1. Ontdek Lexus
  2. Concept cars
  3. UX Concept
Concept cars

Lexus UX

De prachtig vormgegeven Lexus UX Concept werd in 2016 onthuld op de Salon van Parijs. Dit is onze visie op een compacte SUV voor de 'Urbanites' van de toekomst.

HET CONCEPT

De UX Concept markeert een volgende stap in de designgeschiedenis van Lexus. Het is een nieuw type vierzits urban crossover, die de stoere, bijna brute uitstraling van een volbloed terreinauto koppelt aan de lage bodemvrijheid en zitpositie van een sportieve coupé.

VLOEIEND DESIGN

Aan de basis van het design ligt een futuristisch, van binnenuit ontworpen concept met een sterke synergie tussen de styling van het exterieur en het interieur. Aan de achterzijde gaat de carrosserie naadloos over in het inzittendengedeelte, waarmee de belangrijkste constructie voor de achterste hoofdsteunen vorm krijgt.

CONCEPT CARS

REVOLUTIONAIR DENKEN

Zelfs de banden van de UX Concept doen grenzen vervagen. Het rubber wordt met behulp van lasertechnologie gesneden, waardoor het lijkt alsof de spaken van de velg doorlopen in de wang van de band. Daarmee vormen velgen en banden optisch één geheel.
CONCEPT CARS

GESPIERDE ELEGANTIE

De elementen van het interieur zijn met elkaar verbonden door fraai gevormde, bijna sensuele oppervlakken die doen denken aan een klassieke sportauto. Dit design van sterk horizontale lijnen in plaats van subtiele karakterlijnen is uniek voor Lexus. Daarbij wordt de lengte van de motorkap benadrukt door het hoogste punt van het inzittendengedeelte verder naar achteren te verplaatsen.

NEEM PLAATS IN DE UX

Het voorste gedeelte van het interieur koppelt elegant comfort aan uitnodigend rijplezier voor de bestuurder. Daarbij heeft het achterste gedeelte de styling van een uitnodigende sofa die doorloopt in de achterwaarts scharnierende achterportieren. De contrasterende kleurstelling versterkt de ambiance en ruimtelijkheid van een luxe SUV.

 

CONCEPT CARS

STOER EN VERRASSEND

In plaats van een conventioneel dashboard overlappen scherpe, hoekige vormen elkaar en vormen zo een samenspel van schaduw en contrast. Op elke hoek van het dashboard bevindt zich een display waarin videobeelden worden geprojecteerd van de buitenspiegels aan de portieren.
CONCEPT CARS

ALTIJD VERBONDEN

De bedieningsinterface van de UX is ontworpen op basis van gebruiksvriendelijke, driedimensionale displays. Het ontwerp is gericht op bestuurders en passagiers die gewend zijn aan een omgeving waarin ze altijd online zijn, en dat ook verwachten in een auto.
CONCEPT CARS

BAANBREKENDE TECHNOLOGIE

In het instrumentarium bevindt zich een transparante globe die als een hologram lijkt te zweven. Hier wordt voor de bestuurder een combinatie van analoge en digitale informatie weergegeven. De middenconsole is uitgerust met een kristallen gedeelte waarin een hologram-achtig display de bestuurder en zijn passagiers informeert over instellingen van airconditioning en infotainment.

De Lexus UX Concept is tevens uitgerust met hoogstaande elektrische technologie, zoals elektrochromatische - of zelfdimmende - ramen en slanke camerabehuizingen in plaats van conventionele buitenspiegels. De beelden zijn in het interieur te zien op displays, als onderdeel van de volledig van binnen naar buiten gerichte opstelling van het dashboard.

Het vinvormige motief van de A-stijl komt terug in de audiobeleving voor jongere passagiers - een uitneembare soundbar die is geïntegreerd in de zijkant van het dashboard.