1. Lexus rijders
 2. Service & Onderhoud
 3. Banden
 4. All season banden
Voor alle seizoenen

All season banden

Wilt u het hele jaar zorgeloos rijden zonder uw banden te verwisselen? Dan zijn de all season banden van Lexus de perfecte oplossing.

ALL SEASON BANDEN

Waarom all season banden? All season banden zijn ideaal als u het hele jaar met dezelfde banden wil rijden. Ze zijn geschikt voor normale weersomstandigheden, gedurende het jaar. All season banden presteren het hele jaar door goed, maar bij extremere weersomstandigheden, zoals hoge of hele lage temperaturen, presteren zomer- en winterbanden beter. Het voordeel van all season banden is dat u de banden niet hoeft te wisselen en u de gedemonteerde banden niet hoeft op te slaan.
ALL SEASON BANDEN

Kies voor kwaliteit

De vier banden onder uw Lexus hebben een verantwoordelijke taak. Ze dragen het gewicht van de auto, de inzittenden en uw bagage. Ook spelen ze een cruciale rol bij het weggedrag van uw Lexus: optrekken, remmen, het opvangen van dwarskrachten in bochten en grip op een nat wegdek. De juiste banden zijn daarom erg belangrijk. Uw Lexus wordt vanaf de fabriek geleverd met banden van zeer goede kwaliteit. Indien ze vervangen moeten worden is ons advies om voor dezelfde kwaliteit te kiezen.

ALL SEASON BANDEN

LEXUS RAADT YOKOHAMA AAN

Uw Lexus dealer weet wat de juiste banden voor uw Lexus zijn, zoals die van Yokohama. Met de keuze voor Yokohama heeft u gegarandeerd een band die afgestemd is op uw Lexus. Bovendien kiest u voor een merk met een goede prijs-prestatieverhouding.

ALL SEASON BANDEN

Bandenspanning

Naast de juiste band, is het ook belangrijk dat u met de juiste bandenspanning rijdt. Voor uw veiligheid en voor de levensduur van uw banden. Uit elke band ontsnapt namelijk continu een beetje lucht. Een te lage bandenspanning zorgt voor een hoger brandstofverbruik, is slecht voor de wegligging en verhoogt de kans op een klapband. Een te hoge bandenspanning zorgt voor een slechter contact met de weg en meer slijtage. Controleer daarom elke maand de bandenspanning. Bandenspanningssensoren kunnen u daarbij helpen. Vanaf medio 2014 zijn alle nieuwe Lexus modellen standaard uitgerust met bandenspanningssensoren.

ALL SEASON BANDEN

WANNEER ZIJN UW BANDEN AAN VERVANGING TOE?

Uw banden presteren optimaal bij een profieldiepte van 5 mm of hoger. Daarna neemt de remweg toe en kunnen uw banden minder goed het regenwater afvoeren. De wettelijke minimale profieldiepte is 1,6 mm. Wij adviseren echter uw banden te vervangen wanneer deze een profieldiepte hebben van 3 mm. Daarnaast slijten uw banden ook wanneer u deze weinig gebruikt. Het rubber droogt namelijk uit. Naast ouderdom, hebben ook de weersomstandigheden invloed op de houdbaarheid. Laat uw banden dus regelmatig controleren door uw Lexus dealer.

HOE KAN IK BANDEN ONDERLING VERGELIJKEN?

Sinds 2012 hebben autobanden die op de Europese markt worden verkocht, verplicht een gestandaardiseerd label. Dat maakt het makkelijker om eigenschappen als grip, brandstofefficiency en rolgeluiden van verschillende merken banden met elkaar te vergelijken. Het helpt u bij de keuze van de juiste Lexus band.

UTLEG EUROPEES BANDENLABEL


 • BRANDSTOF EFFICIENTE KLASSE

  De classificatie voor het brandstofverbruik loopt van A (meest efficiënt) t/m E (minst efficiënt). Een band met een A-classificatie heeft de minste rolweerstand en dus de minste energie nodig om de auto voort te bewegen. Dit vertaalt zich in lagere energiekosten (fossiele brandstoffen of elektriciteit)


 • GRIP OP NAT WEGDEK KLASSE

  De grip op nat wegdek beschrijft de prestatie van een band onder natte omstandigheden en de classificatie loopt van A (kortste remweg op nat asfalt) t/m E (langste remweg). Grip op nat wegdek is cruciaal voor veilig rijden.


 • EXTERN AFROLGELUID KLASSE

  De classificatie voor extern afrolgeluid loopt van A (het laagste geluidsniveau buiten de auto) t/m C (het hoogste geluidsniveau). Het externe afrolgeluid dat een band produceert tijdens het rijden wordt gemeten in decibel (dB). Dit is een ander geluid dan het geluid dat ontstaat doordat de lucht in de banden in trilling wordt gebracht en dat via de velgen in het interieur van de auto terechtkomt.


 • GRIP BIJ ZWARE SNEEUW

  Banden die geschikt zijn voor omstandigheden met zware sneeuw hebben het pictogram voor sneeuwbanden bestaande uit en berg met drie pieken en een sneeuwvlok (3PMSF-symbool) die op de zijkant van dergelijke banden staat.


 • GRIP OP IJS

  Winterbanden voor Scandinavische winteromstandigheden en dus voor gebruik op een bevroren ondergrond zijn voorzien van een symbool dat een ijsstalagmiet voorstelt (pictogram voor grip op ijs).

ALL SEASON BANDEN

NÓG MEER COMFORT MET DE ACCESSOIRES VAN LEXUS

Met de accessoires van Lexus kunt u uw Lexus volledig naar wens samenstellen. Gaat u bijvoorbeeld voor een lichtmetalen velgenset, volledig naar uw smaak? Of wilt u graag net dat beetje extra luxe met een carbon interieurset? Neem contact op met uw dealer voor meer informatie over welke accessoires er beschikbaar zijn voor uw model.