1. Modellen
  2. UX
  3. Krachtig Design

KRACHTIG DESIGN

VORM EN FUNCTIE

Onze designers stelden alles in het werk om deze luxueuze, compacte SUV een spannende en dynamische uitstraling te geven. Dat is zelfs zichtbaar in kleinere details, zoals de LED achterlichten, die met hun stijlvolle en aerodynamische vorm een bijdragen leveren aan de uitzonderlijke rijeigenschappen. Een van de vele voorbeelden van de wijze waarop de UX 250h vorm en functie met elkaar weet te verenigen.

F SPORT / F SPORT Design

De nieuwe lakkleur Sonic Platinum maakt de UX verleidelijker dan ooit. Zijn dynamische en strakke lijnen worden benadrukt door sportieve 18" lichtmetalen velgen en wielranden in de kleur van de carrosserie. De UX F SPORT Design maakt de range nóg veelzijdiger, met een F-mesh grille en bi-tone kleurstelling. Deze kleurencombinatie is ook beschikbaar voor de UX F SPORT, om de dynamische aspiraties van beide uitvoeringen nog eens te onderstrepen.

17" 7” LICHTMETALEN VELGEN MET AERO DESIGN

De in zwart of metallic zilver uitgevoerde velgen zijn voorzien van spaken met aerodynamisch gevormde schoepen aan de zijkant, een wereldprimeur voor Lexus. De vorm van de schoepen is geïnspireerd op de ‘Gurney Flap’ op de achtervleugel van Formule 1 auto’s. Deze reguleert de luchtstroom en creëert wervelingen die de downforce vergroten. Dit innovatieve nieuwe design biedt meer stabiliteit tijdens het remmen, verbetert de koeling van de remmen en vermindert de turbulentie langs de flanken van de auto.

Deze compacte koplampen zijn voorzien van triple-LED lenzen, met L-vormige dagrijverlichting vormen in een voor Lexus kenmerkende pijlpunt. Multi-weather lampen zorgen ook bij mist voor goed zicht.

Het geavanceerde design van het achterlicht van de nieuwe UX 250h is niet alleen opvallend, maar levert ook een bijdrage aan de aerodynamische efficiency. Een in de achterlichten geïntegreerde luchtgeleider vermindert wisselingen in luchtdruk met 16% en geeft in bochten en bij sterke zijwind meer stabiliteit. Het markante achterlicht bestaat uit één lijn van 120 LED’s die in het midden taps toeloopt en op het smalste punt slechts 3 millimeter breed is.