1. Legal
  2. Verkoopvoorwaarden

VERKOOPVOORWAARDEN

Alle consumentadviesenprijzen zijn inclusief BTW, BPM en kosten rijklaar maken, recyclingbijdrage en leges. Op basis van de door de overheid bepaalde belastingmaatregelen heeft een personenwagen een korting of een toeslag op de BPM. In deze prijslijst is dit reeds verrekend.

Het BPM bedrag wordt wettelijk bepaald op het moment van aanvraag van het kenteken deel 1A en is gebaseerd op de op dat moment geldende netto catalogusprijzen en emissiecijfers. Het BPM bedrag in deze prijslijst is gebaseerd op de situatie behorende bij de datum van deze prijslijst en geldt uitsluitend als richtlijn. Hieraan kunnen derhalve geen rechten ontleend worden. Alle genoemde bedragen zijn geldig voor levering af importeur inclusief anti-corrosiebehandeling af fabriek.

KOSTEN RIJKLAAR MAKEN

Kosten rijklaar maken hebben betrekking op transportkosten, in- en uitwendig schoon, nulbeurt, volle tank brandstof, mattenset, kentekenplaten, verbandtrommel, handling- en administratiekosten. Deze kosten zijn reeds verwerkt in de consumentenadviesprijs.

RECYCLINGBIJDRAGE

Sinds 1 januari 1995 wordt een verwijderingsbijdrage, in rekening gebracht. De verwijderingsbijdrage komt ten gunste van Auto Recycling Nederland B.V., een initiatief van de autobranche (RAI, BOVAG, FOCWA, STIBA en SVN). Auto Recycling Nederland B.V. heeft zich ten doel gesteld auto’s aan het einde van de levensduur in te zamelen en op milieuvriendelijke wijze te demonteren voor hergebruik van het materiaal. De wettelijke verplichting van de verwijderingsbijdrage financiert het project en bepaalt in belangrijke mate het succes ten bate van een schoner milieu. De verwijderingsbijdrage heet vanaf 1 januari 2013 recyclingbijdrage. Deze kosten zijn reeds verwerkt in de consumentenadviesprijs.

LEGES

Sinds 1 januari 1998 worden van overheidswege leges kentekenbewijs en afdracht tenaamstelling in rekening gebracht. Deze kosten zijn reeds verwerkt in de consumentenadviesprijs