto gebruiken.

Ja, Connected Services kunnen aan meerdere accounts worden toegevoegd, maar kunnen slechts op één account tegelijkertijd worden geactiveerd en actief zijn.

Connected Services bestaan uit de Lexus Link+ app en Multimedia. Elke suite heeft zijn eigen set functies en moet afzonderlijk worden geactiveerd.

Een snelle manier om te controleren of Connected Services actief zijn, is te controleren of uw laatste ritgegevens worden weergegeven op het startscherm van de app.

 

Als u niet zeker weet of uw Connected Services zijn geactiveerd, selecteer dan eerst het juiste voertuig in Mijn Garage en klik vervolgens op Connected Services Center. Vervolgens ziet u alle beschikbare services voor het voertuig en hun activatiestatus. Volg vervolgens de stappen om de beschikbare Connected Services voor uw voertuig te activeren.

 

Om Lexus Online te activeren, verbindt u uw smartphone met uw auto via Bluetooth of Wi-Fi tethering, en klik vervolgens op het tabblad Instellingen. Klik vervolgens op het tabblad Online, vervolgens op het tabblad Lexus Online, en kies een bestaand account. Voer vervolgens uw Lexus Link+ inloggegevens in.

Het invoeren van uw gegevens start uw 3 jaar gratis service. U kunt de vervaldatum van uw Multimedia-abonnement controleren via het Customer Portal.

 

Als u geen bestaand account heeft, kunt u er direct een aanmaken in uw auto door de optie Nieuw Account te kiezen.

 

Op voertuigen met Lexus Link+ kunt u eenvoudig de QR-code scannen die is gegenereerd op het Head Unit met de Lexus Link+ app of deze handmatig in de app invoeren. Activeer vervolgens de slimme services in het Connected Services Centre op de Lexus Link+ app.

 

Voor meer informatie kunt u onze handleidingen raadplegen.

De accountgegevens zijn hetzelfde voor de Lexus Link+ app en de Klantportaal. Op beide platforms kan het wachtwoord worden gewijzigd.

Om uw wachtwoord te wijzigen, gaat u naar het inlogscherm en selecteert u Wachtwoord vergeten.

Uw Lexus Link+ app- en Klantportaal-account kunnen worden gebruikt op het multimediasysteem van het voertuig. Als u er geen heeft, raden we u aan de Lexus Link+ app te downloaden en er een aan te maken.

U kunt ook een account aanmaken via de online Klantportaal of een account aanmaken via het multimediasysteem van het voertuig zelf. 

Zodra Privacy Mode is geactiveerd, is deze van toepassing op alle services die afhankelijk zijn van geolocatie, zoals Find My Car en Driving Analytics. Wanneer Privacy Mode is ingeschakeld, zijn deze services niet beschikbaar of kan hun kwaliteit en nauwkeurigheid worden beïnvloed.

 

Privacy Mode is beschikbaar in de Lexus Link+ app onder Mijn Garage. Ga vanaf de startpagina bovenaan naar Mijn Garage en selecteer Privacy Mode. Hier kunt u Privacy Mode in- of uitschakelen.

 

Als uw voertuig is uitgerust met het Smart Connect-systeem, kunt u de Privacy Mode-status alleen via de app zien. Het in- of uitschakelen moet via het multimediasysteem van het voertuig worden gedaan.

 

De status van Privacy Mode (actief of inactief) blijft zoals u deze heeft ingesteld totdat u besluit de status te wijzigen. U kunt de huidige status van Privacy Mode controleren via uw account in de Lexus Link+ app of de Klantportaal.

 

Voor meer informatie kunt u onze handleidingen raadplegen.

In de navigatiebalk klikt u op het pictogram van het Accountgedeelte, dat zich rechtsonder bevindt, om profielinstellingen te bewerken.
MIGRATIE    

Om Connected Services te gebruiken: registreer een account, voeg uw auto toe aan de app, selecteer de services die u wilt activeren en accepteer de Gebruiksvoorwaarden.

Nee, u kunt dezelfde inloggegevens gebruiken die zijn gebruikt om in te loggen op de vorige app.

Ja, de ritgeschiedenis zal zichtbaar zijn voor hetzelfde account na activering van Connected Services.

Neem contact op met een geautoriseerde dealer of raadpleeg de informatie op onze lokale Lexus-website.

We zijn nu bezig met de introductie van de nieuwe Lexus Link+ app en dekken daarom geleidelijk alle modellen in ons assortiment. U wordt op de hoogte gesteld wanneer de nieuwe Lexus Link+ app beschikbaar is voor uw voertuig.

We zijn nu bezig met de introductie van de nieuwe Lexus Link+ app en dekken daarom geleidelijk alle modellen in ons assortiment. U wordt op de hoogte gesteld wanneer de nieuwe Lexus Link+ app beschikbaar is voor uw voertuig. Als u een melding heeft ontvangen en nog steeds uw auto niet kunt toevoegen aan het account in de nieuwe app, neem dan contact op met uw dealer of neem contact met ons op via de ondersteuningssectie in de app.

Zodra een voertuig aan het account is toegevoegd, is het niet meer mogelijk om de oude versie van de Lexus Link+ app te gebruiken voor datzelfde voertuig. Als u echter meer dan 1 Lexus-voertuig bezit, is het nog steeds mogelijk om de oude app te gebruiken voor modellen die nog niet zijn overgezet naar de nieuwe app-versie.

We zijn nu bezig met de introductie van de nieuwe Lexus Link+ app en dekken daarom geleidelijk alle modellen in ons assortiment. Als u een migratiemelding heeft ontvangen voor een of al uw auto's, kunt u ze toevoegen aan de nieuwe app. Anders blijft u de huidige app gebruiken voor de auto die u niet hebt overgezet naar de nieuwe app.

Op een gegeven moment zal de huidige Lexus Link+ app worden stopgezet. Om te blijven genieten van Connected Services, raden we aan over te stappen naar de nieuwe Lexus Link+ app. Om onderbreking van de service te voorkomen, raden we u aan dit te doen op een moment dat u uitkomt.

 

De overstap naar de nieuwe Lexus Link+ app is snel en eenvoudig. U vindt alle geweldige services waar u aan gewend bent, en nog veel meer in de toekomst.

De Algemene Gebruiksvoorwaarden in de nieuwe Lexus Link+ applicatie zijn aangepast, daarom wordt u vriendelijk verzocht deze opnieuw te accepteren. De duur van uw abonnement is gekoppeld aan een garantieperiode en wordt dus niet beïnvloed door dit migratieproces.

We zijn nu bezig met de introductie van de nieuwe Lexus Link+ app en dekken daarbij geleidelijk alle klanten land voor land en model voor model. Als u nog geen melding heeft ontvangen maar nu al wilt overstappen naar de nieuwe Lexus Link+ app, kunt u deze downloaden via de app store en uw nieuwe app-ervaring beginnen.
REMOTE SERVICES

Verschillende scenario's kunnen ertoe leiden dat uw Remote services niet werken. Laten we proberen de meest voorkomende te noemen:

 • Uw voertuig ondersteunt mogelijk niet alle of sommige van de remote services. Neem contact op met uw dealer om dit te achterhalen.
 • U heeft mogelijk geen abonnement op de remote services.
 • Als u uw auto meer dan 9 dagen niet heeft gebruikt, kan uw auto in de slaapstand zijn gegaan om de levensduur van de batterij te beschermen. Ga naar uw auto en start de motor.
 • Controleer of aan alle voorwaarden is voldaan: alle deuren gesloten, motorkap gesloten, slimme sleutel niet in het voertuig.
 • U heeft een plug-in hybride voertuig of een elektrisch voertuig en Remote Climate start niet? In dat geval kan de EV-batterij onder de 30% of 20% (afhankelijk van het model) zijn, laad in dat geval uw batterij op.
 • U heeft een plug-in hybride voertuig en Remote Climate start niet? Als de buitentemperatuur lager is dan -10°C, werkt Remote Climate niet.
DIENSTEN

Connected Services zijn inbegrepen bij de aankoop van elk Connected Services compatibel Lexus-voertuig, gedurende een periode van tien jaar.

Connected Services voor voertuigen uitgerust met Smart Connect zijn inbegrepen gedurende een periode van 4 jaar.

De Connected Services van de Lexus Link+ app zullen gedurende 10 jaar functioneren. Lexus zal de kosten van data die wordt gebruikt voor het leveren van Connected Services gedurende 10 jaar dekken, maar de Lexus Link+ app zal ook functioneren zonder Connected Services.

Op het scherm 'Mijn Garage' kunt u op de knop 'Voorkeursdealer' onder 'Service en Onderhoud' klikken. Hier kunt u uw voorkeursdealer instellen.

Hybride Rijcoach geeft u contextuele coaching over hoe u uw hybride rijgedrag kunt verbeteren, gebaseerd op uw eerdere ritten, zodat u optimaal gebruik kunt maken van de EV-modus om uw brandstofverbruik te verlagen en uw milieu-impact te minimaliseren.

Ja, op geselecteerde modellen. Op het dashboard op de startpagina kunt u het huidige brandstofniveau als een meter en het bereik zien.

Ja, op geselecteerde modellen kunt u de status van de deuren, ramen, kofferbak en verlichting van het voertuig zien. Ga naar de startpagina om de status te controleren. Klik op de knop 'Voertuigstatus'

Ja, op geselecteerde modellen kunt u op afstand vergrendelen/ontgrendelen via de app. In de kaart 'Op Afstand Bedienen' vindt u de knoppen voor vergrendelen/ontgrendelen.

 

Houd er rekening mee dat u niet in staat zult zijn om:

 • de auto te vergrendelen als een van de deuren openstaat en/of als de slimme sleutel zich in de auto bevindt
 • de auto te ontgrendelen als het autoalarm is ingeschakeld of als de auto handmatig is vergrendeld met de fysieke sleutel.

Ja, geselecteerde modellen kunnen worden gelokaliseerd op een drukke parkeerplaats door op afstand de waarschuwingslichten van het voertuig in te schakelen.

 

In de Lexus Link+ app gaat u naar de kaart 'Op Afstand Bedienen'. Door op 'Waarschuwingslichten' te klikken, kunt u de waarschuwingslichten van het voertuig activeren, zodat u uw auto gemakkelijk kunt vinden.

 

De waarschuwingslichten worden gedurende 60 seconden geactiveerd. Na 60 seconden kunt u de functie 'Waarschuwingslichten' opnieuw activeren.

Beschikbaar op geselecteerde modellen kan de functie 'Op Afstand Klimaat' op afstand worden geactiveerd via de Lexus Link+ app om het interieur van het voertuig op een comfortabel niveau te koelen/verwarmen.

Vanuit de kaart 'Op Afstand Bedienen' kunt u 'Op Afstand Klimaat' gedurende een periode van 10 minuten starten. Wanneer 'Op Afstand Klimaat' is geactiveerd, geeft de Lexus Link+ app aan hoeveel tijd er nog over is tot het einde van de operatie. 'Op Afstand Klimaat' kan twee keer worden verlengd (2x10 minuten).

 

Bij sommige voertuigen moet u er rekening mee houden dat bij het activeren van 'Basis Op Afstand Klimaat' de motor van de auto ook wordt gestart. Hierdoor worden alle hulpopstellingen die tijdens de laatste rit zijn gebruikt (voordat de motor werd uitgeschakeld) ingeschakeld (bijv. temperatuurinstelling, stoelverwarming, radio, enz.).

 

Bij geselecteerde voertuigen heeft 'Op Afstand Klimaat' meer geavanceerde functionaliteiten, zoals:

 

Op afstand besturen van stoelventilatie, stoelverwarming, stuurwielverwarming en ontdooien

'Op Afstand Klimaat' plannen: bepaal gemakkelijk van tevoren wanneer het interieur van de auto moet worden gekoeld of verwarmd.

Houd er rekening mee dat 'Basis Op Afstand Klimaat' bij verbrandingsmotoren en hybrides niet beschikbaar is in Oostenrijk vanwege wettelijke beperkingen. Batterij-elektrische voertuigen en plug-in hybrides hebben wel 'Op Afstand Klimaat' beschikbaar in Oostenrijk.

 

Batterij-elektrische voertuigen en plug-in hybrides moeten minimaal 20% of 30% batterijlading hebben om de airconditioner te kunnen gebruiken.

 

Bij een buitentemperatuur van onder -10°C zal 'Op Afstand Klimaat' niet werken op plug-in hybrides.

 

Voor meer details over de beschikbaarheid van functies per model, neem contact op met een geautoriseerde dealer of raadpleeg de informatie op onze lokale Lexus-website.

Multimedia (genaamd Lexus Online Services op het multimediasysteem van het voertuig) omvat verschillende online navigatiediensten die nuttige realtime informatie bieden, zoals verkeersinformatie en snelheidscamera-waarschuwingen.

Deze functies vereisen een internetverbinding om te kunnen functioneren. Als u geen verbonden apparaat heeft, moet u uw mobiele apparaat verbinden - door uw Wi-Fi of Bluetooth-tethering te delen - met een willekeurig Wi-Fi-apparaat/netwerk in de auto.

 

Elke nieuwe Lexus wordt geleverd met 3 jaar* gratis kaartupdates (Map Care-abonnement) voor het navigatiesysteem, evenals andere diensten, waaronder:

• Real-Time Traffic

• Coyote (indien beschikbaar) of Cyclops snelheidscamera-waarschuwing

• Google Street View (indien beschikbaar)

• Points of Interest

• Brandstof

• Parkeren

• Weer

 

Voor meer informatie kunt u onze handleidingen raadplegen.

*Als uw auto is uitgerust met MM21, is een periode van 4 jaar van toepassing

Ingebouwde navigatiesystemen ontvangen gegevens van een GPS-satellietsignaal. Multimedia vereist een online verbinding om de benodigde gegevens te ontvangen voor Real-Time Traffic, Coyote (indien beschikbaar), Google Streetview (indien beschikbaar), Weer, Brandstof, Parkeren en online POI.

De eerste 3 jaar* (kan variëren per land) van online multimediaservices voor navigatie zijn gratis. Daarna kunt u een abonnement aanschaffen. Ons Map Care-pakket omvat al onze kaartupdates en gerelateerde online services, en ons Servicepakket omvat onze online servicefuncties. U kunt een abonnement aanschaffen in onze e-Store. Controleer de e-Store voor de nieuwste prijzen.

 

*Als uw auto is uitgerust met MM21, is een periode van 4 jaar van toepassing.

"U ontvangt 30 dagen voor het einde van de gratis 3-jarige periode een melding op het scherm van uw multimediasysteem in de auto.

In de e-Store kunt u het Map Care-pakket vernieuwen voor 1 of 3 jaar. Bij het vernieuwen van ons Servicepakket kunt u kiezen tussen 1, 2 of 3 jaar*. Controleer de e-Store voor de nieuwste prijzen.

 

*Voor MM21 en Lexus Link wordt 7 jaar gratis kaartupdates aangeboden."

U kunt toegang krijgen tot de e-Store via het multimediasysteem van uw auto of in het Klantenportaal.

In de e-Store, bereikbaar vanuit het Klantenportaal, kunt u de aangeboden services van Multimedia aanschaffen. U kunt ook de status van uw huidige abonnementen in de e-Store controleren via het tabblad 'Gekocht'. Hier kunt u zien welke abonnementen actief zijn en hoeveel tijd er nog over is.

 

Als u de e-Store-applicatie vanuit het multimediasysteem van uw auto opent, kunt u services zoals Coyote downloaden. U kunt de e-Store vinden door naar het gedeelte Menu te gaan, vervolgens naar apps te gaan en In Car te kiezen.

U kunt services aanschaffen via het webplatform van de e-Store, dat te vinden is in het Klantenportaal. Om te achterhalen welke services u al heeft en hoeveel tijd er nog over is, klikt u op het tabblad 'Gekocht'.

 

Klanten ontvangen 3 jaar gratis services voor Map Care (2 kaartupdates/jaar) en e-Services (Weer, Parkeren, Verkeer, Brandstofprijzen). Na deze gratis periode kunt u uw abonnementen aanschaffen/verlengen zoals nodig.

U kunt het meteen gebruiken als het account van de vorige eigenaar nog steeds actief is in het multimediasysteem, en u kunt het blijven gebruiken tijdens de gratis abonnementsperiode. MAAR we raden altijd aan dat klanten uitloggen en hun eigen account aanmaken, zodat ze volledige controle hebben over hun abonnementen. Dit kan worden gedaan via:

 

1. De Lexus Link+ app op uw mobiele apparaat - eerst registreren en vervolgens inloggen op uw voertuig.

2. Het Online-menu in het multimediasysteem van het voertuig - u moet de Gebruiksvoorwaarden binnen 14 dagen accepteren via het Klantenportaal/Persoonlijke Site (optie is alleen van toepassing op multimediasystemen vóór de generatie MM21).

3. Het Klantenportaal - zodra uw account is aangemaakt via het webportaal, kunt u inloggen op de multimediasystemen met uw inloggegevens.

In de Lexus Link+ app, selecteer eerst uw auto uit Mijn Garage en klik vervolgens op Connected Services Center. Volg dan de stappen om de Slimme Services te activeren die beschikbaar zijn voor uw voertuig. Zodra deze zijn verbonden, beginnen de 4 jaar gratis navigatie online services.

 

Voor meer informatie kunt u onze handleiding raadplegen.

Ga naar het menu van uw multimediasysteem en ga naar de In Car-sectie van de e-Store (u heeft een online verbinding nodig en moet ingelogd zijn). Selecteer de Coyote-app en kies Installeren. Er verschijnt een pop-up wanneer Coyote is geïnstalleerd. Als u het opent, selecteer dan OK om het automatisch te starten. Coyote zal nu altijd beschikbaar zijn onder Apps.

 

Voor meer informatie kunt u onze handleiding raadplegen.

 

Houd er rekening mee dat:

• Coyote niet beschikbaar is voor voertuigen die zijn uitgerust met Smart Connect

• Coyote kan alleen worden gebruikt nadat u 200 km in uw auto heeft gereden

• Gebruikers in Frankrijk, België en Luxemburg krijgen Coyote gratis binnen hun Map Care-periode (eerste 3 jaar na 200 km rijden)

• In alle andere landen kunnen klanten een Coyote-abonnement aanschaffen via de E-Store via het Klantenportaal.

Ja, de meerderheid van onze modellen die zijn uitgebracht na 2019 zijn uitgerust met Smartphone-integratie (Apple CarPlay & Android Auto). Als u een online verbinding heeft met uw smartphone, hoeft u alleen maar uw apparaat in de USB-poort van het voertuig te steken. De apps zullen dan beschikbaar zijn via het Android Auto/Apple CarPlay-menu op het infotainmentscherm.

 

Zie onderstaande link voor voertuigen die Apple CarPlay ondersteunen:

https://www.apple.com/ios/carplay/available-models/

 

*Als uw Android-apparaat een oudere versie heeft dan Android 10, moet u eerst de Android Auto-app installeren.

*Wireless Android Auto wordt ondersteund vanaf Android 11.

Met de functie 'Mijn Bestemmingen' kunt u zich voorbereiden op uw reis door van tevoren routebeschrijvingen te zoeken op uw mobiele apparaat en deze vervolgens naar uw auto te sturen. Houd er rekening mee dat hiervoor een auto met ingebouwde navigatiefuncties en een Lexus Link+ account met uw auto geregistreerd bij uw account vereist is.

 

'Mijn Bestemmingen' is standaard beschikbaar voor voertuigen met ingebouwde navigatie, maar de gebruiker moet Slimme Services activeren om van deze functie te kunnen profiteren.

 

Voor meer informatie kunt u onze handleiding raadplegen.

U kunt de functie 'Mijn Bestemmingen' in de Lexus Link+ app gebruiken om uw route te plannen. Houd er rekening mee dat u om deze functie te activeren eerst uw auto aan uw Lexus Link+ account moet koppelen.

Nadat dit is gebeurd, gaat u naar het startscherm in de Lexus Link+ app en kiest u de servicekaart 'Mijn Bestemmingen'. Klik op 'Naar' en voer het bestemmingsadres in. Druk vervolgens op 'Naar auto sturen'.

 

Eenmaal in uw auto, zorg ervoor dat u een wifi-verbinding heeft (de eenvoudigste methode is om Bluetooth te koppelen aan uw smartphone). Zodra er een internetverbinding is in uw auto, kunt u de route downloaden.

Uw vooraf geplande reis zal beschikbaar zijn onder 'Favorieten/Favoriete Bestemmingen' in het multimediasysteem.

 

Voor meer informatie kunt u onze handleiding raadplegen.

De termijn van 3 jaar* begint vanaf het moment dat u uw Lexus Link+ inloggegevens in het infotainmentsysteem invoert.

 

*In het geval dat uw auto is uitgerust met MM21, geldt een periode van 4 jaar.

30 dagen voordat de gratis periode van 3 jaar* afloopt, ontvangt u wekelijks een melding op het scherm van uw multimediasysteem in de auto. 15 dagen voordat de gratis periode van 3 jaar* afloopt, ontvangt u dezelfde melding dagelijks. Zodra uw periode van 3 jaar* is verstreken, wordt telkens wanneer u de app probeert te gebruiken een bericht weergegeven.

 

*Als uw auto is uitgerust met MM21, geldt een periode van 4 jaar

Deze functie is beschikbaar op geselecteerde modellen. Als u de Lexus Link+ app op uw smartphone heeft geïnstalleerd en pushmeldingen heeft ingeschakeld, ontvangt u meldingen (5-10 min* na het einde van uw rit) over:

 

geopende ra(a)m(en)

ontgrendelde deur(en)

geopende deur(en)

geopende kofferbak

ingeschakelde waarschuwingslichten

geopende motorkap

geopend schuifdak

ingeschakelde koplampen

waarschuwingslampjes

herinnering aan de achterbank

 

Niet elk voertuig is in staat om deze pushmeldingen te verzenden. Controleer de mogelijkheden van uw voertuig bij uw dealer.

 

Pushmeldingen worden ook permanent vermeld in het tabblad 'Meldingen' onder aan het app-scherm.

TECHNISCHE PROBLEMEN

Ga naar het Diensten-dashboard en kies Hybrid Driving Coach (voor hybride voertuigen), EV Coaching (voor batterij-elektrische voertuigen) of Driving Analytics (voor niet-elektrische voertuigen). Selecteer het tabblad Alle Ritten om uw vorige ritten te bekijken en klik vervolgens op een rit om toegang te krijgen tot de bijbehorende rijanalyse. U kunt ook de details van uw laatste reis vinden op het startscherm-dashboard.

De Lexus Link+ app wordt ondersteund op:

 

iOS-apparaten met versie 15.0 of hoger

Android-apparaten met versie 7.0 of hoger, maar niet van het merk Huawei (Huawei lanceerde hun eigen HarmonyOS-besturingssysteem in juni 2021)

U kunt de app-versie vinden onderaan het gedeelte "Account".

U moet uw referenties invoeren in de multimediamodule van uw auto. Vervolgens moet u uw multimediasysteem koppelen aan het voertuigidentificatienummer (VIN). Daarna moet u Bluetooth tethering inschakelen om de auto met internet te verbinden. De functie 'Mijn Bestemmingen' zal nu werken.

Ga naar het menu van uw multimediasysteem en kies Instellingen. Selecteer vervolgens Bluetooth-verbinding en volg de stappen om de netwerkverbinding in te stellen. Schakel vervolgens op uw smartphone Bluetooth-tethering in.

Apple CarPlay of Android Auto kan worden geactiveerd door uw mobiele apparaat in de USB-poort van de auto te steken. Op het multimediascherm van het voertuig klikt u op de Menu-knop en vervolgens op CarPlay of Android Auto.

Over-the-air kaartupdates zijn mogelijk met de nieuwste multimediasystemen, geactiveerd in de e-Store voor de nieuwste compatibele modellen. U kunt ook handmatig uw systeem bijwerken door updates van de Lexus e-Store te downloaden en op een USB-stick te zetten, en deze op uw auto aan te sluiten.

De elektriciteit die in de batterij is opgeslagen, zal geleidelijk ontladen, zelfs als het voertuig niet in gebruik is, als gevolg van natuurlijke ontlading en het leeglopen van bepaalde elektrische apparaten.

 

Als het voertuig langere tijd wordt achtergelaten, kan de batterij ontladen raken en kan de motor mogelijk niet starten. (De batterij wordt automatisch opgeladen tijdens het rijden.)

Voor hybride voertuigen raden we aan om de auto minstens eenmaal per week gedurende minstens 20 minuten in de "Ready" -modus te zetten. Zorg er bij het doen van dit dat u altijd de auto in de "P" -parkeerstand laat staan en geen gebruik maakt van de "N" -neutraalstand, omdat dit de hybride batterij niet oplaadt.

Als uw voertuig geen Smart Entry-systeem heeft, kunt u uw auto handmatig (ont)grendelen (raadpleeg de handleiding van de eigenaar voor de procedure).

 

Als uw voertuig wel een Smart Entry-systeem heeft, volgt u de alternatieve procedure zoals vermeld in de handleiding van de eigenaar om het te (ont)grendelen.

Als u een set startkabels en een tweede voertuig heeft, kunt u uw voertuig starten door de procedure in de handleiding te volgen.
SMART CONNECT

Dit zijn voertuigen uitgerust met Lexus Link+, ons nieuwste en meest geavanceerde multimediasysteem en connectiviteitssysteem. Dit apparaat ondersteunt extra connectiviteitsfuncties die extra comfort en controle bieden (bijvoorbeeld (ont)grendelen van deuren, inschakelen van waarschuwingslichten, op afstand regelen van het klimaatsysteem,...).

Smart Services bestaan uit de Lexus Link+ app en Multimedia. Elk pakket heeft zijn eigen set functies die de veiligheid van de bestuurder verbeteren en zorgen voor een tijdige aankomst op de bestemming.

De Smart Services van de Lexus Link+ app zijn actief gedurende 4 jaar. Lexus dekt de kosten van de gebruikte gegevens voor het leveren van Smart Services gedurende 4 jaar. De Lexus Link+ app blijft functioneren, zelfs als de Smart Services niet langer actief zijn.

U kunt eenvoudig de Lexus Link+ app gebruiken om de QR-code te scannen die is gegenereerd op het multimediasysteem in de auto, of u kunt deze handmatig op de app invoeren.

Dit is niet mogelijk als uw voertuig is uitgerust met een hoofdeenheid die niet compatibel is met Lexus Link+.

Het hoogwaardige, 9-inch touchscreen van Lexus Smart Connect is niet alleen intuïtiever in gebruik, maar dankzij connected navigatie verlopen ritten soepeler met live verkeersupdates en waarschuwingen voor snelheidscamera's. En met draadloze smartphone-integratie is het aansluiten van uw telefoon en genieten van uw favoriete afspeellijsten nog nooit zo eenvoudig geweest.

Lexus Smart Connect ondersteunt ook extra connectiviteitsfuncties die extra comfort en controle bieden (bijvoorbeeld (ont)grendelen van deuren, inschakelen van waarschuwingslichten, op afstand regelen van het klimaatsysteem,...).