1. Lexus rijders
 2. Service & Onderhoud
 3. Banden
 4. Zomerbanden
Veilig op weg

Lexus zomerbanden

Met de juiste banden onder uw Lexus heeft u altijd maximaal grip, een lager brandstofverbruik en een betere remweg

ZOMERBANDEN

De veiligste banden bij warmere temperaturen. Het is belangrijk om te kiezen voor de juiste banden. Wanneer de temperatuur boven de 7 graden komt, raden wij vanuit Lexus aan om te kiezen voor zomerbanden. Vanaf deze temperatuur bieden zomerbanden meer grip, een lager brandstofverbruik en een betere remweg dan winterbanden. Uw Lexus dealer beschikt over een ruim aanbod aan zomerbanden en kan u voorzien van deskundig en persoonlijk advies.
Zomerbanden

Kies voor kwaliteit

De vier banden onder uw Lexus hebben een verantwoordelijke taak. Ze dragen het gewicht van de auto, de inzittenden en uw bagage. Ook spelen ze een cruciale rol bij het weggedrag van uw Lexus: optrekken, remmen, het opvangen van dwarskrachten in bochten en grip op een nat wegdek. De juiste banden zijn daarom erg belangrijk. Uw Lexus wordt vanaf de fabriek geleverd met banden van zeer goede kwaliteit. Indien ze vervangen moeten worden is ons advies om voor dezelfde kwaliteit te kiezen.

Zomerbanden

LEXUS RAADT YOKOHAMA AAN

Uw Lexus dealer weet wat de juiste banden voor uw Lexus zijn, zoals die van Yokohama. Met de keuze voor Yokohama heeft u gegarandeerd een band die afgestemd is op uw Lexus. Bovendien kiest u voor een merk met een goede prijs-prestatieverhouding.

Zomerbanden

BANDENSPANNING

Naast de juiste band, is het ook belangrijk dat u met de juiste bandenspanning rijdt. Voor uw veiligheid en voor de levensduur van uw banden. Uw Lexus dealer weet precies welke bandenspanning de juiste is. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw banden te voorzien van bandenspanningssensoren. Vanaf medio 2014 zijn alle nieuwe Lexus modellen standaard uitgerust met bandenspanningssensoren.

HOE KAN IK BANDEN ONDERLING VERGELIJKEN?

Sinds 2012 hebben autobanden die op de Europese markt worden verkocht, verplicht een gestandaardiseerd label. Dat maakt het makkelijker om eigenschappen als grip, brandstofefficiency en rolgeluiden van verschillende merken banden met elkaar te vergelijken. Het helpt u bij de keuze van de juiste Lexus band.

UTLEG EUROPEES BANDENLABEL


 • BRANDSTOF EFFICIENTE KLASSE

  De classificatie voor het brandstofverbruik loopt van A (meest efficiënt) t/m E (minst efficiënt). Een band met een A-classificatie heeft de minste rolweerstand en dus de minste energie nodig om de auto voort te bewegen. Dit vertaalt zich in lagere energiekosten (fossiele brandstoffen of elektriciteit)


 • GRIP OP NAT WEGDEK KLASSE

  De grip op nat wegdek beschrijft de prestatie van een band onder natte omstandigheden en de classificatie loopt van A (kortste remweg op nat asfalt) t/m E (langste remweg). Grip op nat wegdek is cruciaal voor veilig rijden.


 • EXTERN AFROLGELUID KLASSE

  De classificatie voor extern afrolgeluid loopt van A (het laagste geluidsniveau buiten de auto) t/m C (het hoogste geluidsniveau). Het externe afrolgeluid dat een band produceert tijdens het rijden wordt gemeten in decibel (dB). Dit is een ander geluid dan het geluid dat ontstaat doordat de lucht in de banden in trilling wordt gebracht en dat via de velgen in het interieur van de auto terechtkomt.


 • GRIP BIJ ZWARE SNEEUW

  Banden die geschikt zijn voor omstandigheden met zware sneeuw hebben het pictogram voor sneeuwbanden bestaande uit en berg met drie pieken en een sneeuwvlok (3PMSF-symbool) die op de zijkant van dergelijke banden staat.


 • GRIP OP IJS

  Winterbanden voor Scandinavische winteromstandigheden en dus voor gebruik op een bevroren ondergrond zijn voorzien van een symbool dat een ijsstalagmiet voorstelt (pictogram voor grip op ijs).

Zomerbanden

Volledig zomerklaar

Naast zomerbanden biedt Lexus u verschillende accessoires aan om uw auto volledig zomerklaar te maken. Berg uw winterbanden bijvoorbeeld goed op met de Lexus opberghoezen. Gaat u wellicht een paar daagjes weg of een mooie fietstocht maken? Bekijk dan eens het ruime aanbod aan dakkoffers en fietsendragers. Neem contact op met uw dealer voor meer informatie over welke accessoires er beschikbaar zijn voor uw model.