KIEZEN MET HET HOOFD, RIJDEN MET HET HART

LEXUS RC F

Een sportcoupé voor sensationeel rijplezier.

MAAK KENNIS MET DE RC F

Zijn lage, gespierde uitstraling en aan de autosport ontleende lijnen maken dat u de RC F onmogelijk over het hoofd kunt zien. Liefhebbers kijken dan ook graag naar deze spectaculaire 2+2 coupé. De RC F is ontwikkeld als antwoord op de wens van bestuurders die niets liever willen dan high-performance rijplezier en superieure luxe.

 • Bereken uw inruilwaarde in 2 stappen

  Wat kunt u verwachten?

  Direct uw inruilwaarde
  100% vrijblijvend
  Vanuit officiële Lexus dealer
 • 
 

 
  Voorkant blauwe Lexus RC F
  • Met de hand gebouwde V8

   De ontzagwekkende 5,0 liter V8 motor wordt met de hand gebouwd en vervolgens met behulp van een stethoscoop getuned. Het resultaat is een vermogen van 477 pk en een koppel van meer dan 530 Nm. De cilinderkop en alle bewegende delen zijn ontworpen om bij hoge toerentallen het maximale vermogen te verhogen.

  • Sports VDIM

   Sports Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM) zorgt ervoor dat u het enorme vermogen van de RC F veilig en soepel kunt benutten, zelfs wanneer u een bocht met enige snelheid neemt.

  • Carbon Pack

   Mede dankzij de technologie die werd ontwikkeld voor de Lexus LFA en de IS F CCS-R raceauto is de RC F 'Carbon Pack' maar liefst 9,5 kilo lichter dan de standaardversie.

  • 8-traps Sport Direct Shift

   De V8 motor brengt zijn vermogen over via een 8-traps Sport Direct Shift(SDS) sequentiële transmissie die ook handmatig schakelen mogelijk maakt. Door een aanpassing in de software reageert de transmissie nog directer op de kleinste beweging van het gaspedaal.

  • 19" velgen van gesmeed lichtmetaal

   De optionele velgen van de RC F zijn vervaardigd uit gesmeed - in plaats van gegoten - lichtmetaal, volgens een procédé dat vergelijkbaar is met de hamer van een smid. Daardoor zijn de velgen niet alleen steviger, maar ook lichter.

  • Lederen sportstoelen

   De nieuw ontworpen stoelen met hoge rugleuning zijn vervaardigd met behulp van de 'integrated foaming' technologie van Lexus. Zo bent u verzekerd van extra zijdelingse steun in snelle bochten. De vorm en stevigheid van de zitting is zorgvuldig gekozen om de druk op de gevoelige onderrug te verminderen.

KIES UW FAVORIETE KLEUR

Experimenteer met diverse lakkleuren voor de RC F of stel de RC F uitgebreid samen in onze carconfigurator

Configure your car

Klik om te draaien

RC F Carbon Edition / F White metallic

BELEEF DE RC F

Onder de gewelfde motorkap ligt de krachtigste V8 die we tot nu toe maakten. Deze krachtbron ontwikkelt een imposant vermogen. Geniet van het onweerstaanbare en verslavende geluid van 'tussengas' tussen de versnellingen, terwijl u dankzij Torque Vectoring Differential ook bij hogere snelheden de controle behoudt. De RC F belichaamt de geest van een volbloed sportcoupé.

 • BELEEF DE RC F

  De hierboven getoonde content kan afwijken van de werkelijkheid.


 

 
  RC F 10th Anniversary Edition promo

RC F

RC F 10TH ANNIVERSARY EDITION

Lexus’ sportlabel F bestaat tien jaar. Speciaal voor dit jubileum ontwikkelde Lexus de RC F 10th Anniversary Edition. Een uiterst exclusieve RC F waarvan slechts 240 exemplaren zijn gebouwd. Wereldwijd welteverstaan. Slechts één exemplaar komt naar Nederland.

Next steps

ANDERE MODELLEN