1. Modellen
  2. UX
  3. Prestaties

PRESTATIES

LEXUS DRIVING SIGNATURE

De vooruitstrevende Lexus UX 250h zelfopladende hybride onderscheidt zich met zijn uitzonderlijke souplesse en vrijwel geruisloze rijcomfort. Ervaar de unieke Lexus Driving Signature die voortkomt uit maandenlange tests door dezelfde ‘Takumi’ master drivers die ook de indrukwekkende LC Coupé tot in de puntjes perfectioneerden. Het resultaat is een compacte SUV met een verrassend atletisch karakter.

LEXUS ZELFOPLADENDE HYBRIDE VAN DE VIERDE GENERATIE

De UX 250h wordt aangedreven door een zelfopladende hybride aandrijflijn, met onder meer een zeer efficiënte, nieuw ontwikkelde 2,0 liter benzinemotor en een gecombineerd vermogen van 184 DIN pk. Deze aandrijflijn is naar keuze leverbaar met voorwielaandrijving of E-Four All-Wheel Drive, gecombineerd met een compacte en lichtgewichte transaxle en Power Control Unit, ontworpen om vermogensverlies als gevolg van warmte en frictie zoveel mogelijk te beperken. Voor de nieuwe nikkel-metaalhydride accu werden een meer compacte constructie en koelsysteem ontwikkeld.

HYBRIDE TRANSMISSIE

Deze hybride transmissie van de nieuwste generatie koppelt de 2,0 liter benzinemotor aan twee elektromotoren/dynamo’s. De interne frictie in de transmissie ligt 25% lager dan van voorgaande systemen van Lexus. De Sequential Shiftmatic functie remt in zes stappen gefaseerd af op de motor en voelt aan als een handgeschakelde transmissie. Voor bediening kunt u kiezen uit de schakelpaddels aan weerszijden van het stuurwiel of de S-stand op de pookknop.

De nieuwe nikkel-metaal hydride accu en het koelsysteem bevinden zich onder de achterbank van de UX 250h. Daarmee blijft een zo groot mogelijk laadvolume behouden, met bovendien een gunstig effect voor het lage zwaartepunt van de auto.

De UX 250h is naar keuze leverbaar met voorwielaandrijving of elektrisch gestuurde All-Wheel Drive, ofwel E-FOUR. Het E-FOUR systeem maakt gebruik van een separate elektromotor/dynamo op de achteras. Een vloeiende verdeling van het motorvermogen over de voor- en achterwielen zorgt voor een stabieler weggedrag - zelfs op hellingen of gladde wegen. Tegelijkertijd ligt het brandstofverbruik lager dan dat van conventionele systemen voor vierwielaandrijving.