Lexus Onderhoud en reparatie

ONDERHOUD EN REPARATIE

Voor onderhoud en reparatie bent u bij de officiële Lexus dealer aan het juiste adres.

Lexus Red Carpet Treatment

RED CARPET TREATMENT

Ontdek welke bijzondere privileges wij u als Lexus rijder aanbieden.

Lexus Garantie

LEXUS
GARANTIE

Onze solide garanties zorgen voor de zekerheid van onbezorgd rijplezier.

Lexus mobiliteits service

MOBILITEITS
SERVICE

Ook na aankoop van uw Lexus behandelen wij u als een zeer gewaardeerde klant.

Lexus navigatie updates en bluetooth systemen

NAVIGATIE EN
BLUETOOTH®

Alle informatie over Lexus navigatie updates en bluetooth®-systemen.

Zijaanzicht van een hybride Lexus concept car

CONCEPT
CARS

Ontdek onze meest bijzondere concepten en tal van nieuwe, innovatieve technologieën.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

Ons design onderscheidt zich door zorgvuldig afgewogen elementen die in al onze modellen zichtbaar zijn.

hybrid cars

LEXUS
HYBRID DRIVE

Ontdek alles over de werking van onze innovatieve Lexus Full Hybrid Drive technologie.

Lees de visie missie en filosofie van Lexus in Nederland Bekijk ook onze vacatures

LEXUS IN
NEDERLAND

Lees de visie, missie en filosofie van Lexus in Nederland. Bekijk ook onze vacatures.

NIEUWS & EVENEMENTEN

TERUG NAAR ARTIKELEN

LEXUS DESIGN AWARD 2016: VERPAKKING UIT ZEE-ALGEN

LEXUS DESIGN AWARD 2016 VERPAKKING UIT ZEE ALGEN

Een onderzoeksproject naar de bruikbaarheid van zee-algen als grondstof voor verpakkingsmateriaal is bekroond met de Lexus Design Award 2016. Het is een inzending van een Japanse groep designers onder de naam AMAM. Zij ontvingen de prijs aan de vooravond van de Milan Design Week (12-17 april) uit handen van Tokuo Fukuichi, President van Lexus. Dat gebeurde tijdens de officiële opening van de tentoonstelling ‘LEXUS – AN ENCOUNTER WITH ANTICIPATION’.

1.232 INZENDINGEN

Het thema van de Lexus Design Award was ‘Anticipation’, oftewel verwachting. De jury, bestaande uit gerenommeerde designers en ontwerpers, koos eerst uit in totaal 1.232 inzendingen uit 73 landen wereldwijd twaalf finalisten. Die kregen de mogelijkheid om hun ontwerpen en ideeën onder leiding van ervaren mentors uit de designwereld uit te werken tot prototypes.

OPLOSSING VOOR VERVUILINGSPROBLEEM

AGAR PLASTICITY van AMAM (Japan) overtuigde de jury het meest. Het is een project waarin wordt onderzocht of van zee-algen gemaakt gelatineachtig materiaal is te gebruiken als milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal. Dit zou een alternatief kunnen zijn voor plastic. Volgens de jury is het een ambitieus en kansrijk experiment. “Een mogelijke oplossing voor een van de grootste vervuilingsproblemen van deze tijd. De ontwerpers hebben in de ontwikkelingsfase laten zien dat het materiaal in de praktijk voor tal van toepassingen geschikt kan zijn. Wij hebben het volste vertrouwen dat ze de vele uitdagingen die ze nog te wachten staan, kunnen tackelen”, aldus Alice Rawsthorn, jurylid van de Lexus Design Award 2016.

AMAM is in 2015 opgericht door Kosuke Araki, Noriaki Maetani en Akira Muraoka. Alle drie zijn ze afgestudeerd in Product Design aan de kunstacademie van Tama, Japan. Hun creatie is tijdens de Milan Design Week te zien in de Spazio Lexus in Milaan, samen met de projecten van de andere elf finalisten.

Lexus Cookiebeleid
Onze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikservaring te bieden. Als u hiermee akkoord gaat kunt u gewoon verder gaan. In ons cookiebeleid leest u meer over cookies en kunt u indien gewenst uw cookie-instellingen aanpassen.