1. Modellen
 2. ES
 3. Innovatieve technologie

INNOVATIEVE TECHNOLOGIE

DIGITALE BUITENSPIEGELS

Ter vervanging van de conventionele buitenspiegels, kunt u optioneel kiezen voor digitale buitenspiegels met compacte, externe camera's waarvan de beelden te zien zijn op een monitor in het interieur. Deze vooruitstrevende technologie van Lexus geeft u onder alle omstandigheden beter zicht naar achteren en opzij, met name in het donker en wanneer het regent. Het systeem verkleint uw dode hoek of laat deze zelfs geheel verdwijnen, en geeft automatisch een breder zicht bij het manoeuvreren en achteruit rijden. De resolutie van de camera's is verder verbeterd om zowel overdag als in het donker meer natuurgetrouwe beelden te kunnen produeren.

HEAD-UP DISPLAY

Belangrijke rijgegevens worden in kleur rechtstreeks op de voorruit geprojecteerd. Via het Head-Up Display, met een formaat van 260 x 97,5 mm, bekijkt u onder meer aanwijzingen van het navigatiesysteem of instellingen voor audio of veiligheidsfuncties, zonder uw ogen van de weg te halen.

MARK LEVINSON® PUREPLAY MET 17-LUIDSPREKERS

Het revolutionaire Mark Levinson® PurePlay systeem is ontworpen om bestuurder en passagier volledig te laten opgaan in de meest krachtige en pure luisterervaring die er bestaat. PurePlay maakt gebruik van meerdere technologieën voor het best mogelijke geluid: nauwkeurige staging, zorgvuldig geplaatste luidsprekers van wereldklasse en ongeëvenaarde tuning en decompressie. In het interieur bevinden zich in totaal 7 Unity™ luidsprekers op schouderhoogte, wat de akoestiek ten goede komt en zorgt voor tonale synergie met de grote subwoofer (ø 265 mm) onder de achterruit.

Via Apple CarPlay® of Android Auto® kunt u in de nieuwe ES 300h eenvoudig de apps van uw smartphone weergeven en bedienen op het centrale display. 

Met de Lexus Link app verandert uw nieuwe ES 300h in een connected car. U beschikt over moderne Connected Services als: 

 • Analyse rijgegevens: registreert uw ritten, uw rijstijl en houdt desgewenst zakelijke ritten bij. 
 • Hybrid Coach: helpt u zo zuinig mogelijk te rijden.
 • Find My Car: vindt uw Lexus op een volle parkeerplaats en begeleidt u naar uw ES.  
 • Car to Door: begeleidt u na het parkeren te voet verder naar uw bestemming.
 • eCare: beheert het onderhoud voor uw ES 300h.
 • Waarschuwingslampjes: leggen de betekenis van elk waarschuwingslampje uit en vertellen u de stappen die u moet ondernemen.
 • Car status: informeert u wanneer u de ramen van de portieren heeft opengelaten, of de verlichting niet heeft uitgeschakeld. U kunt ook op afstand zien of u uw auto heeft afgesloten.
 • Battery Guard: houdt het laadniveau van de 12V accu van uw auto in de gaten.
 • Remote Control: alle uitvoeringen van de ES 300h bieden de mogelijkheid om functies als raamverwarming, alarmlichten en ook de portiersloten op afstand te regelen.

Als ES-rijder profiteert u kostenloos en gedurende de volledige levensduur van uw auto van alle voordelen van Lexus Link Standard Connectivity. Het Lexus Link Premium Connectivity Pack is bovendien de eerste vier jaar na aanschaf gratis, daarna kunt u gebruikmaken van een abonnement. Hiermee beschikt u over functies als: 

 • Cloud-based navigatie & spraakassistent
 • Actuele verkeersinformsatie
 • Beschikbaarheid parkeerplaatsen en parkeergarages
 • Remote Climate: op afstand bediende airconditioning, stuur- en stoelverwarming en instellen van de temperatuur in het interieur