1. Modellen
  2. RZ
De evolutie van lexus electrified

De compleet nieuwe RZ

Lees meer over een dynamische nieuwe rijbeleving van de eerste Lexus die volledig als EV werd ontwikkeld. Door u aan te melden voor de speciale RZ nieuwsbrief bent u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws.

BELEEF DE RZ 450e

In april 2022 introduceerde Lexus haar eerste volledig vanaf het fundament opgebouwde batterij-elektrische model (BEV). De compleet nieuw ontwikkelde Lexus RZ 450e onderscheidt zich met het unieke Lexus design en een rijbeleving die wordt ondersteund door de meest geavanceerde technologie op gebied van elektrische mobiliteit. Vanaf Q1 2023 in de showroom. 
De evolutie van lexus electrified

EEN NIEUWE MANIER VAN RIJDEN

De RZ 450e levert indrukwekkende prestaties, dankzij een nauwkeurig gecontroleerd koppel en een optimale gewichtsverdeling en snelle respons, mede mogelijk gemaakt door de plaatsing van belangrijke onderdelen als motor en batterijen. Lexus noemt dit concept 'The Natural', wat is gebaseerd op de DIRECT4 All-Wheel Drive die de overbrenging van het vermogen op de voor- en achterwielen afstemt op de rijomstandigheden en het wegoppervlak. Zo reageert de auto zeer direct op de commando's van de bestuurder en wordt de befaamde Lexus Driving Signature naar een nóg hoger niveau getild.
De evolutie van lexus electrified

GEAVANCEERDE CONTROLE

Met elektronische signalen in plaats van een mechanische verbinding zorgen het One Motion Grip - een primeur voor Lexus - en een vlindervormig stuur voor extra controle en een betere verbinding tussen mens en machine. Deze meer directe verbinding draagt bij aan een betere kwaliteit en overbrengingssnelheid van belangrijke rijinformatie. One Motion Grip verbetert de wendbaarheid van de auto en geeft de bestuurder extra vertrouwen met nauwkeurige berekeningen en het uitfilteren van onnodige trillingen van banden en remmen. 

BLIJF ALS EERSTE OP DE HOOGTE

In de aanloop naar de introductie van de nieuwe Lexus RZ 450e zullen we de komende periode steeds meer informatie vrijgeven, zoals de prijzen, beschikbaarheid, opties en nieuwe features. Door u aan te melden voor de speciale RZ nieuwsbrief bent u als eerste op de hoogte van het laatste nieuws. Schrijf u daarom nu in.
De evolutie van lexus electrified

AUTHENTIEKE VIERWIELAANDRIJVING

DIRECT4, een voor Lexus uniek All-Wheel Drive systeem, en de nieuw ontwikkelde, krachtige eAxle motor verdelen de aandrijfkracht continu en met de grootst mogelijke precisie over de vier wielen. Het systeem werkt op basis van het contact tussen de auto en het wegdek en de rijomstandigheden, met als resultaat een opwindende rijbeleving die volledig in lijn is met de intenties van de bestuurder. Belangrijke informatie, zoals de bochtsnelheid en stuurhoek helpt bij een optimale verdeling van de aandrijfkracht, en draagt bij aan een voortreffelijke stabiliteit. 
De evolutie van lexus electrified

DEDICATED PLATFORM

De RZ 450e staat als eerste Lexus op het e-TNGA platform dat specifiek werd ontwikkeld voor een BEV. Dit draagt bij aan een verdere evolutie van het karakter en de prestaties van de auto, met als resultaat puur en opwindend rijplezier. Het platform onderscheidt zich met een uitzonderlijke combinatie van stabiliteit en comfort, die mede te danken is aan het onder de vloer geplaatste batterijpakket en het lage zwaartepunt. 
De evolutie van lexus electrified

DESIGNTAAL VAN DE NIEUWSTE GENERATIE

Het designconcept weerspiegelt de krachtige acceleratie en het gevoel van een imposant koppel dat zo kenmerkend is voor een BEV. De afwezigheid van een traditionele verbrandingsmotor stelt andere functionele eisen aan de voorzijde en bood Lexus de mogelijkheid om met een Spindle Body design een nieuwe visuele identiteit te ontwikkelen. Het interieur vormt een eigentijds, licht geheel, geïnspireerd op het dynamische potentieel van de RZ 450e. In het interieur staat functionaliteit voorop, maar ervaart u tegelijkertijd een gevoel van luxueus comfort en hoogstaand vakmanschap. 
De evolutie van lexus electrified

EEN UNIEKE SOUNDTRACK

De geluiden die doordringen tot het interieur versterken het rijplezier omdat ze bijdragen aan de dialoog tussen auto en bestuurder. Technici hebben de geluidsfrequenties aangepast aan de rijsnelheid en de specifieke geluiden die de auto voortbrengt, bijvoorbeeld tijdens dynamische accelereren. De toon en akoestische eigenschappen van de aandrijflijn zijn zo afgestemd dat de geluiden plezierig in het gehoor liggen. Ook hebben de ontwerpers met oog op maximaal comfort gestreefd naar een zo stil mogelijk interieur. 

Bekijk de details van de RZ

De evolutie van lexus electrified

LUXUEUS COMFORT

De filosofie van Omotenashi is overal zichtbaar in het interieur van de RZ 450e, dat minimalisme koppelt aan een luxueuze ambiance. De vloeiende vorm die vanaf het dashboard doorloopt in de portieren sluit fraai aan bij het laag geplaatste instrumentarium, terwijl de eenvoudige afwerking van de portierpanelen en middenconsole zorgt voor een overzichtelijk en ruimtelijk geheel. De combinatie van een eigentijds, strak interieur met eenvoudig afgewerkte oppervlakken en een sterke focus op textuur roept een uitnodigend gevoel van vrijheid op. De lange wielbasis geeft de passagiers achterin extra zitruimte, terwijl ook de royale hoofdruimte het gevoel van ruimtelijkheid voor de passagiers versterkt. Het optioneel beschikbare panoramadak versterkt dit nog eens extra. 
De evolutie van lexus electrified

PURE AMBIANCE

Sfeerverlichting draagt bij aan een luxueuze rijbeleving. De aanbevolen 14 kleuren vertegenwoordigen de emoties en het gevoel dat u krijgt wanneer u getuige bent van fraaie natuurverschijnselen. Bijzonder is ook de verlichting die de kleur van de portierpanelen verandert wanneer de portieren geopend en gesloten worden, wat het interieur extra flair geeft.