1. Modellen
  2. LBX Wereldpremière
  3. Design & Craft

DESIGN EXTERIEUR: EEN NIEUWE LEXUS MERKIDENTITEIT

Een belangrijke ambitie van het designteam van Lexus was om een auto te ontwerpen met een relaxed en minder formeel karakter en een authentieke, eigen stijl waarmee mensen zich direct verbonden kunnen voelen. Het belangrijkste aspect van het design is het nieuwe vooraanzicht dat de spindle grille ‘breekt’. Met dit belangrijke designkenmerk van het afgelopen decennium breekt voor Lexus een nieuw tijdperk aan. 

De elegante, frameloze grille is bepalend voor de lijnen van de spindle body van de LBX, die bepalend is voor de krachtige, dynamische uitstraling van de auto. Het sterk aerodynamische design helpt bovendien de luchtstromen efficiënter over en om de carrosserie te geleiden. De nieuw ontworpen koplampen geven de auto een sterke visuele signatuur, met dagrijverlichting en richtingaanwijzers geïntegreerd in één multifunctionele unit. Het nieuwe design markeert tevens een aanpassing van de voor de koplampen kenmerkende L-vorm, die nu naar buiten wijst en zo de richting van beide richtingaanwijzers volgt

De achterzijde van de auto heeft een al even krachtig voorkomen. De kentekenplaat is lager geplaatst zodat het Lexus-logo op de achterklep prominenter aanwezig is. De jongste evolutie van de L-vormige lichtstrip aan de achterzijde heeft een grotere visuele impact, met de richtingaanwijzers en achteruitrijverlichting die minder opvallend aanwezig zijn wanneer deze niet worden gebruikt. 

De laaggesneden motorkap, in de carrosserie verzonken stootlijsten, een dynamisch gevormde dakspoiler en strak ontworpen lichtunits verbeteren de aerodynamische prestaties van de LBX, en dragen daarmee bij aan de efficiency, stabiliteit en sportieve prestaties van de auto. Voor de carrosserie zijn meerdere sprankelende kleurstellingen en diepglanzende Sonic kleuren beschikbaar. Voor de LBX Emotion en LBX Cool is de auto voorzien van een bi-tone kleurstelling, met een combinatie van één van de beschikbare lakkleuren en een contrasterend zwart dak.

DESIGN INTERIEUR: EENVOUD EN ELEGANTIE, VAKMANSCHAP EN HOOGSTAANDE KWALITEIT

De designers van Lexus hebben alles in het werk gesteld om te komen tot een eenvoudig en verfijnd interieur met het gevoel en de ambiance van een model uit een hoger segment. Dit effect stoelt op drie belangrijke elementen: goed zicht met een open uitzicht op een eenvoudig, overzichtelijk instrumentarium, een breed ruimtelijk gevoel en een middenconsole als onmiskenbaar middelpunt. 

De hoogstaande kwaliteit en een uitzonderlijk oog voor detail is zichtbaar in de gebruikte materialen en afwerking die aangenaam is om naar te kijken, en even plezierig aanvoelt. Behalve semi-aniline leder van de hoogste kwaliteit heeft u de keuze voor een diervriendelijk interieur dat is afgewerkt met synthetisch leder voor de stoelzittingen en het stuurwiel, pookknop en portierpanelen. Voor de LBX zijn tevens nieuwe Tsuyusami decoratiepanelen in de kleur Charcoal trim beschikbaar gemaakt met een nieuwe techniek waarmee meerdere lagen zorgen een aangename textuur, met tegelijkertijd een gevoel van diepte. Sfeerverlichting versterkt het gevoel van Omotenashi dat ervoor zorgt dat elke passagier zich in het interieur volledig thuis en op zijn gemak voelt. Het lichtdesign geeft u de keuze uit 50 verschillende kleuren en ambiances en helpt u om verschillende delen van het interieur subtiel uit te lichten.

De cockpit voor de bestuurder is een nieuwe interpretatie van het Tazuna concept van Lexus, dat voor het eerst werd geïntroduceerd voor de NX, onze mid-size SUV. Met dit concept worden alle belangrijke bedieningselementen en informatiebronnen logisch rond de bestuurder gecentreerd, zodat afleiding tijdens het rijden tot het minimum wordt beperkt. De positie en hellingshoek van het stuurwiel werd zorgvuldig berekend om de bestuurder een volledig gevoel van controle en vertrouwen te geven.

Voor een zo breed mogelijk uitzicht onderscheidt het horizontaal georiënteerde instrumentarium zich met een overzichtelijk en eenvoudig design. De vorm van het dashboard vloeit aan weerszijden over in de portierpanelen, waardoor de passagiers voorin zich veilig en geborgen voelen. De vloeiende lijn die door dit design is gecreëerd helpt de bestuurder een gevoel te krijgen voor eventuele rolneigingen in bochten. Een lage zitpositie versterkt voor de bestuurder het gevoel van één zijn met de auto, en zorgt bovendien voor meer knieruimte. Om er zeker van te zijn dat alle passagiers aan boord een goed uitzicht hebben, hebben de achterste zitplaatsen een iets hogere zitpositie dan de inzittenden voorin.

De bagageruimte heeft een laadvolume tot maximaal 332 liter (Uitvoering met FWD met achterbank in de reguliere stand. Dit is voldoende ruimte om twee grote koffers van 75 liter onder de oprolbare tonneau cover te kunnen meenemen.