1. Modellen
  2. LC Convertible
EEN SCHOONHEID ONTWAAKT

LC CONVERTIBLE

De LC Convertible is helaas niet meer leverbaar!

De Lexus LC Convertible is een ware blikvanger binnen het luxe segment van Lexus. Deze stijlvolle cabriolet staat bekend om zijn elegante lijnen en krachtige prestaties, en heeft zich snel een plaats verworven in de harten van autoliefhebbers. Met de opkomst van geavanceerde hybride en batterij-elektrische modellen binnen het Lexus-aanbod, zoals de UX en de batterji-elektrische RZ, blijft de LC Convertible echter een symbool van klassieke luxe en vrijheid op de weg.

DE LC CONVERTIBLE

Al bij de eerste kennismaking kan de LC coupé zijn verleidelijke kant niet verbergen. Het atletische silhouet - een toonbeeld van pure kracht - doet direct verlangen naar meer. Voel de brul van de atmosferische 5,0 liter V8 aandrijflijn. Deze krachtbron werd met de hand gebouwd en met een stethoscoop tot in perfectie getuned door onze Takumi ambachtslieden, om de LC 500 een topsnelheid te geven van 270 km/u.

 

PRESTATIES

PRESTATIES

EEN MET DE HAND GEBOUWDE V8, GEBOREN OP HET CIRCUIT

De hoogtoerige V8 van de LC Convertible werd tot het uiterste getest tijdens de 24-uurs race op de Nürburgring, en brengt een vermogen van 464 pk/341 kW over op de achterwielen. De motor wordt gecombineerd met 's werelds eerste 10-traps automatische transmissie en staat zo garant voor een enorm accelererend vermogen en een imposante V8 soundtrack. Met deze duurzaam ontwikkelde, lichtgewicht krachtbron accelereert de LC Convertible in slechts 4,7 seconden van 0 tot 100 km/u. Voor de echte liefhebber die graag op de limiet rijdt, is een nieuwe oliekoeler beschikbaar, met bovendien een Expert modus en een Sports Brake Override System die zijn toegevoegd aan de standaard uitrusting.

VEILIGHEID

VEILIGHEID

LEXUS SAFETY SYSTEM +

Innovatieve technologieën als het Lexus Safety System geven de LC Convertible het hoogste veiligheidsniveau in zijn klasse, met onder meer een revolutionair Pre-Collision System. De functie Intersection Turn Assist houdt voor u aankomend verkeer en overstekende voetgangers in de gaten wanneer u afslaat bij een kruising. Ondertussen helpt Lane Keeping Assist u op koers te blijven, zorgt Automatic High Beam voor beter zicht in het donker en herkent Road Sign Assist onderweg de verkeersborden.

GEDURFD DESIGN

gedurfd design

PERSOONLIJKHEID VAN DE LC COUPÉ

Om de prachtig vloeiende daklijn van de LC Coupé te behouden, werd het ondersteunende frame van de softtop voor de LC Convertible slim verborgen. Op die manier verdwijnt het dak als origami onder de al even fraai gevormde tonneau cover. Behalve met de krachtig vormgegeven grille en triple-LED koplampen wordt de dynamische uitstraling van de auto onderstreept door de gewelfde taillelijn, waardoor de verleidelijke vormen van de carrosserie in volmaakte harmonie zijn met de omgeving. Zo is elk element afzonderlijk even doelmatig, wat nog eens versterkt wordt door de nieuwe lakkleuren Sonic Copper en Sapphire Blue.

INNOVATIEVE TECHNOLOGIE

INNOVATIEVE TECHNOLOGIE

12,3" TOUCHSCREEN / LEXUS LINK MULTIMEDIA / CONNECTIVITEIT

Het nieuwe, ergonomisch geplaatste 12,3" HD touchscreen behoort tot de grootste van dit moment en geeft u toegang tot functies als navigatie, audio en climate control. Lexus Link Multimedia werkt snel en gebruiksvriendelijk, met bovendien een haarscherpe resolutie. Dankzij Lexus Link Pro is het ook eerste systeem dat gebruikmaakt van cloud-navigatie om automatisch updates en actuele verkeersinformatie te ontvangen. Ook de moderne Connected Services en andere software worden up-to-date gehouden met 'Over The Air' (OTA) technologie, terwijl Artificial Intelligence en de cloud samenwerken voor de zeer praktische Lexus Voice Assistant. Met Apple CarPlay en Android AutoTM heeft u op het 12,3" touchscreen in de LC Convertible ook eenvoudig toegang tot de apps op uw smartphone, met bovendien een extra USB-A en USB-C aansluiting.