Hybrid mechanisme van een Lexus

VOOR ALLE SEIZOENEN

ALL SEASON BANDEN

Wilt u het hele jaar zorgeloos rijden zonder uw banden te verwisselen? Dan zijn de all season banden van Lexus de perfecte oplossing.

ALL SEASON BANDEN

Waarom all season banden?
All season banden zijn ideaal als u het hele jaar met dezelfde banden wil rijden. Ze zijn geschikt voor normale weersomstandigheden, gedurende het jaar. All season banden presteren het hele jaar door goed, maar bij extremere weersomstandigheden, zoals hoge of hele lage temperaturen, presteren zomer- en winterbanden beter. Het voordeel van all season banden is dat u de banden niet hoeft te wisselen en u de gedemonteerde banden niet hoeft op te slaan.

    Parallax Image 1 Kwaliteit

DE KWALITEITSBANDEN VAN LEXUS

KIES VOOR KWALITEIT

De vier banden onder uw Lexus hebben een verantwoordelijke taak. Ze dragen het gewicht van de auto, de inzittenden en uw bagage. Ook spelen ze een cruciale rol bij het weggedrag van uw Lexus: optrekken, remmen, het opvangen van dwarskrachten in bochten en grip op een nat wegdek. De juiste banden zijn daarom erg belangrijk. Uw Lexus wordt vanaf de fabriek geleverd met banden van zeer goede kwaliteit. Indien ze vervangen moeten worden is ons advies om voor dezelfde kwaliteit te kiezen.

    Parallax Image 2 Yokohama

DE KWALITEITSBANDEN VAN LEXUS

LEXUS RAADT YOKOHAMA AAN

Uw Lexus dealer weet wat de juiste banden voor uw Lexus zijn, zoals die van Yokohama. Met de keuze voor Yokohama heeft u gegarandeerd een band die afgestemd is op uw Lexus. Bovendien kiest u voor een merk met een goede prijs-prestatieverhouding.

    Parallax Image 3 Bandenspanning

DE KWALITEITSBANDEN VAN LEXUS

BANDENSPANNING

Naast de juiste band, is het ook belangrijk dat u met de juiste bandenspanning rijdt. Voor uw veiligheid en voor de levensduur van uw banden. Uit elke band ontsnapt namelijk continu een beetje lucht. Een te lage bandenspanning zorgt voor een hoger brandstofverbruik, is slecht voor de wegligging en verhoogt de kans op een klapband. Een te hoge bandenspanning zorgt voor een slechter contact met de weg en meer slijtage. Controleer daarom elke maand de bandenspanning. Bandenspanningssensoren kunnen u daarbij helpen. Vanaf medio 2014 zijn alle nieuwe Lexus modellen standaard uitgerust met bandenspanningssensoren.

    Parallax Image 4 Vervanging

DE KWALITEITSBANDEN VAN LEXUS

WANNEER ZIJN UW BANDEN AAN VERVANGING TOE?

Uw banden presteren optimaal bij een profieldiepte van 5 mm of hoger. Daarna neemt de remweg toe en kunnen uw banden minder goed het regenwater afvoeren. De wettelijke minimale profieldiepte is 1,6 mm. Wij adviseren echter uw banden te vervangen wanneer deze een profieldiepte hebben van 3 mm. Daarnaast slijten uw banden ook wanneer u deze weinig gebruikt. Het rubber droogt namelijk uit. Naast ouderdom, hebben ook de weersomstandigheden invloed op de houdbaarheid. Laat uw banden dus regelmatig controleren door uw Lexus dealer.

 • Hybrid mechanisme van een Lexus

  HOE KAN IK BANDEN ONDERLING VERGELIJKEN?

  Sinds 2012 hebben autobanden die op de Europese markt worden verkocht, verplicht een gestandaardiseerd label. Dat maakt het makkelijker om eigenschappen als grip, brandstofefficiency en rolgeluiden van verschillende merken banden met elkaar te vergelijken. Het helpt u bij de keuze van de juiste Lexus band.

 •     Full Width Image
 • UITLEG EUROPEES BANDENLABEL

  •     Bandenlabel 1

   BRANDSTOF

   7 klassen van G (minst efficiënt) t/m A (zeer zuinig). Het resultaat kan variëren tussen de voertuigen en de rijomstandigheden, maar het verschil tussen een voertuig uitgevoerd met een complete set banden van een G- of een A-klasse zou het brandstofverbruik tot wel 7,5%* kunnen verminderen.

       Bandenlabel 2

   HOEVEELHEID GRIP

   7 klassen van G (langste remweg) t/m A (kortste remweg). Het resultaat kan variëren tussen voertuigen en rijomstandigheden, maar het verschil tussen een voertuig uitgevoerd met een complete set banden van een G- of een A-klasse zou de remweg tot wel 30%** kunnen verkorten.

       Bandenlabel 3

   EXTERN AFROLGELUID

   Naast de afrolgeluidswaarde in decibel dB(A) geeft het pictogram aan of het externe afrolgeluid van de band voldoet aan de toekomstige Europese limietwaarde. N.b.: het externe afrolgeluid van een band is niet direct gerelateerd aan het waarneembare geluid in de wagen.

  • *Gemeten volgens de testmethoden in Verordening EG 1222/2009
   **Gebaseerd op een gemiddelde rijweggrip

 • Hybrid mechanisme van een Lexus

  NÓG MEER COMFORT MET DE ACCESSOIRES VAN LEXUS

  Met de accessoires van Lexus kunt u uw Lexus volledig naar wens samenstellen. Gaat u bijvoorbeeld voor een lichtmetalen velgenset, volledig naar uw smaak? Of wilt u graag net dat beetje extra luxe met een carbon interieurset? Neem contact op met uw dealer voor meer informatie over welke accessoires er beschikbaar zijn voor uw model.