1. Modellen
  2. NX
  3. Prestaties

PRESTATIES

DE NIEUWE NX

TOONAANGEVENDE HYBRIDE EN PLUG-IN HYBRIDE AANDRIJFLIJNEN

Als jongste toevoeging aan de Lexus Electrified range stelt de nieuwe NX 450h+ Plug-in Hybrid nieuwe normen. Behalve zijn volledig elektrische actieradius van 98 kilometer in de stad zijn ook het vermogen van 309 pk en de krachtige acceleraties ronduit indrukwekkend. Maar minstens zo belangrijk is zijn toonaangevende efficiency in de hybride rijmodus wanneer de batterij leeg is, zonder dat u hiermee concessies doet ten aanzien van laadvolume of de inhoud van de benzinetank.
DE NIEUWE NX

TAZUNA COCKPIT

Het opvallende 'Tazuna' concept, dat Lexus voor het eerst toonde in het interieur van de LF-30 concept car, wordt werkelijkheid in de nieuwe NX. Het interieur is geïnspireerd op de wijze waarop ruiters hun paard commando's geven via de teugels. Op vergelijkbare wijze draagt het interieur van de nieuwe NX bij aan een onvergetelijke rijervaring, door te zorgen voor maximaal contact tussen u, de weg die voor u ligt en het stuur in uw handen.
DE NIEUWE NX

Rijmodus selecteren

Naast het stuurwiel bevindt zich de schakelaar voor Drive Mode Select. Hiermee kunt u als bestuurder kiezen uit de rijmodi Eco, Normal and Sport modes, om zo efficiënt mogelijk te rijden, met meer dynamiek of met extra rijcomfort. Behalve de rijmodi Eco en Normal kunt u in de NX F SPORT ook kiezen uit Custom, Sport S en Sport S+.

De NX is gebouwd op ons veelgeprezen Global Architecture K-platform en biedt veel dynamische verbeteringen, zoals een betere grip en een groter reactievermogen. Een breder profiel en een lager zwaartepunt resulteren in superieure handling en stabiliteit. Op zoek naar verfijning en minder onderstuur hebben de Lexus-ingenieurs laserschroeflassen, lijmverbindingen, dakverstevigingen, dubbele motorkapsloten en staalverstevigingen met hoge treksterkte toegepast. Om gewicht te besparen werd aluminium gebruikt voor de vleugels en de motorkap.

Om een ruime cabine met 500 liter bagageruimte en een laag zwaartepunt mogelijk te maken, is de krachtige 18,1 kW lithium-ion accu van de NX 450h+ onder de cabinevloer geïnstalleerd. Dit accupakket maakt gebruik van 96 lithium-ion accucellen met een hoge capaciteit, waarmee een toonaangevende gecombineerde actieradius van 65 km (80 km in de stad) in EV-modus wordt bereikt. Deze lithium-ionaccu, die is ontwikkeld voor de NX 350h en onder de achterbank is geïnstalleerd, draagt bij aan zowel het ruime interieur als de uitstekende rijprestaties. Terwijl de lichtgewicht lithium-ioncellen de laadprestaties verbeteren, zijn de compactheid en het koelsysteem geoptimaliseerd.

Op modellen met vierwielaandrijving levert de E-FOUR naadloze prestaties en betrouwbare tractie op ruwer terrein. De innovatieve E-FOUR aandrijflijn is uitgerust met een 54 DIN pk sterke elektromotor op de achteras die onmiddellijk koppel levert.