1. Modellen
  2. ES
  3. Veiligheid

VEILIGHEID

5 STERREN VAN EURO-NCAP / 10 AIRBAGS

Bij zijn introductie werd de ES 300h door Euro NCAP uitgeroepen tot veiligste auto in de categorieën Grote gezinsauto’s en Hybride/elektrische auto's. Dankzij innovatieve technologieën zoals het Lexus Safety System +, met onder meer een geavanceerd Pre-Collision System, werd de ES 300h door Euro NCAP beoordeeld met de maximaal haalbare 5 sterren. Voor maximale veiligheid beschikt de ES bovendien standaard over 10 airbags, waaronder frontairbags voor bestuurder en passagiers, zijairbags voor en achter en gordijnairbags over de volledige lengte van het inzittendengedeelte.

 

LEXUS SAFETY SYSTEM +

Het Lexus Safety System + (LSS+) van de ES 300h omvat onder meer een vooruitstrevend Pre-Collision System dat in het donker voetgangers detecteert, en overdag zelfs fietsers 'ziet'. Geavanceerde veiligheidssystemen zoals Intersection Turn Assist en Emergency Steering Assist brengen het veiligheidsniveau van de ES 300h op een nog hoger plan.

PRE-COLLISION SYSTEM

Behalve tegemoetkomend verkeer registreert het Pre-Collision System ook voetgangers overdag en fietsers in het donker. Dit is te danken aan een gevoeligere camera die helpt om het aantal verkeersongevallen in het donker terug te dringen, bijvoorbeeld wanneer een voetganger door de koplampen van tegemoetkomend verkeer moeilijk te zien is. Daarnaast is het dekkingsgebied van de millimetergolf radar verbreed, waardoor het systeem nu overdag ook fietsers opmerkt. Heeft het systeem eenmaal bepaald dat de kans op een aanrijding groot is, dan treden de remmen van de ES 300h automatisch in werking.

Lane Tracing Assist helpt u als bestuurder om in het midden van de rijbaan te blijven. Het systeem werkt bovendien in scherpere bochten dan de voorgaande generatie. Zodra LTA merkt dat de auto zijn rijbaan verlaat, dan helpt het systeem de bestuurder om op koers te blijven. Bevindt een ander voertuig, een voetganger of fietsers zich vlakbij of in uw rijbaan, dan ondersteunt Emergency Steering Assist u door de auto stabiel te houden, en te voorkomen dat u ongewild uw rijbaan verlaat.

Na 13 jaar van onderzoek en ontwikkeling geeft het optionele BladeScan® Adaptive High-beam System (AHS) - wederom een wereldprimeur van Lexus - u als bestuurder een beter zicht, vergeleken met conventionele LED koplampen. Met deze technologie wordt het licht van 12 LEDs geprojecteerd op een vinvormige, zeer snel ronddraaiende spiegel, en vervolgens door een lens. Tests wijzen uit dat voetgangers en verkeersborden met BladeScan® AHS vanaf grotere afstand worden opgemerkt (al vanaf 56 meter, vergeken met 32 meter voor conventionele systemen), zonder tegemoetkomend verkeer te verblinden.