1. Modellen
  2. UX 300e
  3. Prestaties

PRESTATIES

Prestaties

LAAG ZWAARTEPUNT / STIJF PLATFORM

De nieuwe UX 300e onderscheidt zich met een lichtvoetig weggedrag en krachtige acceleraties, een combinatie die vanaf de eerste kennismaking een groter gevoel geeft van vertrouwen en controle. Puur rijplezier krijgt een extra dimensie door het lagere zwaartepunt, met alle zwaardere componenten samengebracht rond het middelpunt van de auto. Voor de beste stuureigenschappen in zijn klasse en maximaal rijcomfort zijn de high-performance eigenschappen van het GA-C platform van de UX verder verbeterd door de extra stijfheid van het batterijpack onder de vloer van de UX 300e, met meerdere dwarsbalken als extra versteviging.
Prestaties

POWER CONTROL UNIT (PCU)

De UX 300e is uitgerust met een compacte en nieuw ontwikkelde Power Control Unit (PCU), voor meer vermogen en een optimale actieradius. Alle componenten zijn gemaakt om bestand te zijn tegen de hoge vermogens binnen de aandrijflijn van elektrische voertuigen. Om geluid en trillingen te reduceren, is de PCU gemonteerd op de belangrijkste dwarsbalk in het motorcompartiment. De PCU staat met soepele acceleraties garant voor rijcomfort onder alle omstandigheden, zelfs wanneer u het gaspedaal per ongeluk iets te hard intrapt.

De nieuw ontwikkelde, 150 kW sterke elektromotor/dynamo van de UX 300e drijft niet alleen de voorwielen van de auto aan, maar maakt ook gebruik van regeneratief remmen om elektriciteit terug te winnen. Het is een van de meest geavanceerde en compacte elektromotoren van dit moment, die een hoog vermogen combineert met een enorme efficiency.

Voor aangename rijeigenschappen onder de meest uiteenlopende omstandigheden, van langzaamrijdend verkeer in de stad tot bochtige landweggetjes, kunt u voor de mate van afremmen in de UX 300e kiezen uit vier verschillende standen. Hiervoor kunt u gebruikmaken van de schakelpaddles aan weerszijden van het stuurwiel. Een ander belangrijk punt van interactie tussen u en de UX 300e is de fraai afgewerkte Drive Selector. Deze dient als vervanger van de conventionele versnellingspook, ligt perfect in de hand en maakt gebruik van de modernste ‘shift-by-wire’ technologie waarmee u de transmissie instelt op Reverse, Neutral of Drive.