1. Modellen
  2. UX
  3. Krachtig Design

KRACHTIG DESIGN

Krachtig Design

F SPORT / F SPORT Design

Nieuwe lakkleuren maken de UX verleidelijker dan ooit. De UX F SPORT en F SPORT Design geven de range nog meer sportieve dynamiek, met de optioneel leverbare kleuren Sonic Copper, Sonic Titanium en Sapphire Blue, gecombineerd met contrasterend zwart voor het dak, de raamstijlen en dakrails.
Krachtig Design

17" LICHTMETALEN VELGEN MET AERO DESIGN

De in zwart of metallic zilver uitgevoerde velgen zijn voorzien van spaken met aerodynamisch gevormde schoepen aan de zijkant, een wereldprimeur voor Lexus. De vorm van de schoepen is geïnspireerd op de ‘Gurney Flap’ op de achtervleugel van Formule 1 auto’s. Deze reguleert de luchtstroom en creëert wervelingen die de downforce vergroten. Dit innovatieve nieuwe design biedt meer stabiliteit tijdens het remmen, verbetert de koeling van de remmen en vermindert de turbulentie langs de flanken van de auto.

Deze compacte koplampen zijn voorzien van triple-LED lenzen, met L-vormige dagrijverlichting vormen in een voor Lexus kenmerkende pijlpunt. Multi-weather lampen zorgen ook bij mist voor goed zicht.

Het geavanceerde design van het achterlicht van de nieuwe UX 300h is niet alleen opvallend, maar levert ook een bijdrage aan de aerodynamische efficiency. Een in de achterlichten geïntegreerde luchtgeleider vermindert wisselingen in luchtdruk met 16% en geeft in bochten en bij sterke zijwind meer stabiliteit. Het markante achterlicht bestaat uit één lijn van 120 LED’s die in het midden taps toeloopt en op het smalste punt slechts 3 millimeter breed is.