1. Lexus rijders
 2. Connected Services
 3. Gebruiksvoorwaarden

CONNECTED SERVICES GEBRUIKSVOORWAARDEN

FIND MY CAR

 • Via de Lexus Link App (of het My Lexus Portal) kunt u de laatste locatie van uw Lexus controleren. Afhankelijk van uw model Lexus, wordt de locatie opgehaald op basis van het laatst bekende punt van uw geolocatie, bepaald op het moment dat u het contact van uw Lexus uitschakelde, of op basis van de actuele locatie.
 • U kunt de parkeerplek van uw Lexus bekijken op een kaart, gecombineerd met het adres van de locatie (indien beschikbaar). Ook ziet u het tijdstip waarop de auto op de betreffende locatie werd achtergelaten. Desgewenst kunt u navigatie activeren om u naar uw Lexus te begeleiden (u ziet de route, afstand en looptijd). Hiervoor kunt u gebruikmaken van uw account op My Lexus of van een andere applicatie (zoals Apple Maps of Google Maps).
 • Is uw Lexus voorzien van een toestel met internettoegang, dan wordt de locatie van uw auto tijdens het rijden telkens doorgegeven, zodat u de actuele locatie van uw auto kunt delen met anderen. Bij het delen van de actuele locatie kunt u instellen welke contactpersonen uw locatie kunnen volgen, en hoe lang zij u kunnen volgen. Om gebruik te kunnen maken van deze functie, kunt u gebruikmaken van uw social media.

 

SHARE TO CAR

 • Indien uw Lexus is uitgerust met een connected navigatiesysteem, kunt u uw route met de Lexus Link app naar eigen inzicht plannen, en deze vervolgens naar uw auto sturen. U kunt tevens een geplande vertrektijd of gewenste aankomsttijd instellen. Bij het berekenen van de reistijd houdt het systeem rekening met de actuele verkeersomstandigheden, om daar het tijdstip van aankomst op af te stemmen. U kunt eerder verzonden routes inzien, en deze eventueel aanpassen en opnieuw naar uw Lexus sturen. Op weg naar uw bestemming kunt u eventueel bezienswaardigheden als tussenstop toevoegen. Aanvullende informatie over het instellen van de verbinding en de werking van uw navigatiesysteem kunt u vinden in de gebruiksaanwijzing van uw auto, of via het My Lexus Portal.

 

CAR TO DOOR

 • Beschikt uw Lexus over een connected navigatiesysteem, dan kunt u de Lexus Link App gebruiken om u verder te begeleiden naar de bestemming die u oorspronkelijk in uw navigatiesysteem had ingevoerd. Deze dienst werkt op basis van het verschil tussen de locatie van uw bestemming en de locatie van uw geparkeerde Lexus. Heeft u uw Lexus niet kunnen parkeren in de buurt van uw bestemming, dan kunt u de routebegeleiding vervolgen met de Lexus Link App om het laatste deel van de route op een andere manier af te leggen, bijvoorbeeld te voet. Desgewenst kunt u de navigatie ook vervolgen met andere mobiele applicaties. Wij stellen de locatie van uw definitieve bestemming in, alsmede die van uw geparkeerde Lexus. Aanvullende informatie over het instellen van de verbinding en de werking van uw navigatiesysteem kunt u vinden in de gebruiksaanwijzing van uw auto, of via het My Lexus Portal.

 

ANALYSE RIJGEGEVENS

 • Via de Lexus Link App (of het My Lexus Portal) kunt u informatie inzien over uw eigen rijstijl en rijgedrag, op basis van locatiedata, gyro- en G-sensoren, kilometrage en brandstofverbruik. Deze gegevens worden per rit opgeslagen. U kunt elke rit afzonderlijk aanmerken als 'Privé' of 'Zakelijk' en rapportages maken die u inzicht geven over eventuele bijzonderheden onderweg, zoals hard remmen en snel accelereren. Onderdeel van deze rapportages zijn ook gegevens als tijdstip en locatie.

 

REMINDER ONDERHOUDSBEURT

 • Op basis van de kilometerstand van uw Lexus laten wij u tijdig weten wanneer uw auto toe is aan een onderhoudsbeurt. Deze reminders kunnen per land verschillen, afhankelijk van beschikbaarheid en mogelijkheden ter plaatse. Na ontvangst van een reminder kunt u een afspraak maken met de Lexus-dealer van uw keuze. We raden u aan om via uw account op My Lexus uw dichtstbijzijnde Lexus-dealer te zoeken. Mocht u een eerste reminder missen, dan sturen we u zo nodig een tweede reminder.
 • U blijft zelf verantwoordelijk om het periodieke onderhoud van uw Lexus tijdig te plannen. Het feit dat wij deze dienst aanbieden en u reminders sturen, vrijwaart u niet van deze verantwoordelijkheid.

 

ACCUBEWAKING

 • Afhankelijk van de connected services waarover uw Lexus beschikt, toont de Lexus Link App het laadniveau van uw 12V accu.
  Komt het laadniveau van de accu onder het niveau dat nodig is om uw Lexus te starten, dan toont de Lexus Link App een waarschuwing.

 

PECHHULPASSISTENT

 • De beschikbaarheid van deze dienst is afhankelijk van de uitrusting van uw Lexus. Is deze dienst voor uw Lexus beschikbaar, dan registreren specifieke sensoren een eventuele aanrijding met uw auto. Komt de kracht van een aanrijding boven een bepaalde grenswaarde, dan worden wij daarvan op de hoogte gesteld. Deze 'ongeval'-gerelateerde informatie kan gedeeld worden met de Lexus Pechhulp Service (Euro Assistance 24h) die contact met u kunnen opnemen om u te helpen, afhankelijk van de ernst van het ongeval en het door het betreffende bedrijf gehanteerde beleid. Om contact met u te kunnen opnemen, wordt gebruikgemaakt van uw persoonlijke gegevens die toegankelijk zijn via uw account op het My Lexus Portal. Kan er geen contact met u of uw contactpersoon voor noodgevallen worden opgenomen (bijvoorbeeld omdat u niet in staat bent om te reageren), dan kunnen de noodhulpdiensten en politie worden ingeschakeld, afhankelijk van de ernst van de aanrijding en het beleid ter plaatse. U en uw contactpersoon voor noodgevallen heeft altijd de mogelijkheid om de aangeboden hulp te accepteren of af te wijzen.
 • We bieden geen garantie op de beschikbaarheid of kwaliteit van eventuele noodhulp die wij u bieden. De Lexus Pechhulp Service en importeur zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor eventueel falen van noodhulpdiensten en politie, of een eventuele vertraging in het handelen van deze diensten.
 • Opmerking: indien u voor de Lexus Link App en/of uw account op My Lexus de 'Privacy Modus' inschakelt (waarmee wij niet langer de geolocatie van uw Lexus kunnen volgen), kunnen wij in geval van een aanrijding niet uw Lexus lokaliseren. Deze dienst werkt dan ook niet. (Kijk voor meer informatie over de Privacy Modus in de gebruiksvoorwaarden en de privacybepalingen van onze Connected Services).
 • Onder bepaalde omstandigheden treedt de verplichte functie voor noodgevallen in werking. Raakt u betrokken bij een ontval waarbij een airbag wordt geactiveerd, dan stelt uw Lexus automatisch de noodhulpdiensten op de hoogte, in het land waar u zich op dat moment bevindt. Dit is vastgelegd in Europese wetgeving over 'eCall' (Richtlijn (EU) 2015/758 van de Europese Commissie op 29 April 2015) of een equivalent buiten de Europese Unie, waar van toepassing.

 

WAARSCHUWINGSLAMPJES

 • Afhankelijk van de connected services waarover uw Lexus beschikt, kan de Lexus Link App u attent maken op specifieke waarschuwingssignalen die uw Lexus toont. Deze waarschuwingssignalen zijn dezelfde als de waarschuwingslampjes die u ziet in het dashboard c.q. instrumentarium van uw Lexus, maar vervangen de waarschuwingslampjes niet. Als bestuurder blijft u te allen tijde zelf verantwoordelijk om tijdig actie te ondernemen bij een waarschuwingssignaal van uw Lexus.
 • De waarschuwingssignalen worden gedeeld met het Lexus netwerk, zodat u eventueel hulp kunt rkijgen wanneer een reparatie noodzakelijk is. Via de Lexus Link App krijgt u de mogelijkheid om te kiezen of wij al dan niet contact met u opnemen. Opmerking: Lexus en het Lexus Netwerk geven geen enkele garantie om bij een waarschuwingssignaal proactief contact met u op te nemen, aangezien deze dienst in sterke mate afhankelijk is van uw regio, de beschikbaarheid en dekking. Volg bij een waarschuwingssignaal de instructies in de gebruiksaanwijzing voor aanvullende instructies.

 

BRANDSTOFNIVEAU

 • Afhankelijk van de connected services waarover uw Lexus beschikt, toont de Lexus Link App het brandstofniveau in de tank van uw Lexus.
  Het resterende brandstofniveau wordt weergegeven als een percentage van de totale tankinhoud.
  Het getoonde brandstofniveau is gebaseerd op de laatste gegevens van de brandstofsensor, gemeten op het moment dat u de laatste keer de motor uitschakelde. Er kan dan ook een verschil ontstaan tussen het getoonde brandstofniveau in de Lexus Link App en het brandstofniveau dat wordt getoond in het instrumentarium van uw Lexus. Er kunnen ook kleine afwijkingen optreden, afhankelijk van de omgeving waar u uw Lexus heeft geparkeerd (buitentemperatuur, helling, etc...). Kijk daarom altijd op het instrumentarium van uw Lexus. Lexus accepteert geen verantwoordelijkheid in geval van onvolledige of onnauwkeurige informatie in de Lexus Link App.

 

HYBRIDE COACHING

 • Met deze dienst kunt u in de Lexus Link App gegevens van de hybride prestaties van uw auto inzien, op basis van belangrijke hybride indicatoren, zoals EV (Electric Vehicle) rijtijd en hybride rijder score.
 • Deze gegevens zijn per rit beschikbaar. Elke rit wordt vastgelegd, met onder meer uw EV rijtijd en indicatoren voor uw rijgedrag (accelereren, remmen en constante snelheid). De gegevens worden gekoppeld aan doelgerichte coaching om u te helpen het brandstofverbruik van uw auto verder te verlagen. U kunt tevens de geconsolideerde data bekijken en op die manier inzicht krijgen in de hybride prestaties van uw auto op de lange termijn.

 

REMOTE FUNCTIES

 • Afhankelijk van de connected services waarover uw Lexus beschikt, toont de Lexus Link App het laadniveau van de batterij en de resterende actieradius van uw plug-in hybride of elektrische auto.
  De resterende actieradius wordt weergegeven in kilometers, maar kan verschillen van de in uw auto getoonde actieradius. Kijk daarom altijd naar de indicator van de accu in het instrumentarium van uw Lexus,. Lexus is niet verantwoordelijk voor eventuele onvolledige of onnauwkeurige informatie die getoond wordt in de Lexus Link App. Met deze dienst kunt u bovendien digitaal een laadsessie voor uw auto reserveren.
 • Ter vergroting van het comfort kunt u vanuit uw kantoor of huiskamer tevens de verwarming of airconditioning inschakelen, zodat uw plug-in hybride of elektrische auto bij vertrek op temperatuur is. Of u schakelt de voor- of achterruitverwarming kort voor vertrek in. Met deze functie kunt u de verwarming of airconditioning ook op een vooraf ingestelde tijd inschakelen.

 

LEXUS LAADNETWERK

 • Met het Lexus Laadnetwerk krijgt u toegang tot een van de grootste laadnetwerken van Europa. U kunt zoeken naar laadstations en van elk laadstation informatie bekijken, zoals actuele beschikbaarheid, laadsnelheid en aansluittypes.
 • Na registratie kunt u ook de prijzen voor het opladen bekijken, u kunt met uw app of RFID-card een laadstation ontgrendelen en een laadsessie starten. Aan het eind van de maand ontvangt u een factuur voor alle laadsessies van die maand..
 • Waar nodig maken we gebruik van externe partners om u deze dienst te kunnen aanbieden, in dat geval worden persoonlijke gegevens, zoals VIN (Voertuig Identificatie Nummer), User ID, Contract ID en startdatum met de desbetreffende partners gedeeld. Het Lexus Laadnetwerk is beschikbaar in samenwerking met onze technische partners. Voor het gebruik ervan zijn onze aanvullende Gebruiksvoorwaarden en Privacybepalingen van kracht, deze kunt u vinden op https://www.lexus-charging-network.eu en https://www.lexus-charging-network.eu/web/lexus-global.