1. Modellen
  2. LBX Wereldpremière
  3. Multimedia & Veiligheid

DE MODERNSTE MULTIMEDIA EN PREMIUM INFOTAINMENT

De LBX beschikt over een 9,8" touchscreen, waarmee u toegang heeft tot het nieuwste Lexus Link Connect systeem. 

Hiermee beschikt u onder meer over navigatie in de cloud en plant u uw ritten op basis van actuele verkeersinformatie. Extra gemak ervaart u met de "Hey Lexus" boordassistent, die reageert op gesproken commando’s van zowel de bestuurder als de voorpassagier.

Uw smartphone kunt u probleemloos integreren om gebruik te kunnen maken van Apple CarPlay (draadloos) of Android Auto. Optioneel kunt u kiezen voor het gebruiksgemak van een digitale sleutel. Deze is compatible met zowel Apple als Android toestellen en geeft u de mogelijkheid om uw auto met uw smartphone te openen en te starten. U hoeft uw telefoon slechts bij zich te dragen om van deze functie gebruik te kunnen maken. Ook kunt u de digitale sleutel delen wanneer andere mensen gebruik willen maken van de auto’ of toegang nodig hebben tot het interieur.

Net als andere nieuwe modellen van Lexus biedt de nieuwe LBX eenvoudige over-the-air updates van de software voor multimedia en veiligheidssystemen. Zo beschikt u als eigenaar altijd over de nieuwste software zonder daarvoor een bezoek te hoeven brengen aan de Lexus-dealer. 

Als exclusieve audiopartner van Lexus ontwierp Mark Levinson een optioneel premium audiosysteem voor de LBX, met onder meer dertien luidsprekers, optimaal geplaatst voor de best mogelijke akoestiek in het interieur. Zo is een subwoofer aangebracht in de achterklep, zodat deze niet ten koste gaat van het laadvolume in de bagageruimte.

INTELLIGENTE VEILIGHEIDS- EN HULPSYSTEMEN

In de LBX profiteert u van de uitgebreide veiligheids- en rijhulpsystemen van het Lexus Safety System + van de nieuwste generatie. Hiermee beschikt de auto over meerdere systemen om potentieel gevaar te signaleren en om de bestuurder te waarschuwen wanneer dat nodig is. Onderdeel van het systeem zijn ook functies die gecontroleerd helpen met besturing, remmen en aandrijving wanneer dat nodig is om een aanrijding te voorkomen, of om de gevolgen daarvan zoveel mogelijk te beperken. Belangrijke functies zijn onder Pre-Collision System met Intersection Turn Assist, Dynamic Radar Cruise Control, Lane Tracing Assist/Lane Keep Assist en Road Sign Assist. Andere details die rijden en manoeuvreren met de LBX veiliger maken zijn de elektronische E-latch portiervergrendeling met Safe Exit Assist, een Driver Monitor, intelligente parkeersensoren met Auto-Braking, Rear Cross Traffic Alert en een Blind Spot Monitor.

Optioneel kunt u kiezen voor extra uitgebreide veiligheidsfuncties, zoals Front Cross Traffic Alert en een Panoramic View Monitor. Met remote parking parkeert u uw auto met het grootste gemak en zonder stress in een kleine ruimte. Desgewenst kunt u uw auto met behulp van uw smartphone zelfs op afstand inparkeren. 

Bij slechte weersomstandigheden heeft u als bestuurder beter zicht door de aanwezigheid van een nieuwe, verbeterde ruitenwisser, die ook behoort tot de standaarduitrusting van de LC en LS, topmodellen van Lexus. Deze ruitenwisser verspreidt ruitensproeiervloeistof vanuit de wisser zelf, waardoor de voorruit beter en sneller wordt gereinigd.