Lexus Onderhoud en reparatie

ONDERHOUD EN REPARATIE

Voor onderhoud en reparatie bent u bij de officiële Lexus dealer aan het juiste adres.

Lexus Red Carpet Treatment

RED CARPET TREATMENT

Ontdek welke bijzondere privileges wij u als Lexus rijder aanbieden.

Lexus Garantie

LEXUS
GARANTIE

Onze solide garanties zorgen voor de zekerheid van onbezorgd rijplezier.

Lexus mobiliteits service

MOBILITEITS
SERVICE

Ook na aankoop van uw Lexus behandelen wij u als een zeer gewaardeerde klant.

Lexus navigatie updates en bluetooth systemen

NAVIGATIE EN
BLUETOOTH®

Alle informatie over Lexus navigatie updates en bluetooth®-systemen.

Zijaanzicht van een hybride Lexus concept car

CONCEPT
CARS

Ontdek onze meest bijzondere concepten en tal van nieuwe, innovatieve technologieën.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

Ons design onderscheidt zich door zorgvuldig afgewogen elementen die in al onze modellen zichtbaar zijn.

hybrid cars

LEXUS
HYBRID DRIVE

Ontdek alles over de werking van onze innovatieve Lexus Full Hybrid Drive technologie.

Lees de visie missie en filosofie van Lexus in Nederland Bekijk ook onze vacatures

LEXUS IN
NEDERLAND

Lees de visie, missie en filosofie van Lexus in Nederland. Bekijk ook onze vacatures.

NIEUWS & EVENEMENTEN

TERUG NAAR ARTIKELEN

TECHNISCH DNA LEXUS LFA SUPERSPORTSCAR VERTAALD NAAR NIEUWE LC PREMIUM COUPÉ

TECHNISCH DNA LEXUS LFA SUPERSPORTSCAR VERTAALD NAAR NIEUWE LC PREMIUM COUPÉ

Lexus heeft ervaringen met de state-of-the-art technologie van de veelgeprezen LFA supersportscar benut voor de ontwikkeling van de nieuwe oogverblindend vormgegeven LC gran turismo premium coupé. Met zijn sublieme dynamische rijkarakteristiek doet de LC daarom niet veel onder voor de LFA.

TECHNOLOGISCH STATEMENT

De LFA is een technologisch statement van Lexus. Deze supersportscar vormt de inspiratiebron voor de nieuwe LC gran turismo premium coupé volgens LC Chief Engineer Koji Sato. “Voordat het ontwikkelingsteam aan de LC begon, werd er iedere dag in de LFA gereden”, zegt Sato. Het team kreeg op deze manier een goed beeld van de vooruitstrevende techniek, de duurzame en lichtgewicht materialen zoals koolstofvezel én het sensatiegevoel van de LFA. “Je vindt koolstofvezel-technologie die we oorspronkelijk voor de LFA hebben ontwikkeld terug in de LC, zoals in de deurpanelen”, zegt Sato.

BESTE TORSIESTIJFHEID OOIT

Een andere overeenkomst met de LFA is de sublieme torsiestijfheid. De LC en LFA vormen de meest stijve Lexus modellen ooit gebouwd. De gewichtsverdeling van de LC 500 met V8-motor komt uit op 52% vóór en 48% achter. Voor de LC 500h met Lexus’ nieuwe state-of-the-art Multi Stage Hybrid systeem geldt een gewichtsverhouding van 51:49 (vóór/achter). Deze perfecte gewichtsverdeling in combinatie met een hoge torsiestijfheid levert een scherpe en precieze besturing op.

BESTUURDER VERBONDEN MET AUTO

Het ontwikkelen van een echt goede auto gaat veel verder dan alleen kijken naar specificaties en performancecijfers. “Klanten willen zich verbonden voelen met de auto, dus hebben we hard gewerkt om dat ook te realiseren”, zegt Sato.

EERSTE LEXUS OP NIEUWE GA-L PLATFORM

De LC staat als eerste Lexus op het nieuwe GA-L platform (Global Architecture for luxury vehicles). Dit compleet nieuwe chassisconcept vormt de basis voor andere modellen met achterwielaandrijving en de motor voorin.

UITSTEKENDE AERODYNAMICA

De vormgeving van de LC kent een uitstekende aerodynamica. Volgens LC Chief Designer Tadao Mori is dat onder meer bereikt door speciale luchtbegeleiders te plaatsen net voor de voorwielen. “Deze regelen de windcirculatie in de wielkast. De bodem is aan de onderzijde voorzien van speciale vinnen die de luchtstroom onder de auto optimaliseren”, zegt Mori. Ook de vorm van de zijspiegels, luchtinlaten in de voorbumper en de voorruit dragen bij aan de perfecte aerodynamica.

VEEL TESTWERK IN EUROPA

Veel ontwikkelingswerk van de Lexus LC vond plaats in Europa, onder meer op de Nürburgring Nordschleife in Duitsland, op de Duitse autobahn en op verschillende Europese landwegen. “We zijn nog volop bezig met testritten om de auto te perfectioneren”, zegt Sato.

LEVERING

De Lexus LC 500 met krachtige 351 kW/477 pk sterke 5,0-liter atmosferische V8-motor komt in de lente van 2017 op de Nederlandse markt. Dat geldt ook voor de LC 500h met een systeemvermogen van 264 kW/359 pk.

Lexus Cookiebeleid
Onze website maakt gebruik van cookies om u een optimale gebruikservaring te bieden. Als u hiermee akkoord gaat kunt u gewoon verder gaan. In ons cookiebeleid leest u meer over cookies en kunt u indien gewenst uw cookie-instellingen aanpassen.