Lexus Onderhoud en reparatie

ONDERHOUD EN REPARATIE

Voor onderhoud en reparatie bent u bij de officiële Lexus dealer aan het juiste adres.

Lexus Red Carpet Treatment

RED CARPET TREATMENT

Ontdek welke bijzondere privileges wij u als Lexus rijder aanbieden.

Lexus Garantie

LEXUS
GARANTIE

Onze solide garanties zorgen voor de zekerheid van onbezorgd rijplezier.

Lexus mobiliteits service

MOBILITEITS
SERVICE

Ook na aankoop van uw Lexus behandelen wij u als een zeer gewaardeerde klant.

Lexus navigatie updates en bluetooth systemen

NAVIGATIE EN
BLUETOOTH®

Alle informatie over Lexus navigatie updates en bluetooth®-systemen.

Zijaanzicht van een hybride Lexus concept car

CONCEPT
CARS

Ontdek onze meest bijzondere concepten en tal van nieuwe, innovatieve technologieën.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

Ons design onderscheidt zich door zorgvuldig afgewogen elementen die in al onze modellen zichtbaar zijn.

hybrid cars

LEXUS
HYBRID DRIVE

Ontdek alles over de werking van onze innovatieve Lexus Full Hybrid Drive technologie.

Lees de visie missie en filosofie van Lexus in Nederland Bekijk ook onze vacatures

LEXUS IN
NEDERLAND

Lees de visie, missie en filosofie van Lexus in Nederland. Bekijk ook onze vacatures.

NIEUWS & EVENEMENTEN

TERUG NAAR ARTIKELEN

LEXUS OP MILAN DESIGN WEEK MET NEDERLANDSE ACCENT IN DE TENTOONSTELLING

LEXUS OP MILAN DESIGN WEEK MET NEDERLANDSE ACCENT IN DE TENTOONSTELLING

De tentoonstelling ‘Lexus – An Encounter with Anticipation’ tijdens de Milan Design Week 2016 is een absolute eyecatcher met een sterk Nederlands accent, omdat de in Amsterdam gevestigde designstudio Formafantasma in belangrijke mate verantwoordelijk is voor de inrichting van de Lexus tentoonstelling. De expositie is een hoofdonderdeel van de presentatie van Lexus tijdens de Milan Design Week – de Salone del Mobile – in het Spazio Lexus – Torneria. Op 11 april is een mediapreview.

OMOTENASHI EN LEXUS LF-FC

Lexus’ high end performance Fuel Cell conceptlimousine LF-FC diende als inspiratiebron voor de tentoonstelling evenals de traditionele Japanse gastvrijheid ‘Omotenashi’ genaamd. De van origine Italiaanse designers Andrea Trimarchi en Simone Farrasin van de Amsterdamse designstudio Formafantasma putten inspiratie uit Lexus’ designfilosofie, craftsmanship en geavanceerde technologieën. Beide designers reisden naar Japan om met al deze aspecten kennis te maken.

CRAFTSMANSHIP MET GROTE AANTREKKINGSKRACHT

“De opmerkelijke aandacht voor kwaliteit van Lexus en het Japanse Omotenashi maakten diepe indruk”, zeggen beide heren. “Ook het gedetailleerde spuitproces van Lexus inspireerde ons enorm, waarbij lakkleuren een indrukwekkende diepte hebben. Het zijn misschien kleine details, maar wel zeer fraai en met een grote aantrekkingskracht.” Trimarchi en Farrasin hebben hun beleving van vriendelijkheid, gastvrijheid en craftsmanship vertaald in de tentoonstelling. De traditionele Japanse uiterst vriendelijke gastvrijheid ‘Omotenashi’ en het bijproduct van Fuel Cell energie – helder water, inspireerde Yoji Tokuyoshi. De Michelin-chef-kok combineert deze twee elementen in een unieke smaak-experience presentatie voor de bezoekers van de Lexus tentoonstelling.

ATOOM VAN WATERSTOF ALS BASIS VOOR SCULPTUUR

De tentoonstelling beslaat drie ruimtes.

  1. In de eerste staat een uniek door Formafantasma gemaakt meubelstuk, dat net als de Lexus LF-FC Concept met de hand is afgewerkt en prachtige details heeft.
  2. In de tweede ruimte ervaren bezoekers een onverwachte experience geïnspireerd op het exterieurdesign van de Lexus LF-FC.
  3. In de laatste ruimte plaatst Formafantasma een kinetisch sculptuur, geïnspireerd op een waterstofatoom en aangedreven door brandstofceltechnologie, waarover ook de Lexus LF-FC beschikt.

OVER DESIGNSTUDIO FORMAFANTASMA

Formafantasma is van de Italiaanse designers Andrea Trimarchi en Simone Farresin. Hun designstudio staat in Amsterdam. Het tweetal creëert bijzondere ontwerpen door te experimenteren met unieke materialen. Formafantasma onderzoekt de relatie tussen tradities en lokale culturen en streeft naar duurzame creaties met respect voor cultuur. Formafantasma heeft al diverse gerenommeerde projecten voor toonaangevende (mode)merken voltooid op internationaal niveau. Hun werk is ook te zien in diverse musea zoals het MoMa in New York, London’s Victoria en Albert Museum.

OVER CHEFKOK YOJI TOKUYOSHI

Yoji Tokuyoshi is een van de meest innovatieve chefkoks van Milaan. Hij spendeerde bijna een decennium in de keuken van Osteria Francescana onder leiding van chefkok Massimo Bottura. Het talent van Tokuyoshi werd snel opgemerkt. Hij promoveerde als souschef en hielp het restaurant met het verdienen van een tweede en zelfs derde Michelin-ster. In 2014 begon Tokuyoshi zijn eigen restaurant in Milaan met als thema ‘Cucina Italiana Contaminata’. In slechts tien maanden ontving het restaurant een eerste Michelin-ster. Met speciale technieken en creativiteit biedt Tokuyoshi een unieke en persoonlijke dinerervaring voor iedere liefhebber.

Kijk voor meer informatie op: www.lexus-int.com/lexus-design

Lexus Cookiebeleid
Onze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikservaring te bieden. Als u hiermee akkoord gaat kunt u gewoon verder gaan. In ons cookiebeleid leest u meer over cookies en kunt u indien gewenst uw cookie-instellingen aanpassen.