2019 lexus rc f hero 1920x1080 v2

DE NIEUWE RC F

GEBOUWD VOOR HET CIRCUIT

De nieuwe RC F sportcoupé biedt de fantastische prestaties van een V8, zowel op het circuit als op de openbare weg.

ONTDEK DE RC F

Het exterieur van de RC F - nu scherper en fascinerender dan ooit tevoren - is geënt op dat van de raceauto's van de Lexus RC F GT3. De auto is ontwikkeld door ons technische centrum bij het circuit van Fuji en de auto heeft een uitzonderlijk stijf chassis en een op circuit afgesteld onderstel meegekregen.

 • 
 

 
  key features
  • Refined styling

   De RC F is op alle onderdelen ontworpen met het oog op de aerodynamische prestaties die onder alle weersomstandigheden en ieder type weg worden verlangd.

   In lagen opgebouwde LED-verlichting met geïntegreerde dagrijverlichting, een diffuser, een vernieuwde grille met wijdere openingen en de achterlichtunits zorgen voor een opzienbarend uiterlijk. Driedubbele vleugels op de voorspoiler genereren wervelingen rond de voorbumper en voeren rijwind uit de wielkasten af om de besturing een directer gevoel te bieden. Remkoelkanalen in de bumper en naast de radiateur maken duidelijk dat deze auto voor het circuit is gebouwd.

   Ontdek meer over Lexus Design

  • Takumi vakmanschap

   Om de V8 van de nieuwe RC F van binnen gladder en fijner te kunnen polijsten, bedachten de technici van Lexus een aantal nieuwe technieken. Zo ontwikkelden ze robots met twee armen om nauwkeuriger te polijsten. De robots werden vervolgens geprogrammeerd om te werken met dezelfde expertise als de Takumi vakmensen van Lexus.

   Ontdek meer over het vakmanschap van Lexus

  • Verbeterde prestaties

   De RC F is gebouwd met het oog op buitengewone prestaties en daartoe is hij uitgerust met de krachtigste V8 die Lexus ooit heeft gebouwd. Deze ongeblazen 5,0-liter V8, die tijdens de gruwelijk zware 24-uurs race op de Nürburgring en de Pikes Peak Hill Climb in Colorado is getest, is een nieuwe mijlpaal voor brute kracht.

   Er is op gewicht bespaard zonder comfort en soliditeit van deze coupé geweld aan te doen. Standaard beschikt de RC F over elektronische launch control, waarmee bestuurders in slechts 4,5 seconden van 0 - 100 km/u accelereren. Speciaal ontwikkelde Michelin Pilot Sport 4S banden verminderen onderstuur, verhogen de zijdelingse grip en hebben onder extreme omstandigheden een langere levensduur. Dankzij toepassing van aluminium delen in het onderstel, holle assen, een compacter luchtinlaatkanaal en kleinere compressor voor de airconditioning is het gewicht van de auto flink gereduceerd.

   Ontdek meer over F-modellen van Lexus

  • Vindingrijke technologie

   Lexus combineert technologie met innovatie om nieuwe vindingen tot stand te brengen. Het instrumentenpaneel van de RC F vormt een doorontwikkeling van het indrukwekkende centrale paneel van de LFA supersportauto. Getoond worden een grote snelheidsmeter, digitale en analoge aflezing van de snelheid en een monitor met de hoeveelheid koppel die naar elk wiel wordt afgegeven. Ook kunnen inzittenden aflezen hoeveel g-krachten er worden opgeroepen, en zijn er olie- en watertemperatuurmeters, informatie over verbruik en zelfs een stopwatch.

   Ontdek meer over de technologie van Lexus

  • Veiligheid

   Het is een geruststellende gedachte dat u rijdt in een van de allerveiligste auto's die ooit is gebouwd. Standaard is de RC F uitgerust met het Lexus Safety System +, die alle technologie omvat waarmee de meest voorkomende soorten ongevallen kunnen worden voorkomen: aanrijdingen van achteren, het onbedoeld verlaten van de rijstrook en aanrijdingen waarbij voetgangers zijn betrokken.

   Bij het wisselen van rijstrook detecteert de RC F de dode hoek en dankzij Dynamic Radar Cruise Control mindert hij snelheid wanneer de voorligger afremt. De RC F beschikt ook over verkeersbordherkenning waarmee informatie van verkeersborden wordt afgelezen. Automatisch grootlicht detecteert 's nachts andere weggebruikers en Lane Departure Alert houdt de auto op koers in bochten of op snelwegen. Het Pre-Collision System maakt gebruik van minitieuze radar in combinatie met een camera die zelfs voetgangers detecteert, en waarschuwt om adequate maatregelen te nemen.

   Ontdek meer over de veiligheid van Lexus

  • Gran Touring Pack

   De aerodynamische voorzieningen van het optionele Gran Touring Pack zorgen voor extra grip en een exactere besturing. Dankzij lichtere wielen, koolstof keramische schijven en remklauwen is een aanzienlijke gewichtsreductie van 25 kilo onafgeveerd gewicht aan de voorzijde alleen al gerealiseerd.

   Standaard is rode, lederen bekleding met afwerking van Alcantara en rood koolstofvezel. Er is één exclusive en gelimiteerd kleur beschikbaar i.c.m. met Gran Touring Pack: Matt Mercury Grey.

KIES UW FAVORIETE KLEUR

Experimenteer met diverse lakkleuren voor de RC-F of stel de RC-F uitgebreid samen in onze carconfigurator

Klik om te draaien

RC F / F White metallic

ERVAAR DE RC F

Onder de welvingen van de motorkap ligt de krachtigste V8-motor die we ooit hebben ontwikkeld. Zijn enige oogmerk is het leveren van onvoorstelbaar vermogen. Ervaar het onweerstaanbare verslavende geluid van de V8-motor bij het terugschakelen, en hoe het Torsen® Limited Slip Differentieel bij hoge snelheden de auto beheersbaar houdt.

 • ERVAAR DE RC F

  Het bovenstaande model is niet representatief voor het gamma.

ANDERE MODELLEN